Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha felnőtt lányotom...

Mit tegyek ha felnőtt lányotom így viselkdik?

Figyelt kérdés
Elöször is nem én neveltem ilyenné csak nagyapja természetét örökölte.23 éves és velem él az unokámmal. Nem élnek együtt a párjával mert alkesz. Mikor mar terhes lett azóta velem él. Albérletben lakunk én dolgozom ő gyesen van. Sokaig semmi jövedelme nem volt a parja támogatta. De a lényeg hogy üvöltözik velem egyfolytába. Mert látom hogy mit kéne csinálnia pl.bölcsi munka. De en ne szoljak bele. Olyan mint egy bomba hozzászólok és robban.Csak a kiabálás egész nap. Trehány és baj ha szólok neki.Egy kevés pénzt kértem tőle az albérletbe és valamennyi kaját is vásarol. De ha egyedul lenne az utcára kerülne.Én nem szeretnék már vele elni mert nem birom a feszültséget de nem tudnának hova menni. Pedig mondtam neki hogy szivesen segitem oket de ez mar tulzas. Mar mondta hogy utal engem stb. Ugy erzem nem ezt erdemelnem hogy segitem . Olyan modon uvoltozik mint aki megorult felelmetes.

2020. júl. 4. 13:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
4%

10+

Ez a gyümölcsöd az eddigi tevékenységeidnek, és előttem mint anya előtt: megbuktál.

Nem a gyerek, mert az azt adja amit kapott, hanem te.

2020. júl. 4. 14:29
 12/25 anonim ***** válasza:
6%

A gyereked meg ha ezen az úton marad, jó esettel össze fog roppanni-ami nem hátrány akkor, ha utána feláll.

Egy totális érzelmi katarzisból jobban, és gyorsabban felállnak az emberek, mint egy monoton, lassú vizbe.

Ez az egy reményed lehet, hogy fel fog nőni. Az unokádat viszont semmi esetre sem hagynám nálad. Egy percre sem.

2020. júl. 4. 14:36
 13/25 anonim ***** válasza:
9%
*ha utána feláll mások segítségével eleinte, később megerősödve folytatja a felállást.
2020. júl. 4. 14:37
 14/25 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos azt kell, hogy mondjam, a nevelés nem minden. Biztos, hogy a kérdező is elrontott dolgokat, de az ember alaptermészetének kialakulásában a genetika a meghatározó. Sok olyan testvérpárt látok a környezetemben, akik az azonos nevelés ellenére is teljesen eltérő természetűek és viselkedésűek. Pszichés betegség is áll a háttérben. Nem mentesíteni akarom a kérdezőt, de azzal nincs előrébb, ha a fejéhez vágjátok, hogy ezt főzted, edd is meg! A lány bőven nagykorú, felnőtt, ennyi idősen már kellene, hogy kialakuljon benne valamilyen önkontroll, de ha nem, akkor is jogában áll az anyának kiraknia, függetlenül attól, hogy vétett-e nevelési hibákat vagy sem. Azért gondoljunk bele, hogy egyedülálló anyaként munka mellett etette, ruházta, taníttatta, most is befogadta, nehogy már ő legyen boszorkának kikiáltva! Egyébként a lány nyugodtam mehet anyaszállóra, vagy az alkesz párjához (mert azt a levest meg ő főzte magának), vagy az anyósékhoz, ha vannak. Három út van igazából: vagy rögtön kirakni, vagy ultimátumot adni neki, hogy megváltozzon, vagy továbbra is elviselni, ami most van. Ezek közül választhatsz, kérdező.
2020. júl. 4. 14:37
 15/25 anonim ***** válasza:
62%
Mert nem ugyanugy kell nevelni meg ket testvert sem..mas emberek, mss hat rajuk jol, mas csinalja ki oket, mas motivalja..
2020. júl. 4. 14:42
 16/25 anonim ***** válasza:
94%
15-ös, ez pont azt támasztja alá, amit én mondtam (14): az embereknek eltérő a személyiségük, habitusuk, mert ugye pl. más motiválja őket. De:a nevelés keretei, a családi háttér, a légkör, a szabályok, a következetesség vagy hiánya ugyanaz. És mégis: eltérő a természetük, amit az őseiktől örököltek valamilyen genetikai kombinációban. Értően kellene olvasni: nem azt mondtam, hogy a nevelés semmit sem jelent, de nem minden távolról sem! És akkor még a pszichés betegségeket is számításba kell venni, amelyek között vannak öröklöttek! De a kérdező egyébként sem azt kérdezte, hogy: jaj, elrontottam a nevelését, megérdemlem-e, hogy sz.vjak? Hanem azt, hogy most mit tud tenni. Én azon kevesek között voltam, amik válaszoltak a kérdésére, ellentétben veled, és azokkal, akik elkezdték hibáztatni. Azt ugyan jól a hajára kenheti, meg még rosszul is érezheti magát tőle, de jobb nem lesz a helyzet, az biztos. Nem azért van ez az oldal, hogy tanácsokat adjunk, és segítsünk?
2020. júl. 4. 14:55
 17/25 anonim ***** válasza:
73%
Aki sajnálja szegény lányt be is fogadhatja és tartsa el gyerekestől.Nem a kérdező hibája hogy a lánya ostoba volt védekezni és felcsináltatta magát végzettség és munka nélkül.A kérdezőnek nem kötelessége támogatni, felnőtt ember oldja meg az életét ahogy akarja.Nem érdemli meg a segítséget. Én normális helyzetben(önmagam tartom el, albérletben) se jutna eszembe a szüleimmel kiabálni úgy hogy én hibáztam. Ha ennyire okos a lányka el lehet húzni és megkezdeni a felnőtt életet.
2020. júl. 4. 14:57
 18/25 anonim válasza:
90%

