Normális anyám viselkedése?
Folyton felhozza, hogy én miért nem orvosi egyetemre mentem, szerinte ez a közgazdász sz&rt se ér. A dologban az a “vicc”, hogy már lassan elvégzem, mégis ugyanazt a lemezt fújja. Azt mondja, hogy nagyon könnyű az egyetem (tényleg nem nehéz), ő meg ebben méri a hasznosságát. Az a baj, hogy először tényleg orvos akartam lenni, de nagyon utáltam a kémiát, úgyhogy hamar lemondtam erről. Biztos beleélte magát, viszont így 3 év elteltével ideje lenne ezen túllépni. Közgazdászként is lehet olyan jól keresni mint egy orvos, de ami fontosabb, hogy érdekel és szeretem is ezt a szakot. Már nagyon elegem van, hogy ő bele van betegedve, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő akarja, főleg hogy más életébe szól bele kéretlenül. Ezzel annyira megmérgezi a kapcsolatunkat.
Más is volt ilyen helyzetben?
ha nem lennél hisztérikus, akkor megköszönnéd, hogy felhívtam a figyelmed, hogy nem emberhez méltó az édesanyát a gyakorin szidatni - nem lesz SEMMI problémamegoldás ebből, csak mindenki elmondja, hogy milyen ilyen-olyan anyád van. Nem mitha példaképként állítanám, de egyszerű emberek normális esetben megvédik anyjukat a bántalmazóktól. Más szóval, normális ember nem szidatja az anyját. "jöhetnek még" - miért? kielégületlen maradtál? Mit vársz??
Tessék, mondd el szegény édesanyádnak:
Nem helyes, hogy a szülő elvetélt vágyait a gyerekén keresztül szeretné megvalósítani. Mert egy másik ember - és ahogy Kant mondta, senki sem használhatja eszközként a másikát, mert minden embernek önmagában nyugvó célja van.
üdv, nembalázs (ki az?)
"nevezetesen ama igény tekintetében, hogy az ember önmaga cél, hogy mindenki más ekként becsülje, és sem ember, sem egyetlen más lény ne használja puszta eszközként más célok eléréséhez." (Immanuel Kant)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!