Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vagyok csak második a...

Miért vagyok csak második a gyerekével szemben?

Figyelt kérdés
Második házasságunk,jól megvagyunk.Sajnos az mégis részemről mindent elront hogy férjem sokszor felnőtt gyerekéhez igazodik,főleg az ünnepeken.Mi nem tudunk elmenni kikapcsolódni ilyenkor mint egy normális pár,folyton a gyerekével kell találkozni.Persze ezt is a hátam mögött döntik el.Most is pünkösdkor olyan jó lett volna kikapcsolódni ketten férjemmel,de megbeszélték a gyerekével hogy együtt töltik a napot.Kaja,beszélgetés,stb.Én nem mentem mert semmi kedvem egy panelban ücsörögni.Normális hogy én a felesége mindig a második vagyok?
2020. jún. 1. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
71%
40es ez aztán az évszázad legszánalmasabb hozzászólása volt😂 És ha a 2. feleségtől is van gyerek akkor mi van? Amúgy komolyan ti abba ringatjátok magatokat hogy annak az a szerencsétlen exférjeteknek ti lesztek élete szerelme bármi is történik csak mert szültetek egy gyereket?
2020. jún. 2. 11:06
 42/65 anonim ***** válasza:
61%

Itt tényleg megkeseredett elvált véranyu a válaszolók kb 85 százaléka.

Én szintén felnőtt gyerekes, (özvegy) férfihez mentem feleségül, és tiszteletben van tartva a véleményem, engem kérdez meg először, az én igényeim alapján dönt, együtt döntünk.

Ettől még nagyon jó a kapcsolata a felnőtt gyerekeivel.

Persze ide bűn ilyet írni, nagyon nehezen nyelik le egyes megkeseredett vagy elvált nők, vagy második feleségek, akiknek nincs becsületük a férjük előtt, és kénytelenek becsicskulni a férjük felnőtt gyerekeinek.

De nem minden második feleség ügyeletes pina, csak ezt nagyon irigyelni szokták azok, akik beszopták a párválasztásnál:DDD

2020. jún. 2. 11:06
 43/65 anonim ***** válasza:
26%
Nem vagyok elvált, szerencsére elsőre jól választottunk a férjemmel. A jó házasságok így működnek, hogy a házastársak az elsők egymásnak, utána jönnek a gyerekek. Ha viszont valamelyik fél elválik és újranősül, a gyerekük midnig fontosabb marad mint az új pár. Én ezt látom a környezetemben (feltéve ha a szülőnek fontos a gyereke) és így is látom helyesnek A mozaikcsaládok nagy része szerintem nem működőképes hosszabb távon, többek közt emiatt is.
2020. jún. 2. 11:14
 44/65 anonim ***** válasza:
31%
"Miért vagyok csak második a gyerekével szemben?" - Kérdező, mert rosszul választottál eszerint. Nekem pl. mindig a párom az első, pro-kontra.
2020. jún. 2. 11:14
 45/65 anonim ***** válasza:
23%
Oké, 43as,de erre írtam hogy mi van akkor ha a 2. házasságból is lesz gyerek? Elárulom neked, az ilyen pasinál akit te írsz: lásd válás után a gyerek marad az első, születik új gyerek és autómatikusan ő fog az első helyre kerülni, akkor már nem csak a feleség lesz lesz*rva, hanem az első gyerek is. Tud normálisan működni egy mozaikcsalád, úgy ha a felnőtt pár egymásnak az első és utána jönnek a gyerekek, nem megkülönböztetve egymástól a testvéreket. Jah és persze az exfeleség is tudja hol van a helye a családban: sehol.
2020. jún. 2. 11:53
 46/65 anonim ***** válasza:
71%

Ezért írtam, hogy nem igazán működnek jól a mozaikcsaládok, mert egy szülő nem tud három felé szakadni. Fontos az előző házasságából származó gyereke, fontos az új feleségtől is a gyerek, de nem tud mindenhol ugyanolyan minőségben jelen lenni. Az pedig szerintem butaság, hogy sehol sincs helye az exfeleségnek a családban, hiszen ő is a gyereke anyja. Emiatt sem működhet jól, hiszen ebben a seholban is benne van az új feleség sértettségből fakadó negatív érzelmei az exfeleség iránt.

Eddig kb két jól működő ilyen családot láttam, de ott valami szupertoleráns és objektív mind a három fél, nagyon jól kijönnek és közel laknak egymáshoz, hogy senki se maradjon ki semmiből. De a nagyátlagot nézve nem ez a helyzet.

2020. jún. 2. 12:06
 47/65 A kérdező kommentje:

Próbálom értelmezni a tanácsokat,de nagyon fájó nekem férjem viselkedése.Így van ahogy valaki mondta,gyereke irodás munkarendben dolgozik ezért hétvégén ér rá,és minden ünnepen.Minden ünnepen találkozást szerveznek azért mert egész életükben így volt.Eleinte mentem,aztán már nem tetszett.Teljesen nekem kellett alkalmazkodni ehhez,a fejem felett beszélték meg,velem csak közölve volt hogy fogunk menni és találkozunk a gyerekével.Most már nem is megyek.Például mondjuk egy karácsonyi ünnepen én is szeretnék a sajátommal találkozni,meghívni úgy hogy a férjem is otthon legyen.Én is és a gyerekem is összevissza dolgozunk,alkalmazkodni kell a szabadnaphoz.De

férjem nem alkalmazkodik,első amit a gyereke mond,amit ő eldönt,aztán alkalmazkodjak én hozzá.De ugyanúgy húsvétkor vagy máskor sem tudunk elmenni egy programra kettesben mert a gyerekével kell lenni hiszen ünnep van.Látom pedig mennyien mennek a jó időben.És ahogy írtam is,mi is heti 2-3 napot vagyunk férjemmel csak együtt.

2020. jún. 2. 12:15
 48/65 anonim ***** válasza:
88%
Tökéletesen sose fog működni az ilyen és nyilván egy válás után eleve az egyik szülő nem lesz teljesértékű a gyerek életében, aki ugye többnyire az apa. De! Sztem az a nem mindegy, hogy fúrják egymást a szülők, sőt előbb utóbb az apát teljesen el is veszíti a gyerek vagy tiszteletben tartják egymás magánéletét és viszonylag normálisan tud ez működni. Nyilván az exfeleség az apuka új családjában nem családtag, ahogy ha az anyának lesz új férje ott se az apuka. Normális esetben itt csak és kizárólag a gyereknek van joga mindkét családhoz tartozni és ennyi, a konfliktus pedig abból ered többnyire, hogy az exfeleség képtelen azt felfogni hogy attól hogy van azzal a pasival egy gyereke ők már nem egy család
2020. jún. 2. 12:20
 49/65 anonim ***** válasza:
28%

Minek vagy még együtt vele?

Remélem nem akarsz még gyereket is szülni neki.

Magasról lesz#rja a véleményedet, a programjaidat, a veled töltött időt. Ha eddig is eu volt, ezután is ez lesz.

Láthatóan, te nem vágysz erre, ami most van. Miért is nem lépsz?

2020. jún. 2. 12:21
 50/65 anonim ***** válasza:
100%
És amúgy egy okos pszichológus mondta egyszer, hogy válás után olyan viszonyban kellene lennie egymásnak a szülőknek mint egy munkakapcsolatnál, csak a gyerekkel kapcsolatos dolgokról beszélnek elfogultság nélkül
2020. jún. 2. 12:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!