Van egy nagyon jó barátnőm, aki teljesen reménytelenül szerelmes egy fickóba, de ő ezt nem látja be. Hogy viselkedjek?
Panaszkodott, hogy egy másik barátnője azt mondta neki, amit ti javasoltok, ti. hogy vannak más fiúk, meg hogy talán kezdjen el másfelé is nézelődni... Megszakította azzal a csajjal a kapcsolatot :S
Ezért sem tudom, mit mondjak.
A szerelem műszerrel mérhető funkcionális elváltozásokat okoz az agyban, rábeszéléssel ugyanolyan kevéssé lehet hatni egy szerelmesre, mint egy skizofrénre. Viszont kb. fél (legrosszabb esetben 2-3) év alatt elmúlik a szerelem.
"Ha erről kérdez a barátnőm, mondjam el, hogy felejtse el, totál reménytelen az egész? Félek, egy ételre meggyűlölne."
Ha megmondod neki, hogy 2x2=4, akkor meggyűlöl? Igen érdekes barátnő és érdekes barátság.
Szerintem nyugodtan mondd meg neki. Ez az egész úgyis elmúlik egyszer.
Én voltam hasonló helyzetben, nagyon odavoltam egy srácért (nem volt nős) tiniként indult a dolog, de a húszas éveimben is érte voltam oda, noha voltak természetesen párkapcsolataim. Én ugyan nem szakítottam meg azokkal a barátnőimmel a kapcsolatot, akik elmondták a véleményüket (nem voltak sokan, mert a srác félreérthetően viselkedett, 4-szer jöttünk össze rövidebb időre, 2-szer én, 2-szer ő hagyta ott a másikat, de újra kezdtük), de dühös voltam rájuk, és nem vettem komolyan a véleményüket. Majd nagyon sok év eltelt, és felkerestem újra a srácot. És a hosszú külön töltött évek után jöttem rá, hogy az igazat megmondó barátnőimnek volt igaza. Ma már továbbléptem, férjem, egy fiam van és jön a második baba.
Én azt hiszem, magamból kiindulva, hogy egy vakon szerelmes nőnek hiába mondanál akármit, ott és akkor nem értené meg. Viszont hazudni neki, bíztatni olyanra, ami nem igaz, még rosszabb. Próbálj meg diplomatikus lenni vele, de mindezt úgy, hogy érzékeltesd vele, hogy ez a dolog nem fog működni. Egyrészt, mert pasi nős, másrészt, mert semmibe veszi. Kérdezz tőle (pl. 'szerinted egy szerelmes pasi nem válaszolna az email-jeidre?', vagy hogyan képzeled el a jövődet egy házas ember szeretőjeként? stb.), vezesd rá őt arra, hogy kénytelen legyen átgondolni a helyzetet, amiben van. De ha ennyire odavan, ez nagyon hosszú folyamat lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!