Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezekután bocsánatkéréssel...

Ezekután bocsánatkéréssel tartozom?

Figyelt kérdés
30éves vagyok, és a szüleim 13éve elváltak. Anyukám külföldre költözött, és családi ház ráeső részét rám iratta, még 20éves koromban. Tehát jelenleg én, és apukám vagyunk a tulajdonosok. 9éve én is elköltöztem, és addig csak apukám élt a házban az új élettársával, és annak a fiával. Mivel nemzetközi kamionsofőr vagyok, így jelenleg nincs munkám, és hogy spóroljak az albérleten, megkérdeztem apámat, hogy nem költözhetnék-e haza, amíg rendeződnek a dolgaim. Látszott rajta, hogy kellemetlen neki a dolog, és nemigazán őrült az ötletnek, de nem mondott ellent. Alig két hete költöztem haza, és szaporodnak a konfliktusok. Mindenbe beleszólnak, állandóan az a téma, hogy ideje lenne munkát keresnem. Van megtakarított pénzem, a rezsibe rendesen beszállok, magamra vásárolok, és főzök. Legutóbb amiatt veszekdett velem apám élettársa, hogy elfoglaltam a garázst, amíg javítottam az autóm, és nemtudott beállni. Erre azt válaszoltam, hogy "ne pofázz nekem, mert a ház fele az ényem, te pedig csak befészkelted magad ide". Semmit nem tudott rá válaszolni, csak később elpanaszolta apámnak a történteket, és most mindenki szerint én vagyok a rossz. Apám követeli, hogy kérjek bocsánatot.

2020. ápr. 8. 10:57
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
99%

10: "mert annyiból nem lett volna hova mennie"

Na, akkor ehhez tartsák magukat apádék. Örüljenek, hogy nem ragaszkodsz minden áron az eladáshoz. Nyilván ők járnának rosszabbul. Mert az ár feléért nem kapnának ugyanilyen házat, de lehet, hogy semmilyent sem .

2020. ápr. 8. 11:27
 12/37 anonim ***** válasza:
87%
Legközelebb mondd meg nekik, hogy még egy szó, és ügyvédhez mész, kiperelni belőlük a nem fizetett 9 éves használati díjat.
2020. ápr. 8. 11:36
 13/37 anonim ***** válasza:
99%
Csak apádnak lenne joga rendreutasítani téged a stílusodért, a mondanivalód igaz volt, de alpárian durva. Apád élettársa (még csak nem is felesége!) és a fia ne terjeszkedjen a tulajdonotokban a te károdra, rendre kell utasítani a megfelelő módon, de ne feledd: a stílus maga az ember...
2020. ápr. 8. 11:40
 14/37 A kérdező kommentje:
Tudom, nem volt szép a gesztus, csak hirtelen felbosszantott a pattogó, kioktató, és kovetelőző hangnemével. Már néhány napja érlelődött bennem, hogy a következő beszólása után nem hagyom annyiban.
2020. ápr. 8. 11:44
 15/37 anonim ***** válasza:
82%
Helyes volt a stílusválasztás, ugyanis: a nagypofájú, erőszakos emberek, mint az apád rngyója (aki azt hitte, vagyont szerzett apád által...) a szelídséget gyengeségnek tartják. Ilyenekkel csak még erőszakosabban visszatámadva lehet kommunikálni, mert másból NEM ÉRTENEK.
2020. ápr. 8. 11:50
 16/37 anonim ***** válasza:
91%

Jaj a szegény kis élettárs...Nyilván az ő stílusa szent volt, mikor napok óta csesztette a kérdezőt, miközben ő az, aki ott vendég (igen, befészkelt gyakorlatilag). Majd pont ő fogja kitúrni a ház egyik tulajdonosát.

Fogalmunk sincs, milyen hangot használt a kérdezővel szemben, de azért szajkózzuk, hogy ő azonnal kérjen bocsánatot...

2020. ápr. 8. 11:51
 17/37 anonim ***** válasza:
94%
Én sem kérnék bocsánatot.
2020. ápr. 8. 12:04
 18/37 A kérdező kommentje:
Tény, hogy ők nem beszéltek velem ilyen hangnemben, csak rengetegszer célozgattak rá, hogy ideje lenne munkát keressek, mert napok óta csak otthon játszottam. Olyanokat mondtak, hogy felnőtt férfi nem szamitógépezik napestig, és hogy szedjem össze magam. Egyértelmű, hogy útjukban vagyok, és szabadulni szeretnének tőlem.
2020. ápr. 8. 12:05
 19/37 anonymousreview60 ***** válasza:
99%

Érdemes lenne elmondanod neki, hogy 1. nem jókedvedben vagy ott, 2. a kötözködése idegesített téged, és mielőtt erre kezelést találtál volna,ő feltette az i-re apontot, 3. neked több jogod van ott lakni. Ezután érdemes - nem pironkodva - elnézést kérni, és megbeszélni a további együttélési szabályokat.

Munkát keresni?! Most!? Hova? Ezt gondolja már végig! Oké, próbálkozni a te nyugalmad miatt talán érdemes.

2020. ápr. 8. 12:11
 20/37 anonim ***** válasza:
88%
Ebben a helyzetben biztos, hogy nem kérnék bocsánatot. Ő szekál már egy ideje. Nálad elszakadt a cérna, hát nem csodálom. Tegnap én is beszóltam anyunak, de meg is volt rá az okom bőven (szintén elszakadt a cérna: ezt mondtam neki: ne szívózz már velem! Gondolkodtam rajta, hogy mégiscsak az anyám, illene bocsánatot kérnem. De a szituáció miatt nem fogok. A "Maradj otthon" szlogen csodákra képes még a saját szülővel is összezárva hetekig. Rombolja a kapcsolatokat akarva-akaratlanul. A ház fele a tiéd, az a nő örüljön, hogy lyuk van a fenekén.
2020. ápr. 8. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!