Ha több generáció él egy háztartásban az még a jó kapcsolatú családtagoknak is megterhelő..

Valahogy próbálja meg megértetni a lányával, hogy ez hosszútávon nem fog menni és ha nem változtat a viselkedésén kénytelen lesz mielőbb elköltözni, amivel sokkal rosszabbul jár, hiszen akkor oda a fene nagy kényelemnek. Akkor már nem lesz kérdés hogy vállal e munkát, mert ha nem, akkor veszélyezteti a megélhetésüket és elvehetik tőle a kicsit.

Vagy talán ha más stílusban látja érdemesebbnek megközelíteni, akkor pl. vázolja azt hogy jót tenne neki ha elmenne dolgozni,közösségben lenne, új embereket ismerne meg, talán rátalálhatna ismét a szerelem..

Tudom, sokszor az ilyen típusú emberek megsem hallják amit mondanak nekik, de kitartónak és türelmesnek kell lenni.

Közben esetleg érdeklődjön sokat az ismerősei közt hogy nem e tudnak kiadó kis lakást,vagy lakrészt. Talán sikerülhet olyat keríteni amit egy kis segítséggel kitud fizetni. Továbbá ösztönözze, hogy ismerkedjen. Hátha talál magának egy társat akivel új életet kezdhet.

Borzasztó nehéz lehet Önnek, hiszen a szeretteiről van szó, de ha tönkre megy ebben a huzavonában a senkinek sem jó.

Arról nem is beszélve, hogy a kis unokája nap mint hallja ezeket a vitákat, ami végképp nem egészséges rá nézve.....

2020. júl. 4. 15:26
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
Írtad, hogy bölcsis korú a kisgyerek. Lehet szülés utáni depressziója is, amit ráadásul a gyereke apjával való szakítás is tetézett. Valószínű saját magával nincs kibékülve, és mivel te vagy az egyetlen ember a környezetében, így minden feszültséget rajtad töld ki. Szerintem először engedd el egy kicsit egyedül, addig vigyázz a picire. Lehet újra magára talál. Persze túlzásba sem szabad esnie, mert neki már van egy gyereke, akiért felelősséggel tartozik. De ha így sem lenne semmi javulás, akkor megfenyegetném, hogy el kell költöznie. Ha az unokára hivatkozna, akkor mond neki, hogy majd szólsz a védőnőnek, az meg majd kitalál valamit.
2020. júl. 4. 15:52
 20/25 anonim ***** válasza:
40%
Az ilyen lányt úgy dobnám ki lába nem érné a földet. Ha van rá lelkierőd, nevelheted az unokádat, akkor családon belül marad. Talán ha az örökös ugatás miatt az utcán találja magát a lány, majd elgondolkodik. Ha meg nem, akkor nem változott volna semmilyen hatásra sem. Tudom hogy rossz, és hogy mégiscsak a gyereked, de ez embertelen így, és mindannyian csak szenvedtek
2020. júl. 4. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!