Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbocsátanátok anyátoknak,...

Megbocsátanátok anyátoknak, ha hideg vérrel megölné a kutyátokat?

Figyelt kérdés

Régen volt már, nem szerette az kutyámat, aztán azt hazudta el kellett altatni. Később kiderült megkéselte

Én nem tudok 10 év után se megbocsátani, de nem feltétlen ezért, hanem mert közben nagy keresztény meg teszi a jót magáról és valahogy nem fér ez így össze nekem. És bűntudatom van, mert igazából már nagyon várom, hogy meghaljon és ugye ilyet nem szabad gondolni, főleg, hogy mindig azt mondja szeret (ha jól teljesítek az egyetemen), meg főz nekem, ha hazajövök, szóval ilyen ambivalensen viselkedik, és emiatt érzem rosszul magam, hogy én viszont nem szeretem és sose hiányzik és hiányozna.

2020. jún. 8. 15:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 Savlekotő ***** válasza:
72%

Nem általánosítok,megtapasztaltam..

70F

2020. jún. 8. 18:10
 42/69 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor sem tudnám megbocsátani, ha pogány lenne, nem hinne semmiben, nem tenné a jót miközben egy gonosz ember...

Elvágta volna magát nálam akkor is ha az anyám.

A vérségi kapcsolat csak biológiai kapcsolat és nem mentség mindenre, hogy a családtagok mindent megbocsátsanak egymásnak.

2020. jún. 8. 18:13
 43/69 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért,de hogyha anyád képes megkéselni egy kutyát akkor nagy bajok vannak vele. Ha nekem bármelyik szülőm ilyent tenne az biztos,hogy én többé nem néznék neki a szemébe.
2020. jún. 8. 18:41
 44/69 anonim ***** válasza:
86%

Igazából ezt neked kell el döntened, hogy ennyi idő után túl tudod e rajta magad tenni, vagy sem. Ha nem, akkor ne állj szóba többet anyáddal. Ha viszont esélyt látsz erre, akkor ha szükséges, kérj segítséget. 10 év után tetted fel a kérdést. Valószínű, te éveken keresztül rosszul érzed magad anyád társaságában. Sajnos a kutyust már nem lehet visszahozni, de próbálj meg magadban rendet rakni.

A másik pedig, én is katolikusok közt nevelkedtem. És azt vettem észre, hogy nekik mindent szabad, mert vasárnap úgyis megyünk gyónni. Ott elmondunk pár miatyánkat, aztán nincs is semmi baj. Hát ez nem így működik. A gyerekeimet már meg sem kereszteltettem. Viszont így is tudják, hogy mi a jó, és mi a rossz. És eszükbe sem jutna holmi imákkal vezekelni, hanem vállalják a felelősséget a tetteikért.

2020. jún. 8. 19:04
 45/69 anonim ***** válasza:
84%
Kereszteny az aki meg van keresztelve! Akkor ezek szerint itt a valaszolok tobbsege pogany? Ne tevesszuk ossze a vallasfanatikusokkal a keresztenyeket!
2020. jún. 8. 20:25
 46/69 anonim ***** válasza:
95%

Aki képes egy kutyát megkéselni,az embert is képes lenne...

Amikor csak tehetném,távol maradnék tőle.

2020. jún. 8. 21:17
 47/69 A kérdező kommentje:

Ez így nem teljesen igaz, sok gyülekezetben csak a felnőtt hitben való megkeresztelkedés számít. Akkor vagy keresztény(sok felekezet szerint, engem nem igazán érdekel a terminológia), ha elfogadtad Jézust, mint Megváltódat és betöltekeztél a Szentlélekkel.

Én például töviről hegyére ismerem a Bibliát, meg is vagyok keresztelkedve, de nem tartom magam kereszténynek. A keresztelkedés egy kulturális szokás, mint mondjuk a koccintás, sokat nem jelent. És valószínűleg sok magyar se keresztény, például sokan nem is tudják mi az a Pünkösd. Egy olyan példát találtam ki rá, hogy képzeld el, hogy rajzolsz egy mandalát, de ha te nem jógázol, nem ismered akár csak az ahimsza jelentését, nem tartod be az alapelveket, nem törekszel, hogy elmélyedj a vallásban, az csak egy jelkép, egy valamilyen jelentéssel, amit mostanában divatos rajzolni, mert megnyugtat.

2020. jún. 8. 21:24
 48/69 anonim ***** válasza:
100%
Így biztos nem! Milyen alak az ilyen?
2020. jún. 8. 21:41
 49/69 anonim ***** válasza:
11%
Kereszteny vagy. Nem tudod lemosni, de ahogy latom az ostobasagot megkevesbe!
2020. jún. 8. 22:13
 50/69 anonim ***** válasza:
93%
Biztos hogy nem, azt is arcon simizném a szívlapáttal aki “csak” meghúzza a farkát, vagy bárhogy direkt bántja, bsztatja az állatot. De hogy meg is öli, ráadásul megkéseli, ez kb az egyik legkegyetlenebb dolog ahogy végezhet vele... ha véletlenül látogatnám is, minden második válaszom az lenne, hogy örülj hogy én nem vágom át a te torkodat. Remélem a saját szarában fetrengve fog meghalni egyedül, h eljön az idő, kegyetlen ember nem érdemel se kegyelmet se emberséget
2020. jún. 8. 22:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!