Hogyan segítsek a 19 éves fiamnak, ha reménytelenül szerelmes egy nőbe?
Igen, férfi vagyok. Lehet, hogy ilyenfajta szerelem csak a férfiaknál fordul elő... én nem tudom. Lehet, hogy nem is szerelemnek kellene hívni, mert tényleg más, mint a megismerésen és érzelmi kötődésen alapuló szerelem. De mivel nincs rá külön szó, jobb híján ezt is szerelemnek hívjuk. És ez nem csak annyiból áll, hogy tetszik a külseje. A szexualitás meg főleg nem játszik nagy szerepet a dologban. Nem mondom, hogy az ilyen szerelemnek semmilyen szexuális töltete nincs, mert nyilván van, de csak valahol a háttérben. Ez az érzés inkább a rajongáshoz áll közel, de a végletekig fokozva. Azt érzed, hogy az életed teljesen értelmetlen nélküle, iszonyúan szenvedsz, hogy nem lehet a tiéd, de közben minden gondolatodat betölti és határtalanul boldog vagy, hogy Őt szeretheted, hogy egyáltalán a világon van. Ha bármilyen módon a közelében lehetsz, és elkaphatod egy mozdulatát, egy pillantását, az az elképzelhető legnagyobb boldogsággal tölt el. Arra, hogy esetleg meg is érinthetnéd, már gondolni sem mersz, sőt az már szinte szentségtöréssel érne fel.
Szóval olyan ez, mintha a világban létező minden gyönyörűséget és minden keserűséget egyben rád zúdítanának. Legalábbis én így éltem meg ezt az érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!