Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbocsátanátok anyátoknak,...

Megbocsátanátok anyátoknak, ha hideg vérrel megölné a kutyátokat?

Figyelt kérdés

Régen volt már, nem szerette az kutyámat, aztán azt hazudta el kellett altatni. Később kiderült megkéselte

Én nem tudok 10 év után se megbocsátani, de nem feltétlen ezért, hanem mert közben nagy keresztény meg teszi a jót magáról és valahogy nem fér ez így össze nekem. És bűntudatom van, mert igazából már nagyon várom, hogy meghaljon és ugye ilyet nem szabad gondolni, főleg, hogy mindig azt mondja szeret (ha jól teljesítek az egyetemen), meg főz nekem, ha hazajövök, szóval ilyen ambivalensen viselkedik, és emiatt érzem rosszul magam, hogy én viszont nem szeretem és sose hiányzik és hiányozna.

2020. jún. 8. 15:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Beteg!!
2020. jún. 8. 22:50
 52/69 A kérdező kommentje:

Látom, hogy nagyon komoly, amit csinált. Mármint éreztem, hogy ez nagyon beteg, csak annyira hittem egy jó családban, ahol az emberek nem viszálykodnak, hogy elfojtottam.

10 éve kellett volna megszakítanom a kapcsolatokat, most már nem értené. De most már nem leszek az a szuper kedves gyerek, aki sütit visz neki a munkába, meg megpróbál kedves lenni. Nyilván több minden is van, amit csinált. Hát bassza már meg magát de tényleg.

2020. jún. 9. 06:10
 53/69 anonim ***** válasza:
98%
Nyugodtan szakítsd meg bármikor, ne mérgezd a lelkedet többet a jelenlétével
2020. jún. 9. 10:34
 54/69 anonim ***** válasza:
100%

meg alapból aki ilyet megtett egyszer, milyen lelki világa lehet?

Oké, a legyet, szúnyogot lecsapjuk, poloskát kidobjuk. A csirkét, disznót, marhát stb megesszük (már aki)

Én is megeszem, falun nőttem fel, mamám előttem vágta a csirkét. De én nem tudnám megtenni.

De azért egy kutya egy intelligens lény, érzelmeket mutati ki. Nem tudnám bántani soha.

Néha ha picit durvább vagyok a macskámmal (pl nem engedem be a szobámba ha eszek), már utána bűntudatom van :(

Plusz te szeretted a kutyát, tehát mondhatni a barátod volt. Anyád meg kinyírta az egyék barátodat ha így nézzük, nem érdekelték a te érzéseid.

2020. jún. 9. 10:40
 55/69 anonim ***** válasza:
99%

Nem vagyok különösebben vallásos, de amikor elkezdenek teljesen hülye általánosításokat ráhúzni az összes keresztényre, akkor nagyon mérges vagyok. Az állatszeretetre ellenpéldának hadd hozzam fel akkor kérlek apámat, aki katolikus, rendszeresen jár templomba és imádkozik, nem mellesleg nem is fiatal már, a 60-as éveinek elején jár, senkire nem erőlteti rá a vallást, nem is igazán szokott beszélni róla, végtelenül türelmes és emberséges, rám sem emelt kezet soha életében (pedig a korosztályában másnál nem ritka), és soha nem ártana egy állatnak sem. Volt, hogy más által elütött idegen macskát vitt állatorvoshoz saját költségen, utána megkereste az eredeti gazdaját, kóbor kutyát fogadott be az utcáról a 6 kölykével együtt, utána keresett mindnek gazdát, a saját életét kockáztatva inkább balesetezett (más nem volt sem az autóban, sem a környéken, két falu közötti puszta), minthogy elüssön egy állatot, volt már befogadott törött lábú tyúkunk, mentett libáink (természetesen nem haszonállatként, addig éltek, amíg természetes úton meg nem haltak, utána el lettek temetve), út mellől/utcáról befogadott kutyánk, macskáink, és szerintem ha nagyon akarnám még sorolhatnám. :D De nyilván szerintem is borzasztó rossz, álszent emberek a keresztények.

