Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezekután bocsánatkéréssel...

Ezekután bocsánatkéréssel tartozom?

Figyelt kérdés
30éves vagyok, és a szüleim 13éve elváltak. Anyukám külföldre költözött, és családi ház ráeső részét rám iratta, még 20éves koromban. Tehát jelenleg én, és apukám vagyunk a tulajdonosok. 9éve én is elköltöztem, és addig csak apukám élt a házban az új élettársával, és annak a fiával. Mivel nemzetközi kamionsofőr vagyok, így jelenleg nincs munkám, és hogy spóroljak az albérleten, megkérdeztem apámat, hogy nem költözhetnék-e haza, amíg rendeződnek a dolgaim. Látszott rajta, hogy kellemetlen neki a dolog, és nemigazán őrült az ötletnek, de nem mondott ellent. Alig két hete költöztem haza, és szaporodnak a konfliktusok. Mindenbe beleszólnak, állandóan az a téma, hogy ideje lenne munkát keresnem. Van megtakarított pénzem, a rezsibe rendesen beszállok, magamra vásárolok, és főzök. Legutóbb amiatt veszekdett velem apám élettársa, hogy elfoglaltam a garázst, amíg javítottam az autóm, és nemtudott beállni. Erre azt válaszoltam, hogy "ne pofázz nekem, mert a ház fele az ényem, te pedig csak befészkelted magad ide". Semmit nem tudott rá válaszolni, csak később elpanaszolta apámnak a történteket, és most mindenki szerint én vagyok a rossz. Apám követeli, hogy kérjek bocsánatot.

2020. ápr. 8. 10:57
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
96%
igazad van,de nem ártana egyszer ezt rendesen megbeszélni és leülni, hogy tudják hol a helyük ha már fizetsz mindent.
2020. ápr. 8. 11:03
 2/37 anonim ***** válasza:
88%
Bocsánat, csak most tudtad meg, hogy a ház fele az enyém!! De legalább most már tudod. Üljünk le, beszéljük meg, hogy kinek meddig terjednek a határai!
2020. ápr. 8. 11:04
 3/37 anonim ***** válasza:
96%
Én nem kérnék. Oké az én természetem is ilyen hogy tűrök egy darabig de aztán kirobban belőlem. Eddig is nagy dolog hogy kibírtad beszólás nélkül, szerintem igazad van! A ház fele a tied,gáz hogy apád szarba se néz a nője miatt. Jogod van ott lakni,lehettél volna olyan mocskos hogy szó nélkül beköltözöl,örüljenek hogy megkérdezted és hogy mindent magadnak fizetsz. Nekik nem az a baj hogy nincs munkád hanem alapból a jelenléted. Sajnos vannak ilyenek. Ne törődj velük,de ha nagyon nem bírod menj albérletbe, ott legalább nyugodt leszel.
 4/37 anonim ***** válasza:
94%
Én nem kérnék bocsánatot, max a stílusért, de igazad volt.
 5/37 anonim ***** válasza:
98%

A legközelebbi beszólás után megemltheted, hogy az elmúlt 9 év alatt a te lakrészedet is használták, méghozzá anélkül, hogy ezért neked használati díjat fizettek, szóval még ök vannak tartozásban.

A beszólásod stílusa miatt kérhetsz bocsánatot, mert így nem beszélünk senkivel, de a tartalma miatt nem.

Emellett aminek értelme lenne, ha megosztanátok a házat, és csak minimálisan használnátok közösen helyiségeket. Amennyiben nem megoldható, akkor meg szigorú házirendet kell összeállítani (hármasban, közösen!), akkor a konfliktusokat lehet csökkenteni, amennyiben tényleg akarja mindenki.

2020. ápr. 8. 11:08
 6/37 anonim ***** válasza:
26%
Igen, bocsánatkéréssel tartozol, mert bunkó voltál. Tartalmilag nyilván igazad van, az a te otthonod, te laksz ott jogosan, nem ő, de ilyen stílusban akkor sem beszélünk emberekkel.
2020. ápr. 8. 11:10
 7/37 anonim ***** válasza:
95%
Nem kérnék bocsánatot. Nem volt kedves a stílus, de ők meg mindenért csesztetnek. Örüljenek, hogy eddig nem használtad a saját tulajdonodat. Most ebben a helyzetben, teljesen természetes, hogy hazaköltöztél a saját fél házadba. Ha nem tetszik nekik, el lehet adni és megkapják a fele pénzt.
2020. ápr. 8. 11:12
 8/37 anonim ***** válasza:
94%
Bocsánatot kérhetsz a stílusért. Öreganyámnak meg elmagyarázhatod, hogy a ház a te tulajdonod is, ne rendezkedjen. Szerintem adjátok el a házat. Mindenki megkapja a részét és mehet a saját útján! Talán a te részedből tudnál venni egy kisebb ingatlant és nem albérletre menne el a pénzed. Vagy apád fizesse ki neked a rád eső részt és akkor övé a ház 100%-ban. Közös lónak túrós a háta. Sosem jó a közösködés.
2020. ápr. 8. 11:19
 9/37 anonim ***** válasza:
94%
Nem, nem kérnék bocsánatot, legfeljebb úgy hogy bocsánat, hogy megmondtam neked az igazat, látom apám elhallgatta.
2020. ápr. 8. 11:23
 10/37 A kérdező kommentje:
Amennyit költöttem albérlre az utóbbi 9évben, hogy abból simán megvettem volna a ház másik felét. Kamionosként mindig is jól kerestem, és bármelyik banktól kaphattam volna akkora hitelt, hogy egyben kifizessem. Régebben volt is róla szó, de akkoriban apámnak nemtetszett az ötlet, mert annyiból nem lett volna hova mennie, és azt mondta, hogy később úgyis enyém lesz a ház.
2020. ápr. 8. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!