Normális anyám viselkedése?
Folyton felhozza, hogy én miért nem orvosi egyetemre mentem, szerinte ez a közgazdász sz&rt se ér. A dologban az a “vicc”, hogy már lassan elvégzem, mégis ugyanazt a lemezt fújja. Azt mondja, hogy nagyon könnyű az egyetem (tényleg nem nehéz), ő meg ebben méri a hasznosságát. Az a baj, hogy először tényleg orvos akartam lenni, de nagyon utáltam a kémiát, úgyhogy hamar lemondtam erről. Biztos beleélte magát, viszont így 3 év elteltével ideje lenne ezen túllépni. Közgazdászként is lehet olyan jól keresni mint egy orvos, de ami fontosabb, hogy érdekel és szeretem is ezt a szakot. Már nagyon elegem van, hogy ő bele van betegedve, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő akarja, főleg hogy más életébe szól bele kéretlenül. Ezzel annyira megmérgezi a kapcsolatunkat.
Más is volt ilyen helyzetben?
Nem. De ezt te is nagyon jól tudod.
Viszont orvosként is, közgazdászként sem fogsz sokat érni, ha anyuka dirigál az életedben. Ez már nem csak viselkedés kérdése.
Inkább legyél jó közgazdász, mert szereted a szakmádat és jó vagy benne, mint egy pocsék orvos, akinek a tévedéseivel teli vannak a temetők vagy a pszichiátriai intézetek - csak mert a mama álma az volt, hogy te orvos leszel. Végülis kinek az élete és kinek az álmai? A tied vagy az övé?
Nem az.
1. A kérdésed alatt szépen(!) és racionálisan összefoglaltad. Kérd meg, hogy figyeljen oda egy kicsit rád, és ezt és így kell elmondani neki. Minden egyes alkalommal,amikor rákezd.
2. Az 5-10. alkalom után kezd el neki javasolni, hogy menjen ő orvosira, ha annyira akar tanulni.
3. A 11. alkalom után állj oda elé, nézz a szemébe, és mondd meg neki, hogy "Anyu! Kérj terápiás segítséget, mert bajod van az életeddel!. Ezt rajtam éled ki, és ebből nagyon elegem van, és ez nagyon mérgezi a kapcsolatunkat." A választ már nem kell megvárni.
Apám dettó, végigaszisztálta, hogy matek faktra megyek kémia-biosz helyett, jelentkezem műszaki menedzsernek és a második évben elkezdte mondogatni, hogy állatorvosnak kellett volna mennem :P (a sztoriban az a legjobb, hogy az egyetemi biosz-kémia elég rosszul megy, örülök, ha megvan belőlük a 3as)
Mostmár csak azt mondom neki, hogy ne rajtam keresztül akarja megvalósítani önmagát, sose késő belekezdeni valami újba :) Ez elég szokott lenni.
Kitartás!
#8 22.
A válaszokat köszönöm, akkor ezek szerint nem csak az én anyám ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!