Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális anyám viselkedése?

Normális anyám viselkedése?

Figyelt kérdés

Folyton felhozza, hogy én miért nem orvosi egyetemre mentem, szerinte ez a közgazdász sz&rt se ér. A dologban az a “vicc”, hogy már lassan elvégzem, mégis ugyanazt a lemezt fújja. Azt mondja, hogy nagyon könnyű az egyetem (tényleg nem nehéz), ő meg ebben méri a hasznosságát. Az a baj, hogy először tényleg orvos akartam lenni, de nagyon utáltam a kémiát, úgyhogy hamar lemondtam erről. Biztos beleélte magát, viszont így 3 év elteltével ideje lenne ezen túllépni. Közgazdászként is lehet olyan jól keresni mint egy orvos, de ami fontosabb, hogy érdekel és szeretem is ezt a szakot. Már nagyon elegem van, hogy ő bele van betegedve, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő akarja, főleg hogy más életébe szól bele kéretlenül. Ezzel annyira megmérgezi a kapcsolatunkat.

Más is volt ilyen helyzetben?

2020. máj. 8. 07:35
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
48%
Anyud szerintem Nárcisztikus Személyiségzavarban szenved. Keress rá...
2020. máj. 8. 11:33
 12/24 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem mondd meg anyudnak, hogy menjen ő orvosi egyetemre, ha annyira szeretne (úgy tudom, nem korhatáros a felsőoktatás).

Amúgy az én szüleim is ilyenek, szóval nem vagy egyedül.

2020. máj. 8. 11:39
 13/24 anonim ***** válasza:
50%
Anyád nem azért ilyen veled, mert rajtad keresztül akarná megvalósítani önmagát, hanem hogy bántson téged. Kielégülést okoz neki, ha agresszív másokkal. Ez a "más" azért te lettél, mert te mindig felhúzod magad, és ő kedvére tajtékozhat olyankor. Hallgass arra a hozzászólóra, aki azt írta, ilyenkor állj fel, és hagyd ott. Nekem nagyszülőm volt ugyanilyen, ha beszállsz a beszélgetésbe vele ilyenkor, meg magyarázgatsz neki, sose hagyja abba, épp ez a cél, hogy reagálj a szemétkedésére. Ignoráld, NE pedig magyarázkodj! Ez nem a két hivatásról szól, hanem a veled való gonoszságról, ami jólesik neki. És csökkentsd az odahaza töltött idődet.
2020. máj. 8. 12:14
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim is ugyanilyenek. Már nem is emlékszem, hogy hány szakmát találtak ki nekem...

Amúgy én is közgazdásznak tanulok most és szintén ez a 'jaj mire jó az' meg 'miért tanulsz ennyi idősen' a válaszuk rá. Nekem is tetszik a szak, nem véletlen ezt tanulom.

Azt kell csinálni, amit az egyik válaszoló írt, hogy ignorálni kell. Én már pár éve ezt csinálom, be is vált, mert csak évi 1-2x hozzák fel a témát.

2020. máj. 8. 12:17
 15/24 anonim ***** válasza:
93%
Mondd neki, hogy úgysem tudtad volna elvégezni az orvosit, mert nem ment volna a kémia. Lehet, hogy fel sem vettek volna.
2020. máj. 8. 12:19
 16/24 anonim ***** válasza:
67%

Én csak közölném vele, hogy: Szeretném a saját álmaimat élni, és nem a tiédet.

Annyi anyuka akarja ráerőltetni a gyerekére azt, ami ő nem lehetett...

2020. máj. 8. 12:44
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Erőszakos embernek éppolyan felesleges magyarázni, mintha egy barna medvét győzködnél szavakkal, mikor le akar csapni.
2020. máj. 8. 12:56
 18/24 A kérdező kommentje:
#18 Hu basszus, sajnállak! Nagyon nyomorúságos életed lehet, ha egy kulturált kérdéstől így elborul az agyad és mindennek lehordasz egy számodra ismeretlen embert..:) most te viszont jól megmutattad, milyen magas az EQ-d a válaszoddal. Legyen szép napod!
2020. máj. 8. 14:45
 19/24 A kérdező kommentje:
Többieknek köszi a válaszokat, jöhetnek még.
2020. máj. 8. 14:46
 20/24 anonim ***** válasza:
50%
Balázska szokásos szó szerinti válaszát látom: "Nagyon nyomorúságos életed lehet..."
2020. máj. 8. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!