Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segítsek a 19 éves...

Hogyan segítsek a 19 éves fiamnak, ha reménytelenül szerelmes egy nőbe?

Figyelt kérdés
19 éves fiam nagyon rendes, segítőkész, az apja vállalkozásában dolgozik keményen. Soha nem volt vele gond, nagy baráti társasága van, jókedű, vidám, igazi társasági ember volt mindig. Voltak már barátnői, középiskolában, korabeliek. Most viszont szerelmes lett egy környékbeli 29 éves nőbe. Nem ismerem, azt mondják, hogy kedves, viszont a korkülönbségen túl a fiamhoz illik, elvárja, hogy 20-30 milliós autókkal fuvarozzák és hasonlók, külseje megvan hozzá. 19 éves fiúnak pont tetszik, mert enyhén szólva felnőtt filmesnek néz ki... Mindegy, de a fiam azóta depressziós. Mindig a képeit nézegeti. Az unokatesvére elmondta nekem, hogy írt is neki, de a nő visszaírt, hogy nem ismerkedik, mert kapcsolata van kibontakozóban. Azóta a fiam mindig szomorú, ha végeznek a munkával, csak fekszik. Megszakad a szívem... Mit tehetnék? Nem tudja, hogy én tudom, hogy szerelmes... Elmondjam neki, hogy tudom és beszéljek vele? Nagyon sajnálom őt.

2020. júl. 5. 21:37
1 2 3
 21/22 Mansour ***** válasza:
25%

Igen, férfi vagyok. Lehet, hogy ilyenfajta szerelem csak a férfiaknál fordul elő... én nem tudom. Lehet, hogy nem is szerelemnek kellene hívni, mert tényleg más, mint a megismerésen és érzelmi kötődésen alapuló szerelem. De mivel nincs rá külön szó, jobb híján ezt is szerelemnek hívjuk. És ez nem csak annyiból áll, hogy tetszik a külseje. A szexualitás meg főleg nem játszik nagy szerepet a dologban. Nem mondom, hogy az ilyen szerelemnek semmilyen szexuális töltete nincs, mert nyilván van, de csak valahol a háttérben. Ez az érzés inkább a rajongáshoz áll közel, de a végletekig fokozva. Azt érzed, hogy az életed teljesen értelmetlen nélküle, iszonyúan szenvedsz, hogy nem lehet a tiéd, de közben minden gondolatodat betölti és határtalanul boldog vagy, hogy Őt szeretheted, hogy egyáltalán a világon van. Ha bármilyen módon a közelében lehetsz, és elkaphatod egy mozdulatát, egy pillantását, az az elképzelhető legnagyobb boldogsággal tölt el. Arra, hogy esetleg meg is érinthetnéd, már gondolni sem mersz, sőt az már szinte szentségtöréssel érne fel.

Szóval olyan ez, mintha a világban létező minden gyönyörűséget és minden keserűséget egyben rád zúdítanának. Legalábbis én így éltem meg ezt az érzést.

2020. júl. 7. 10:15
 22/22 anonim ***** válasza:
74%
Én 15 évig voltam reménytelenül szerelmes egy homokos pasiba.Családállítás vetett véget neki pontosabban egy 1,5 órás csoportos állítás.Igy évek múlva úgy gondolom ,hogy a gyerekkoromban keresendő az oka.Egy gyerek kiszolgáltatott és vétlen azt gondolja magáról amit a felnőttek gondolnak róla .Ha nem elég jónak állítják be akkor nem fogja magát szerethetőnek érezni .Ha a szülő szeretet számára elérhetetlen akkor ez rögzül benne mint minta. Tehát a kicsi elkezd tekerni a szülő szeretéért amit ugye nem kap meg ,mert a szülő sem kapott jobbat.Nem tudja ,hogy kell szeretni a gyereket.És mikor felnő a minta marad keres magának valaki elérhetetlent akit ugyan azzal a févvel imád mint gyerekként amennyire fontos lett volna neki a szülői elismerés.De itt már minta ismétlésről van szó ez már csak tünete a gyerekkori szeretethiánynak.Úgy hogy a nőben az elérhetetlensége a vonzó ha felnőtt filmes ha nem ha gazdag pasikra hajt ha nem ha 29 éves ha nem.És szólok ez a minta önerőből nem kiléphető .Családállítás vagy különben jön a következő elérhetetlen és így tovább.Le lehet pontozni ,mert én 15 évig szenvedtem a rossz mintával mire ki léphettem belőle.Nem kell aggódni nincs tökéletes szülő.De nem hiszem hogy a sajnálás elég lesz.
2020. szept. 5. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!