Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezekután bocsánatkéréssel...

Ezekután bocsánatkéréssel tartozom?

Figyelt kérdés
30éves vagyok, és a szüleim 13éve elváltak. Anyukám külföldre költözött, és családi ház ráeső részét rám iratta, még 20éves koromban. Tehát jelenleg én, és apukám vagyunk a tulajdonosok. 9éve én is elköltöztem, és addig csak apukám élt a házban az új élettársával, és annak a fiával. Mivel nemzetközi kamionsofőr vagyok, így jelenleg nincs munkám, és hogy spóroljak az albérleten, megkérdeztem apámat, hogy nem költözhetnék-e haza, amíg rendeződnek a dolgaim. Látszott rajta, hogy kellemetlen neki a dolog, és nemigazán őrült az ötletnek, de nem mondott ellent. Alig két hete költöztem haza, és szaporodnak a konfliktusok. Mindenbe beleszólnak, állandóan az a téma, hogy ideje lenne munkát keresnem. Van megtakarított pénzem, a rezsibe rendesen beszállok, magamra vásárolok, és főzök. Legutóbb amiatt veszekdett velem apám élettársa, hogy elfoglaltam a garázst, amíg javítottam az autóm, és nemtudott beállni. Erre azt válaszoltam, hogy "ne pofázz nekem, mert a ház fele az ényem, te pedig csak befészkelted magad ide". Semmit nem tudott rá válaszolni, csak később elpanaszolta apámnak a történteket, és most mindenki szerint én vagyok a rossz. Apám követeli, hogy kérjek bocsánatot.

2020. ápr. 8. 10:57
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
77%
Teljesen igazad van, és felesleges a bocsánatkérés.
2020. ápr. 8. 12:32
 22/37 anonim ***** válasza:
36%
Bocsánatot kérsz? Legyél csak alázatos, az jelzés a nőnek, hogy újult erővel menjen neked, mert gyenge vagy, ki fog tudni fúrni téged a tulajdonodból. Hajrá alázat!
2020. ápr. 8. 12:37
 23/37 anonim ***** válasza:
30%
Az élettárs fia dolgozik?
2020. ápr. 8. 12:40
 24/37 A kérdező kommentje:
Idén lesz 18éves a srác, nem dolgozik. Vele nincs is probléma, most ismertem meg, és jófejnek tűnik. Sokat kérdez a munkámról,mert szeretne ő is kamionozni. Szimpatikus gyerek.
2020. ápr. 8. 12:44
 25/37 anonim ***** válasza:
90%
Próbáld a gyereknek elmagyarázni, hogy 50%-os tulajdonos vagy, és sok évig nem kértél pénzt azért, mert a 100% ingatlant használták, de ha az anyja meg az apád nem kezd tisztelettel viszonyulni hozzád, ügyvéddel elindítod a sokévi lakáshasználat behajtásának a folyamatát, ami többmilliós tétel lesz. Értesse meg az öregekkel, hogy nagyon sokba kerül majd nekik, ha nem bánnak veled tisztelettel.
2020. ápr. 8. 13:25
 26/37 anonim ***** válasza:
93%

A helyedben 2 lehetőség közül választanék:

- vagy elmennék albérletbe, de azt ők fizessék annak fejében, hogy a házat 100%-ban lakják.

- vagy "közös tulajdon megszüntetése iránti pert" indítanék, ahol meghozzák a döntést, hogy te fizeted ki őket, vagy ők fizetnek ki téged, vagy ha nem tudjátok egyikőtök sem kifizetni a másikat, akkor árverezés és az összeg elfelezése.

De a legfontosabb, hogy mindenképpen elérném, hogy ne próbálkozzanak bszogatni, mert azzal csak ők járnak rosszul!

...és bocsánatot meg nem kérnék.

2020. ápr. 8. 14:56
 27/37 anonim ***** válasza:
98%

Egyetértek az utolsóval.

Ha legközelebb is célozgatnak hogy menj el, akkor szépen mondd meg hogy oké, fizessék ki a ház felét, ami a TIED, és akkor majd mész. Nagyon fordítva ülnek azon a bizonyos lovon apád is meg a nője is. Főleg a nője. Attól mert odacuccolt más tulajdonában lévő házba, nehogy már azt higyje hogy ugathat. Pont hogy neki Kiss a neve ott. Te jogszerűen tartózkodol ott, míg ő nem.

2020. ápr. 8. 18:38
 28/37 anonim ***** válasza:
97%

jogilag a te kezedben van minden fegyver, amit csak akarsz, de azért gondold át, hogy meddig mész el a saját családoddal szemben. Én sem beszéltem volna szebben, ha csesztet valaki. De ha végig gondolod egy nagy levegővétel után: apád azt a nőt szereti. Nem befészkelt, hanem behívták.

A megoldás, hogy a munkával kapcsolatos döntésedet határozottan és röviden közlöd, majd megkéred őket, hogy hagyjanak ezzel békén. Ahányszor újra feljön a téma, közlöd hogy nem keresel állást. Maximum annyit teszel hozzá, hogy korábban már indokoltad.

2020. ápr. 8. 19:52
 29/37 anonim ***** válasza:
97%
Fizeted a rezsi rád eső részét, a ház felé a tiéd, és most téged akarnak elkuldeni a saját otthonodbol? Ők dolgoznak vagy otthon logatjak a lábukat?
2020. ápr. 8. 21:30
 30/37 anonim ***** válasza:
78%
#26 válasz 10/10.
2020. ápr. 8. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!