Eltér a világnézetem a szüleimétől. Mit tehetnék a békés együttélés érdekében?
Figyelt kérdés
Szüleim szigorú katolikusok, akik minden erkölcsi normát betartva próbálnak élni. Nem szeretném az ő életüket élni, viszont csalódást sem szeretnék okozni nekik. 19 éven keresztül az ők szabályaik szerint éltem, hogy változtathatnék a helyzeten úgy, hogy mindkét fél elégedett legyen?2020. jún. 23. 21:04
2/7 anonim válasza:
Ne bészéljetek otthon is az egyházról. Beszéljetek minden másról de aminek köze van az egyházhoz arról ne. Én ateista vagyok és nem tudom hogy ilyen helyzetben mi a legjobb döntés de ha nem beszeltek róla nincs min vitázni. Mond el nekik a te álláspontodat a témával kapcsolatban és ennyi. Utána felesleges erről beszélni
3/7 Savlekotő válasza:
Hiába nem beszélnek előző de egy 19 éves már szeretne gondolom randizni párt stb,na ezt add be a vérkatolikusnak ahol csak esküvő után nézhetsz rá az általuk kiválasztott párodra.. Ez csak példa a sok közül,hiába nem beszél,szimplán élne,de ezeknek az is baj,ha zenét hallgat ami nekik nem tetszik.. Tudom mert ilyenből léptünk le ezer éve a testvéreimmel.. Költözz el,semmi más opció nincs,otthon sose élhetnél saját életet,maximum hazudozva..
70F
4/7 anonim válasza:
Hogy mindkét fél elégedett legyen? Sehogy. Nézd, az én szüleim is atomkatolikusak, nekem is mindent úgy kellett volna csinálnom ahogy az a könyvbe van írva, csak éppen letojtam az egészet. Elmúltam 16, részegen jöttem haza, lányokat hoztam haza, death metal poszter a falon, és Lisa Ann volt egy darabig a gépen is a háttérkép (közös gép volt, és mivel nem tudták megváltoztatni a hátteret addig az úgy is maradt 😂). Egy idő után nem érdekelte őket a dolog. Ha kitettek volna a házból akkor pedig úgyis elköltöztem volna unokatesómékhoz, amit inkább szüleim nem akartak mert akkor még annyira se tudnak pórázon tartani. Éld az életed úgy ahogy az neked jó, senkinek se kötelező megfelelned.
5/7 anonim válasza:
Mindenképp költözz el mielőtt megfertőznek a vallásukkal, vagy elkezdenek zsarolni/kényszeríteni rá (akár érzelmileg/anyagilag)
6/7 anonim válasza:
"...akik minden erkölcsi normát betartva próbálnak élni."
Azért ez vallástól függetlenül sem árt.
7/7 anonim válasza:
Vallás ellenes vagyok, de azt tanácsolom, élj úgy nagyjából, mint ők! Ne miattuk, hanem magad miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!