Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy manapság...

Miért van az hogy manapság minden a gyerek körül forog?

Figyelt kérdés
Azt látom mindenhol ahol van gyerek, hogy mibdig ő az első, a szülők hozzá alkalmazkodnak mindig, szinte a gyerek a főnök. Ez azért érdekes, mert régen egyáltalán nem ez volt, a szülők simán dolgoztak, intézték a dolgaikat, a gyerekre meg vigyázott valaki vagy alkalmazkodott a helyzethez, és az a durva, hogy normális ember lett belőlük, de valahogy ezt kevésbé látom esélyesnek a mostani generációnál
2020. jún. 17. 12:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

Meg manapság azt vettem észre,hogy egyre több anyának van rendíthetetlen meggyőződése arról, hogy az ő saját nevelési módszere a legjobb, és esélytelen, hogy kipróbáljon valami mást, vagy meghallgasson egy - két jótanácsot tapasztaltabbaktól, még a saját anyjuktól sem, akivel amúgy jó a kapcsolatuk.

Ez a mérhetetlen önteltség az, ami ezekben a családokban 'elrontja' a nevelést. Fel kéne ismerni, hogy a nevelés amúgy egy tudományág, a pedagógia. Nyilván nem kell mindenkinek ezt tanulnia, de azt elfogadhatnánk, hogy nem születünk úgy, hogy mindent kapásból jól csinálunk, mert elolvastunk 10 könyvet, meg youtube videókat nézünk influencerektől a nevelésről.

2020. jún. 17. 13:12
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Mert valóban jól nevelni időigényes dolog, amit a mai szülők egy része nem akar. A gyerekkel játszani kellene, elmagyarázni neki dolgokat, következetesnek lenni, figyelni rá, ha beszél hozzánk, meséket olvasni neki, stb.

Sokkal egyszerűbb viszont ráhagyni, bekapcsolni neki egy mesét, vagy lefizetni egy új játékkal. Ez a "nevelés" kamaszkorban fog visszaütni.

2020. jún. 17. 13:13
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Én szerintem amiről te beszélsz, az az, hogy végső soron egy önző személyiséggé válik a gyerek, akire mindent ráhagytak és még dicsérték is, lesik minden kívánságát és a szülők maguk elé helyezik teljesen.

Szerintem nevelés kérdése. Kevesebb idővel és több együtt töltött idővel is lehet normálisan nevelni. De az elmajmolás az nekem nem igazi szeretet. Az igazi szeretetben számomra az is beletartozik, hogy megmondták nekem ha hülye voltam és esetleg rosszat csináltam. Vagy néha egy észhez térítő fejmosás... Ha volt oka, megdicsértek. Megvolt az egyensúly.

Mert ez az igazi probléma. Lehet hogy majd dolgoznak ezek a gyerekek majd felnőtt korukban, de emberileg nullák lesznek és életképtelenek az élet dolgaiban.

Ez az én véleményem.

2020. jún. 17. 13:30
 14/17 anonim ***** válasza:
62%
A gyerek lepasszolása épp inkább a zsarnokoskodását erősíti: lepasszolják valakinek, nagyinak, egyéb pesztonkának, aki fölött zsarnokoskodhat az idő alatt is, míg a szülő ügyeket intéz. Egy postai sorban állást nem bír ki az 5-6 éves kis lurkó (szülői magyarázat: "én is nagyon unom/utálom a sorban állást, szóval a gyerek részéről teljesen elfogadható, hogy teli torokból visítással, rongálással fejezi ki a nemtetszését, hát ő még gyerek"), vagy egy boltba nem lehet bevinni anélkül, hogy ott fesztiválozna, mivel minden apró ügyintézés idejére ugrasztották a nagymamát/valakit, hogy vigyázzon a gyerekre (értsd: hadd legyen már egy kis nyugtuk a saját maguk által elkényeztetett kölyküktől), ahelyett, hogy megtanították volna viselkedni. De akár egy takarítás erejéig is képesek a nagyszülő gondjaira bízni, mert arra se bírják megtanítani, hogy arra a kis időre nyugton legyen, ne szedje szét a lakást, és megértse, hogy a világ nem körülötte forog, nem szólhat Mindig Minden csak róla. (Igazából az ilyet még meg is lehet érteni, ha az anyának 2-3 pici gyereke van kicsi korkülönbségekkel, DE hacsak nem ikrek, akkor tudta előre, hogy amíg kicsik, évekig ez lesz, szóval elég h-lye kifogás... Pedig ezt is mennyi helyen hallom.)
2020. jún. 17. 13:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Na igen, pont ezt mondom hogy pl az 5-6 évestől nem tud mondjuk bevásárolni a szülő, mert hisztizik, türelmetlenkedik, meg pl nem hajlandó külön szobában aludni, stb. Régen ennyi idős gyerekek már vigyáztak a kisebbekre
2020. jún. 17. 19:29
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát, hallod, akkor bízz egy kisgyereket egy 5-6 évesre, ha szerinted az normális... sok sikert.
2020. jún. 17. 21:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Bakker, "falura adás" alatt először azt értettem, amikor kiadják a gyereket egy öregasszonyhoz nevelésre, mint a Kőszívű ember fiaiban, röhögtem is, hogy már megint milyen hülyeséget hisznek a korosztályomról a 2000 után születettek, mikor ilyen utoljára a Horthy-korszak cselédlányainál volt. Erre kiderül, hogy a kommentelő azt tartja rémesnek, hogy nyaranta a nagyszülőknél voltunk :D
2020. jún. 17. 21:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!