Mit tegyek, ha szüleim miatt választottam egy szakot az egyetemen, de mindjárt végzek és kiráz attól a munkakörtől a hideg?
Önbizalomhiányos voltam, nagyon sokat számított (számít?) mit gondolnak rólam a családom, az ismerőseim.18-19 évesen recepciós, cukrász, vagy óvonő szerettem volna lenni. A családom és az ismerőseim nagyon leszóltak, nagyon lenéztek ezek miatt az ötletek miatt. Azt mondták nem tudom majd magam eltartani és nagyon egyszerű munkák, buta embereknek (valaki olyat mondott libáknak!!!) való.
Egy gazdasági szakot választottam egyetemen, hogy felnézzenek rám. Pár évig nagyon jó megoldás volt, de hamarosan végzek. Most pedig azzal piszkálnak, hogy ehhez illő komoly állásokra jelentkezzek. Nézegettem ilyen állásokat, de nehéznek, borzasztó unalmasnak és fárasztónak tartom őket.
Kényszerítsem magam ilyen munkára?
Most még egy gazdasági szakot tervezek elvégezni, szintén állami támogatással. Ennek az ötletnek legalább örülnek a rokonok, de ez egyedül csak időhúzás lenne. Nem tudom mit kezdjek magammal, az életemmel.
L
#3 igen, tájékozatlanok. Idősek és az ő idejükben máshogy mentek a dolgok.
Főleg műszaki, jogi, pszichológiai végzettségűek vannak a családomban, de nem keresnek sokat. Tőlem mindig is nagyon elvárták, hogy jól fizető állásom legyen.
Recepciós ne akarj lenni. Én az vagyok, egy 3 csillagos szállodában. A fizetés szar, reggel 4-kor kelek, gyűlölöm éjszakázni, holtszezonban szétunom magamat, főszezonban meg elvesztem a fejemet, akkora a pörgés.
Szerintem próbáld ki magad a végzettségedben. Ha nem tetszik, tanulj mást.
20N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!