Normális anyám viselkedése?
Folyton felhozza, hogy én miért nem orvosi egyetemre mentem, szerinte ez a közgazdász sz&rt se ér. A dologban az a “vicc”, hogy már lassan elvégzem, mégis ugyanazt a lemezt fújja. Azt mondja, hogy nagyon könnyű az egyetem (tényleg nem nehéz), ő meg ebben méri a hasznosságát. Az a baj, hogy először tényleg orvos akartam lenni, de nagyon utáltam a kémiát, úgyhogy hamar lemondtam erről. Biztos beleélte magát, viszont így 3 év elteltével ideje lenne ezen túllépni. Közgazdászként is lehet olyan jól keresni mint egy orvos, de ami fontosabb, hogy érdekel és szeretem is ezt a szakot. Már nagyon elegem van, hogy ő bele van betegedve, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő akarja, főleg hogy más életébe szól bele kéretlenül. Ezzel annyira megmérgezi a kapcsolatunkat.
Más is volt ilyen helyzetben?
Szerintem mondd meg anyudnak, hogy menjen ő orvosi egyetemre, ha annyira szeretne (úgy tudom, nem korhatáros a felsőoktatás).
Amúgy az én szüleim is ilyenek, szóval nem vagy egyedül.
Az én szüleim is ugyanilyenek. Már nem is emlékszem, hogy hány szakmát találtak ki nekem...
Amúgy én is közgazdásznak tanulok most és szintén ez a 'jaj mire jó az' meg 'miért tanulsz ennyi idősen' a válaszuk rá. Nekem is tetszik a szak, nem véletlen ezt tanulom.
Azt kell csinálni, amit az egyik válaszoló írt, hogy ignorálni kell. Én már pár éve ezt csinálom, be is vált, mert csak évi 1-2x hozzák fel a témát.
Én csak közölném vele, hogy: Szeretném a saját álmaimat élni, és nem a tiédet.
Annyi anyuka akarja ráerőltetni a gyerekére azt, ami ő nem lehetett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!