Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne legyen...

Mit tegyek, hogy ne legyen rossz nekik és nekem?

Figyelt kérdés
A szüleimmel kirándulni megyek egy hétre. Én nem szertnék menni, mert általában eléggé feszültek. Rosszul érzem magam velük, viszont ezt így nem mondhatom meg. Nem mondhatom azt sem, hogy nem megyek, mert akkor megharagudnak és biztos emlegetnék évekig... Félek, hogy összevesznek az úton, ha megtörténne, akkor mit tegyek? Hogy ne legyen olyan rossz az az egy hét? Elvonulni sem fogok tudni, mert nem hagynának magamra. Megvan az okom, hogy miért nem szeretem őket, viszont nem akarom bántani sem. Milyen praktikak vannak, hogy ne szólaljon meg az ember? Szókimondó vagyok, de biztos nem lenne jó, ha megtudnák az igazságot...

2020. jún. 22. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy nem lesznek olyan idegesek, mint amilyenek lenni szoktak, mert épp kikapcsolódnak.
2020. jún. 22. 13:59
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
De hány éves vagy? 16 felett nyugodtan mondhatod, hogy nem mész, mert te ott nem éreznéd jól magad. És ha megharagszanak, akkor mi van? Na ugye. Nem fogják évekig emlegetni, és ha emlegetik, akkor mi van? Semmi.
2020. jún. 22. 14:54
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Nincs valami tanulnivalod? Kotelezo olvasmanyok nyarra? Olvasonaplo. Keszules jovore a nyelvizsgara? Mert vigyel tanulnivalot es igenis akkor elvonulhatsz neha. Ugy konnyebb lesz.

Mondani ha nem akarod bantani oket nagyon nem tudsz semmit. Masik lehetoseg, ha nem kamu tanulast szinlelsz, hogy te is kinezel valamit akar olyat is ami nem erdekel es megmondod ha mar arra jartok te azt meg akarod nezni pl adott templomot vagy tajhazat vagy forrast vagy ha nem talalsz elore semmi erdekfeszitot, akkor ott megkerded a helyi szallasadot, kocsmaban a pultost vagy megnezed a muvelodesi haz kiirasat:-) es eroskodsz nezzetek meg azt a valamit. Aztan hatha a szuleidet nem erdekli vagy csak az egyiket es ugy elmehetsz vagy elmentek es maris kevesebb ido egyutt vagy kevesebb feszultsegforras. Ha veszekednek vagy vitatkozni kezdenek mondd egy kis ido utan úgy faj a fejem es szedulok es menj pihenj le vagy ha etteremben vagytok vonulj ki az etterem ele setalni. Ezt azert gondolom elnezik vagy kizokkenti oket a veszekedesbol.

2020. jún. 22. 15:38
 4/12 Thispain ***** válasza:
19%
Mivel kb. rajtuk múlik, hogy valami rossz-e nekik, vagy nem, rosszra csinálnak maguknak valamit vagy nem, így azon nem tudsz segíteni. Ha azt seretnéd, hogy neked ne legyen rossz, és ennek az egyetlen útja, hogy kevesebb időt töltesz a családdal, hasonlóan tudsz tenni, mint Kossuth Lajos. Kirobbantod a forradalmat, a következmények elrendezését meg a többiekre hagyod.
2020. jún. 22. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindig az egyenes út az igaz út, az őszinteség mellett tudsz úgy fogalmazni, hogy kitűnjön, nem bántani akarsz.

Ha kisebb-nagyobb hazugsághoz folyamodnál, szerintem neked sem lenne jó.

2020. jún. 23. 08:40
 6/12 anonim ***** válasza:
Szüleid el se gondolkoznának azon, ha ezt így megmondanád nekik? Lehet magukba szállnának és moderálnák magukat. Én megmondanám nekik, hogy miért nem akarok velük menni. Felesleges a mismásolás, a taknyolás, itt csak az őszinteség vezet eredményre hosszú távon. aztán ha mégis elkezdenek vitatkozni az úton, majd mondhatod, hogy te pont erről beszéltél. Kapjanak már észbe!
2020. jún. 23. 10:05
 7/12 A kérdező kommentje:

#1 bárcsak

#2 elmúltam 16, de nem hiszem, hogy kortól függne és nem csak az emlegetéstől félek. Sajnos a szüleim nagyon sok rossz dolgot tettek és szeretnék helyre hozni, viszont nem nagyon szeretnek szembe nézni az igazsággal...

#3 köszi a tanácsot. (Nem neked kéne 52 százalékot kapnod.)

#4 igen, igen volt már ilyenben részem és nem lett jó vége. Ennyire bátor nem leszek.

#5 Köszi, teljesen igazad van, de ezzel már nen tehetek semmit.

#6 De! Viszont mint modtam sok rossz dolgot tettek. Mindig azt mondják, hogy csak miattam nem váltak el+ egyéb...

Sajnos az igazság velük kapcsolatban valami szörnyen romboló hatású lehet rájuk nézve és rám is (nem múltam el 18 és velük élek)

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!

2020. jún. 24. 12:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha azt a terhet is a te nyakadba varrják, hogy miattad nem váltak el, akkor közöld velük, hogy felhatalmazod őket, hogy csak nyugodtan váljanak el, nem tartasz igényt az együttmaradásukra. És nyugodtan mondjál nekik nemet, sajnos nem derült ki a válaszodból, hogy ennek mi az akadálya. Nem kell tőlük félni, ilyen egyszerű.
2020. jún. 24. 17:53
 9/12 A kérdező kommentje:

#8 De jó lenne! Régebben megpróbáltam, viszont utána úgy csináltak mintha nem történt volna semmi... Vallásosak és annal a helynél (ahova jarnak) csak bátorították őket, hogy ez még megoldható meg stb. egy ideig jó is volt, mert mind ketten nagyon igyekeztek, viszont aztán fokozatosan minden a régi lett. Most is próbálkoznak csak nagyon bénán. Mint mondtam sok rossz dolgot csináltak és úgy érzem, hogy elég nyomorúltak. Csak miattam dolgoznak. Annyira szar ilyen helyzetben lenni. Ezt a nyaralást is biztos csak miattam szervezték, hogy legyen egy normális nyári élményem.

Ha nem agresszív az apukám, akkor semmilyen, viszont nem attól félek, hogy fizikai sérülést okoznak, hanem attól, hogy nem lesz családom.

2020. jún. 25. 11:02
 10/12 Thispain ***** válasza:
Szerintem már így se nagyon van, szóval emiatt nem feltétlenül kell aggódnod. Ha próbálkoznak, csak bénán, akkor nagy valószínűséggel előfordulhat, hogy elfogadnak valamilyen iránymutatást ilyen téren, szóval ha felajánlasz egy alternatív programot, amire amúgy is el akarsz menni, lehet, hogy elfogadják.
2020. jún. 25. 11:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!