Kérdésre válaszolva, nem, én nem tudnék ilyet megbocsátani anyámnak, aki egy kutyát képes a két kezével direkt megölni, az beteg ember (és csendben megjegyzem, hogy szerintem embert is képes lenne bántani).

2020. jún. 9. 18:38
 56/69 anonim ***** válasza:
96%

Nem.

Sosem bocsájtanam ezt meg neki.

2020. jún. 9. 23:04
 57/69 anonim ***** válasza:
85%

Itt most nem az a lényeg, hogy jaj keresztény, és állatkínzó, akkor az összes keresztény is az. Az állatkínzók közt vannak nem vallásosak, akkor a nem vallásosak is állatkínzók? Hagyjuk már ezt. Vannak elmeroggyantak, vallástól függetlenül. Vannak, akik a Bibliában találják meg az igazolást az elmeháborodottságukra, ettől még nem mindegyik keresztény fanatikus.

Kérdező, nekem az a fura, hogy rajtad kívül mindenki tudta, és őket ez nem zavarta? Senki nem tartotta ezt rossznak? Az egész bandával megszakítanám a kapcsolatot, az biztos...

2020. jún. 10. 21:39
 58/69 A kérdező kommentje:

Én nem mondtam olyat, hogy minden keresztény elvakult. Én nagyon sok gyülekezetben jártam, és nagyon sok embert megismertem, ezért mondom, borzasztóan ítélkező társaság, és ez káros. És nem állatkínzás szempontjából, bár néhány hete az egyik lelkész mondta, hogy mi( a materiális világi emberek) a természetet dicsőítjük Isten helyett (a nagy természetvédelemmel és állatvédelemmel), és így baszd ki nem ugyanaz a kettő? Ha nem látod Isten az állatokban és a növényekben, vagy a hegyekben, akkor miben? A szmogtól szürke Puskáson? A félelemtől vísító disznóban, ahogy rituálisan leölik, az uralmon? (azért hoztam fel, mert a lelkész disznóvágós fajta). Na ez mellékes mondjuk.

Szóval nyilván az állatkínzás és a kereszténység nem jár együtt( Bár az a mózesi ige sokaknak okot ad URALKODNI az állatok felett.) Csak a beteg embereknél, mint amilyen édesanyám.

Az a baj, hogy ítélkezést azt rendszeresen megkapják, olyanok is, akiknek pont, hogy elfogadásra van szükségük. Az a baj, hogy az egyházak kőkeményen részt vesznek a politikában és a korrupcióban (Hit gyülekezete, református egyház). És az is baj, hogy nem a saját, hanem a társaim is ezt tapasztalták. 12 évig jártunk egyházi iskolába és felnőttünk megosztottuk a tapasztalataink és valami csoda folytán, mind arra jutottunk, a gyerek inkább vallássemleges nő fel. Halljon mindenről és talán valami megérinti, talán Jézus majd kopogtat az ajtaján, talán elköltözik a Krishna völgybe, vagy ateista lesz. Egész addig, amíg nem mond olyan baromságokat, hogy meleg vagy pokolra kerülsz, tehát nem árt a vallásából adódóan addig jó. De egyelőre a kereszténység ennek az ellentéte nekünk, akik ebbe nőttek fel.

Bocsánat, tudom nem ide tartozik, de ha már van egy ilyen mellékszál, miért ne beszélhetnénk róla.

És egyébként tudták, csak a mi családunkban én tartom egyedül érző, érzelmekkel teli, önálló élettel bíró lényeknek az állatokat, meg a tesóm a kutyákat.

2020. jún. 10. 22:25
 59/69 anonim válasza:
95%
Nem és a tette nagyonis nem normális dolog..
2020. jún. 14. 16:49
 60/69 anonim válasza:
Mégis miért késelte meg?
2020. jún. 19. 23:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!