Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni azzal, hogy...

Mit tudnék tenni azzal, hogy anyám folyton rajtam vezeti le a dühét?

Figyelt kérdés

Akármi is cseszi fel az agyát, vagy valami nem úgy sikerül ahogy eltervezte, rajtam csattan.

Kedvesebben, nem is lehet emberrel beszélni mint ahogy én teszem vele, még is, azt mondja, hogy én vagyok a bunkó. Sose flegmázok vele, minden érdektelen dolgot végighallgatok tőle, akár 5xre is. Mindent megteszek neki, hogy mikor hazaér a melóból, ne kelljen csinálnia semmit. (Mosogatok, porszivozok, takarítok, mosok)

Ma megromlott pár kaja a hűtőben, és ki kellett dobni, ezt is az én hibámnak állította be. Hangya van a konyhába, ez is az én hibám. Kialvatlan, ez is az én hibám.

Már nem tudom, hogy kiszolgálni, hogy nagyon a munkán kívül ne kelljen mást csinálnia, de semmi se jó neki. Mindenben talál kivetni valót.

Hogy tudnék vele beszélni erről, anélkül, hogy kitenne, de el is érjek nála valamit?

2020. júl. 4. 20:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Hagyd rá aztán ahogy lehet költözz el
2020. júl. 4. 20:34
 2/15 anonim válasza:
59%

Hát csinálj egy jó vacsit és közben próbálj vele beszélni. Mond meg neki az igazat, annál jobbat úgysem tehetsz, de nagyon ügyelj arra, hogy közben őt se sértsd meg. Ezek a "hibák" független dolgok és mindenkivel megesnek. És fontos még, emeld ki, hogy szereted őt, de ezt nem érzed viszonozva.

Ettől jobb esetben lesz egy kis bűntudata és átgondolja a dolgot és változtat. Ha nem, akkor sajna nincs mit tenni

2020. júl. 4. 20:40
 3/15 anonim ***** válasza:
62%
Ez sok családban előfordul. Én is gyakran kapok a szíjjal, mikor a szüleim idegesek
2020. júl. 4. 21:01
 4/15 anonim ***** válasza:
75%

3 ez elég komoly probléma a XXI században, hogy szjjal vernek

Nekem volt egy osztálytársam, azt az anyja úgy megverte ha felidegelte magát valamin, hogy a gyerek reszketett mint a kocsonya sőt egy esetben még az ujját is eltörte a gyereknek annyira elverte

Ez nem nevelés hanem brutalitás

Az ilyen szülőket nyugtatózni kellene, semmi értelme az effokú családon belüli erőszaknak

2020. júl. 4. 21:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

“Hogy tudnék vele beszélni erről, anélkül, hogy kitenne, de el is érjek nála valamit?” -ahol ez felmerül (màrmint a kitevès) egy megbeszélés eredmènyekènt, ott alapvetően baj van...

Én is azt gondolom amúgy, hogy a lehető legjobb, ha leülsz vele ès elmondod, hogy úgy érzed, te sok mindent megteszel, mert szeretnél neki segíteni, könnyíteni a dolgain, de úgy érzed, valahogy mégsem érted el ezt a célt. Ha esetleg úgy érzi, inkább másban vagy máshogy jobban tudnátok együttműködni, akkor javasoljon valamit, hogy tudnátok ezt jobbá tenni együtt. Ha ez nem opció, akkor tényleg csak a költözés marad, amit ahogy tudsz lépj meg. Fontos belátni, hogy az életben nem mindig tudunk mindent megoldani, ezt a másik félnek is akarni kell.

2020. júl. 4. 21:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Járj el otthonról stabilan hosszabb időkre, hadd legyen egyedül! Nem is azért, hogy ne legyél ott bűnbakziccernek, hanem hogy hadd nyúljon a bugyijába, lehet csak ennyi a baj. Aztán nem kiröhögni, ha ha hirtelen megoldódik a dolog!
2020. júl. 4. 22:45
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
#6: Ott az ész, hiába vicces lehet kajak ez van "csak" benne :"D
2020. júl. 4. 23:12
 8/15 anonim válasza:
Nálam is ez volt az segített hogy elmentem koliba azóta jobban tudtam vele beszélni ha 1-2 hétig nem látott. Az enyémmel nem lehetet ezt megbeszélni max kizárni tanultam meg azóta nem szívja le minden energiám.Ha tudod hogy tényleg nincs közöd a kitöréseihez akkor csak hagyd rá a dühöngést és próbáld nem magadra venni (ez a neheze)
2020. júl. 4. 23:41
 9/15 anonim ***** válasza:
66%

Az én anyám is szörnyű volt. Egyetemre úgy mentem el, hogy gyakorlatilag életvitek szerűen éltem a koliban. A kötelező szünetek többségét barátnőknél húztam ki. 4 évvel később kért bocsánatot, azért amit gyerekként csinált velem. Nem lett "normális" azóta se a kapcsolatunk, de évi pár találkozót csinálunk.

Szóval, szerintem is old meg, hogy ne pakolj mindent a segge alá. Nem fog értékelni, amig ott vagy mindig kéznél.

2020. júl. 5. 05:48
 10/15 A kérdező kommentje:

De amikor nem csinálok meg valamit, mert tegyük fel rosszul vagyok, olyankor konkrétan kitör a háború, hogy egy lusta f*sz vagyok.

Mondjuk ha megcsinálom, se veszi észre..

2020. júl. 5. 10:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!