Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy manapság...

Miért van az hogy manapság minden a gyerek körül forog?

Figyelt kérdés
Azt látom mindenhol ahol van gyerek, hogy mibdig ő az első, a szülők hozzá alkalmazkodnak mindig, szinte a gyerek a főnök. Ez azért érdekes, mert régen egyáltalán nem ez volt, a szülők simán dolgoztak, intézték a dolgaikat, a gyerekre meg vigyázott valaki vagy alkalmazkodott a helyzethez, és az a durva, hogy normális ember lett belőlük, de valahogy ezt kevésbé látom esélyesnek a mostani generációnál
2020. jún. 17. 12:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Ma sem foglalkoznak a gyerekkel többet a szülők, mint régen, mert nincs idejük. Éppen ezt próbálják kompenzálni azzal, hogy mindent megvesznek és megengednek nekik. Sajnos.
2020. jún. 17. 12:43
 2/17 anonim ***** válasza:
62%
Nem. A szocializmusban a munka volt az első, a család meg másodlagos, makarenkói nevelési elvek, stb, ne öleld a babád, hagyd sírni, add falura, hetes bölcsi, stb. Nem véletlenül van annyi lelkibeteg felnőtt abból az időből, ez nem mehet büntetlenül. Abban viszont igazad van, hogy sokan ezt úgy kompenzálják, hogy meg akarják élni a gyerekkorukat, meg akarják kapni a szeretetet, amit gyerekként nem kaphattak meg, és erre a gyereket használják, és kb "megveszik" a gyerek szeretetét, a seggében vannak egész nap. Ez se jó, persze. De azért ne állítsuk már be az előző rendszert mint követendő példát.
2020. jún. 17. 12:44
 3/17 anonim ***** válasza:
96%

2: Azért nem ez volt az általános. Ez családfüggő.

Az én szüleim dolgoztak mindketten, mégsem adtak falura. A mi családunkban természetes az ölelés, az érzelmek, a szeretet kimutatása. A nagyszüleimnél is, szüleimnél is, nálam is.

Kérdező: több lehetőség van. Az általános jólét jobb, meg mindenből nagyobb a választék. Sokan mindent szeretnének a gyereküknek megadni, amit ők nem kaptak. Közben nem nevelnek, nincsenek szabályok, mert az most nem divat, sőt ciki. Aztán elég hamar a fejükre nő a gyerek és már nem tudnak vele mit kezdeni. Nem tiniként kell elkezdeni a nevelést. De azért most se mindenki ilyen. Nem kell másokkal foglalkozni. Majd te máshogy neveled a saját gyereked.

2020. jún. 17. 12:51
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
Mi volt az a "falura adás"?
2020. jún. 17. 12:57
 5/17 anonim ***** válasza:
85%

Miért a mai szülők mit csinálnak? Nem azt, hogy dolgoznak, a gyerekre meg vigyáz valaki? Komolyan nem értem. Ha meg valaki megteheti, hogy nem dolgozik, hanem a gyerekével foglalkozik sokat, az csak a gyereknek jó, nem? Esküszöm, nem értem a problémádat.

Arról meg inkább ne beszéljünk, hogy a mostani felnőttek mennyire lettek "normálisak", a középkorú és az idős korosztály tele van alkoholistákkal, depressziósokkal, magányos, megkeseredett emberekkel.

Amúgy bevallom, igen, én sokkal többet foglalkozom a gyerekeimmel, és sokkal inkább figyelembe veszem a szempontjaikat, mint annak idején a szüleim tették, de ennek nyilván az az oka, hogy nekem nem volt egy nagy élmény úgy felnőni, hogy kb. az utolsó voltam a fontossági sorrendben.

2020. jún. 17. 12:59
 6/17 anonim ***** válasza:
91%
Valamelyik rokonhoz, nagybácsi, nagyszülő, kereszt szülő ment a gyerek a nyári szünetben, mert a szülei nem tudtak rá vigyázni.
2020. jún. 17. 12:59
 7/17 anonim ***** válasza:
90%
6-os, köszi.
2020. jún. 17. 13:00
 8/17 anonim ***** válasza:
92%
Manapság kevesebb gyerek születik, 2-3 helyett gyakran csak egy, így nagyobb eséllyel van elkényeztetve, jobban a fókuszban van. Ez is lehet egy oka, hogy a gyerek körül forog minden.
2020. jún. 17. 13:00
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
5-ös. Szerintem a kérdező azokra a gyerekekre gondol, akiktől égnek áll az ember haja, olyan kis mini diktátorok, úgy kell mindennek lenni, ahogy ők akarják, szabályokról hallani sem akarnak. Ez valós gond manapság.
2020. jún. 17. 13:03
 10/17 anonim ***** válasza:
80%
Mert a szülők vaskos rétege nem akarja/nincs kedve nevelni a gyereket,rászólni,megbüntetni,jutalmazni,beszélgetni vele, így csak nő mint a gomba. Az anyjának meg nincs kedve szenvedni vele ,ezért mindent ráhagy ,és inkább ugrál neki csak ne hisztériázzon.
2020. jún. 17. 13:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!