Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi lathatást kaphat az...

Mennyi lathatást kaphat az apja a gyereknek?

Figyelt kérdés

Exemmel különváltunk.

Most 1 éves a kisfiam és a volt barátom külföldön dolgozik. Kb még 1.5 évet legalábbis így tervezi.

2.5-3 éves gyereknél ha onnan van elkezdve a gyerekelhelyezesi per mit kaphat az apa? Mi a vissza/összeszoktatásnak a menete?

A megbeszélltek alapján küldi a pénzt a gyereknek havonta utalva emellé még rendelget ezt azt ami éppen kell (pelenka, törlőkendő , játekok, oltásra pénzt stb)

Mennyi esélye van neki a valtott elhelyezésre onanntól ha hazajöt?

( nyilván én ezt nem igazám látom jó ötletnek)

Mit itélhet neki a bíróság legkedvezőbb esetben?

2020. jún. 3. 13:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

A váltott elhelyezésnek semmi esélye, ha nem akarod, ahhoz megegyezés szükséges.

A bíróság a sztenderd 2 hetente 1 hétvégét fogja ítélni, a szoktatás tőletek függ, nyilván nem ismeri az apját, tehát az elején 1-1 óra ismerkedés, és fokozatosan emelni lehet az együtt töltött időt.

2020. jún. 3. 13:30
 2/13 A kérdező kommentje:

És ha ő többet szeretne? Mondjuk minden hétvége.

Azért kérdezem ezt mert ő nem akar velem szóba állni, sajnos ennek meg van az oka. Ezért is a gyerekkel nélkülem szeretne időt eltölteni és megmondta hogy ha nem lenne gyerek akkor a törtentek után soha nem látnam őt és csak a gyerek miatt beszélünk minimálisat. Ő nagyon azon van hogy minél többet lehessen majd a gyerekével.

2020. jún. 3. 13:42
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Nézd nem tudom mi történt köztetek, de mint valaki, akinek létezését telibe sz.rta az apja, sokért nem adnám, hogyha az én apám is akart volna velem találkozni minél többet. Ha betart minden megállapodást, és lehet rá számítani, akkor próbálj neki minél több időt biztosítani, mert egy gyereknek ez később sokat jelent. Ha jól értem, maximálisan vállalja a felelősségét, csak köztetek megromlott a viszony. Ez idővel úgyis enyhül a normális kommunikáció szintjéig, úgyhogy én próbálnék vele normálisan egyezkedni, hogy akár minden héten lássa 1-2 napot, csak előre egyeztetve. Így néha te tudnál vele hétvégét szervezni, néha ő, és neked is jutna idő magadra is.
2020. jún. 3. 14:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az baj, hogy ő nem akar szóba állni veled! Ha tudnátok normálisan együttműködni, bármit ítél a bíróság, lehet rugalmasan kezelni, de ha jól érzékelem, erre a közel jövőben nincs esély.
2020. jún. 3. 14:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Bármit kaphat, erre nincs szabály. A bíróságon és rajtatok múlik.
2020. jún. 3. 14:37
 6/13 A kérdező kommentje:

elrontottam valamit és a bizalom teljesen megszünt felém nézve és ezt be is látom. Igen ez a mi kettőnk dolga és a gyereket teljesen külön kalap alá kell venni.

ő szive szerint a közösfelügyeletet szeretné de legrossza bb esetben is a minden héten hétvégét hogy legyen egy stabilitása a gyereknek viszont amit biztosan megmondott hogy hétvégi apuka nem lesz hogy a sarki közértes is többet látja a gyereket mint ő.

Addig lesz békés ameddig legalább a minimumot megkapja amit ő akar de a kéthetente hétvége az sehol meg sem közeliti ezt.

2020. jún. 3. 18:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Oké, de azt megmagyaráztad neki, hogy ha neki minden hétvége kell akkor te, mint anya mikor fogsz minőségi időt tölteni a gyerekkel? Mert az hogy hétközben hazaesik 4-5 felé az oviból, iskolából, esetleg még eljár majd más foglalkozásokra is kb te annyit látod majd hogy hazamegy aludni. Ha annyira részt akar venni a gyerek életében akkor mondjuk minden 2. hétvége + a többi heteken 2-2 nap hétközben, ő megy érte oviba aztán másnap meg ő viszi akkor meg te mész már érte.
2020. jún. 3. 18:38
 8/13 anonim ***** válasza:
én nem szakítanám el a gyerekem az apjától lásd az én példámból amikor kissebb voltam(tini)megpróbáltam miatta öngyilkos lenni mert eggyáltalán nem foglalkozott velem😪😪😪😪😪
2020. jún. 4. 09:14
 9/13 anonim ***** válasza:
56%
Ő az apja. Ugyanolyan szülő mint te. Joga van a gyerekével lenni. Ha nem probléma, hogy fizet amit csak tud, akkor ez se legyen az.
2020. jún. 4. 19:08
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

8as, krva gáz vagy...

Amúgy meg sztem az se normális ha az ember exe akkor mászkál ki be az ember életébe amikor csak akar, csak mert van egy gyerek

2020. jún. 4. 20:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!