Ez tényleg akkora szemtelenség volt annak fényében, ahogy ő viselkedik?
Megkérdeztem, hogy hazafelé a Mannába megy e be kutya kaki zacsit venni.
Elkezdi mondani, hogy kizárásos alapon, mivel máshova nem tud bemenni, igen. Mire én, hogy erre igen vagy nem választ vártam. Erre üvöltött velem, mint a fába szorult féreg.
Egyrészt nekem kell az esti sétát vinnem (amit ő szokott), és előtte a mosogatással végeznem kell, közben fő a hús, másrészt, amiért ez zavar, hogy állandóan ezt csinálja. Kérdez tőlem valamit, én elkezdem neki mondani bővebb kiadásban, erre rávágja, hogy igen vagy nem. Én most ugyanezt megcsináltam vele, és majdnem kiesett a telefon a kezemből az ordibálásától. Aztán lecsapta a telefont. És nem arról van szó, hogy nagy előadásokat tartok neki, hogy rögtön idegeskednie kell, csak ha éppen otthon van és nincs semmi dolga, akkor is sietve kell mindent mondanom és csinálnom.
Hát nem feltetlenul erezte ugy, hogy ez tukor...
En a helyedben, amikor szivesseget kerni keszulok epp valakitol, akkor nem probalnam azzal egy idejuleg eppen szembesiteni is az altalam utalt szokasaival. Ugyanis lehet nemcsak ordibalast kapsz legkozelebb, hanem hazajon kutyakazicsi nelkul es lekuld menj te venni magadnak.
Tehat szerintem szemtelenseg volt vagy inkabb hulye huzas. Persze nem tudom hany masik helyen lehetne a kornyeketeken venni es hany masik boltba jar be apad hazafele jovet, de hacsk nem ennyire cinikus alapbol, akkor te felhuztad a hulye kerdeseddel, hogy a mannaba...en akkor mondok ilyeneket, amikor az illeto (peldaul a gyerekem) 187-jere kerdez/jegyez meg nyilvanvalo dolgokat es en amugy is mas miatt faradt vagyok vagy ideges.
A helyedben ha mar ez igy kijott beloled es apadbol is, par nap mulva eloszednem a temat es megmondanam bocs apa ertem miert uvoltotted le fejem, meg biztos te is alapbol ideges voltal es hulyen vaaszoltal, hogy mashova ugyse tudsz bemenni, de akkor mar mit szolnal ha megegyeznenk abban, hogy ezt az en csak igen/nemet vartam szofordulatot keruljuk? Tudoe apa nekem nagyon rossz erzes, amikor te mondod ezt csak en sose kiabltam emiatt. Es kifejthetned miert rossz erzes...a hangsuly, a jelentese miatt stb.
En felnottkent irom azt neked, hogy sajnos ujabban en is hasznalom, amikor valaki hihetetlenul bő lere eresztve vagy foloslegesen mentegetozve magyaraz valamit vagy mellebeszel, amikor en tenyleg csak egy vilagos igent vagy nemet varok.
Nem gúnynak szántam, és csak úgy jött. Mindig is ezt csinálta, de amióta nem vagyok kislány, nem bírom elviselni. Ó, beszéltem már vele, az állandó kritizálásáról. Elmondtam, hogy utálom, kértem, hogy ne csinálja, mert rosszul esik, mert ezzel nem segít. Válasza? Azzal, hogy kritizál (kiskorom óta, mindig), ki tudom javítani a rosszat, tudok fejlődni, és amikor majd később ér kritika, jobban fogom bírni. Aha, tök jól hangzik meg minden, de ezzel nekem nem jót tesz. A szándék megvan, a cselekedetével nem éri el. Nem vagyok mindentudó, viszont az, hogy azért kritizál, hogy eltörte a poharamat, ami valahogy a konyhapultról a táskájára került, valamelyikünk véletlenül lelökte valamivel, én meg simán tovább lépek azután, hogy össze van seperve, ő meg 1 óra múlva is erről beszél, hogy mennyibe belexarok az egészbe, miközben ezer más van amin idegeskedni lehet, ami nem 250 ft-s pohár... vagy amikor a vérnyomás mérést mutatja meg nekem, a szociális gondozó és ápoló végzettséggel rendelkező lányának, hogyan kell, mert rosszul csinálom (szerinte), mert a háziorvos máshogy mutatta neki, és a kórházban, idősek otthonában, hajléktalanok otthonában és az iskolában biztos rosszul mutatták vagy egyszerűen belexarnak, hogyan kell jól feltenni, és elkezd engem okítani, hát akkor borult a bili. Egy kórházi nap alatt több vérnyomást mértem meg, mint ő egész életében, mégis kritizál és "okít", aztán amikor leszerelem, mert pont erről, amiről papírom lesz két héten belül, ne akarjon felülbírálni.
Ezer példát tudnék felsorolni, hogy mikkel kerget a sírba, de így is hosszú lett a fentiekkel.
Olyanra is volt példa, hogy leejtettem egy könyvet, apám meghallotta a csattanást.
Kiabálja kintről, hogy mi volt ez?
Felelem, bocsi, leejtettem egy könyvet.
Mire ő, egyáltalán miért esett le?
Ennyi volt a válaszom: mert működik a gravitáció.
Ajánlok egy videót, amit mindketten nézzetek meg ütemezve és beszéljerek róla.
Az agresszíó mentes kommunikáció alapjai :
Magyar felirat van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!