Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megértőnek kellene lennie a...

Megértőnek kellene lennie a páromnak és gyerekének ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Bőven középkorú vagyok,párommal együtt élünk albérletben..Mielőtt valaki megkérdezni nincs hova mennem a lakásból.Hacsak nem egy másik albérletbe.Nagyon félek hogy elkapom a vírust,mai nap olvastam hogy első helyen a rizikó faktorok között a magas vérnyomás szerepel,ami nekem ugye van.Párom gyereke Pesten lakik albérletben,másod éves egyetemista.

Ugye eddig nem ment sehova Pestről a vírus miatt.Most hogy jövő héttől jön az enyhítés,félek hogy jönni fog látogatóba.Akkor pedig lehet elkapom és súlyos állapotba kerülök.Pedig eddig nagyon vigyáztunk,párommal mindketten itthon vagyunk.Mit gondoltok kérhetem hogy egyenlőre ne jöjjön hozzánk a gyereke?

2020. ápr. 29. 15:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
72%
Azért az ugye meg van mindenkinek, hogy az enyhítés nem arról szól, hogy most aztán lehet mindent mint előtte?
2020. ápr. 29. 16:57
 12/31 anonim ***** válasza:
42%

először is munkatársam családtagja meghalt és nem volt súlyos beteg csak idős, na mármost fiatalon ,de vérnyomásosként ugyanannyi esélye van meghalni mint egy idős embernek.

Arról nem is beszélve, hogy itt nem egy kisfiúról beszélünk hanem egy önálló egyetemistáról. Telefonon kihangosítva 3-an beszéljétek meg, hogy miképp legyen. Ha értelmes felnőttek megértik és máshol találkoznak nem a lakásban, ebbe nem halnak bele.

2020. ápr. 29. 17:12
 13/31 anonim ***** válasza:
71%
Kérheted.
2020. ápr. 29. 17:53
 14/31 A kérdező kommentje:

Igen természetesen megyek néha boltba és postára.De nem csúcsidőben és szigorúan maszkban.A lakásunkba belépve minden szabályt betartok hogy ne kerüljön be a vírus.Párom gyereke igenis lehet hordozó,ott Pesten rengeteg a beteg.

Ha meglátogat már akkor itt is szokott aludni,mindent összefogdos,ahogy beszél a levegő tele lesz vírussal,én nagyon nem szeretnék emiatt súlyos állapotba kerülni.

2020. ápr. 29. 18:03
 15/31 anonim ***** válasza:
93%

Nem akarom leértékelni ezt a vírust, de kérdező, ugye tudod, hogy ugyanannyi az esélyed egy influenza járvány kellős közepén is elkapni az influenzát és meghalni benne? Eddig vajon abban az időszakban is bezárkóztál a lakásodba?

Nem kell ennyire parázni. Az esetek döntő többségében átvészeli mindenki élve, tényleg azok halnak meg és itt hangsúlyozom, hogy döntő többségében - Mo-on 300 betegből talán 4 volt 65 év alatti, a többi mind idős és krónikus beteg volt -, szóval ezek alapján, ahol tényleg nagy baj van és nem egy népbetegségről beszélünk itt a súlyos problémáknál. A magas vérnyomásod nyilván gyógyszerrel kordában van tartva, míg egy veseelégtelenségben szenvedő beteg, nos, neki nem sok esélye van.

De egyébként beszéljétek meg a pároddal, illetve a gyerekével. Viszont azt is kérdező tudnod kell, hogy örökké nem zárkózhatsz be. És ha még 5 évig nincs ellenszer, 5 évig ki sem teszed a lábad, csak harci védőfelszerelésben?

2020. ápr. 29. 18:30
 16/31 A kérdező kommentje:
Örökké nem zárkózhatok be,de szeretném húzni az időt amíg tehetjük.Előbb utóbb lesz ellenszer oltás vagy gyógyszer jó esetben.Akkor már kevésbé kell vigyázni.A kormány is azt mondja ne menjünk más otthonába,ne menjünk rokon látogatásra olyanokhoz akivel alapból nem lakunk együtt.
2020. ápr. 29. 18:35
 17/31 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező akkor készülj hosszú évekre bezárva. Ugyanis évekbe telik míg kifejlesztik, tesztelik és szabadalmaztatják. De vald be őszintén, nem kedveled a gyereket, és ez egy jó ürügy arra, hogy távol tartsd.
2020. ápr. 29. 18:45
 18/31 anonim ***** válasza:
89%

Megint a szokásos vidéken élek a férjemmel és a mostohagyerekem meg akarja látogatni az apját, de én el akarom tiltani tőle. Tipikus...

Pesten élek, tesóm is és most megyünk le vidékre a szüleinkhez másodszorra több hétre, mert családi házban könnyebb elviselni a karantént, mint egy 40 nmes lakásban. Ha a szüleim elváltak volna és ott lenne egy mostoha, aki meg akarja nekem mondani, hogy ne menjek le a szülőmhöz látogatóba, akkor szimplán pofánröhögném. Főleg,ha ilyen mondvacsinált okkal akar eltiltani a saját szülőmtől. Vidéken is ugyanúgy van sok beteg, már nem tudtok ti mostohák ezzel takarózni, hogy jaj Pesten több a beteg és azért ne jöjjön a gyerek látogatóba hónapokig.

Még ha valami komolyabb betegséged lenne, akkor érthető lenne, de egy ilyen népbetegségnél vicc, hogy hosszú hónapokra akarod eltiltani a gyereket az apjától.

U.i.: úgy vagyok Pesten most, hogy több alapbetegségem is van, mindegyik egyenként súlyosabb, mint a tied, de nem fosom össze magam, ha el kell menni a boltba...

2020. ápr. 29. 18:47
 19/31 anonim ***** válasza:
85%

Mi más surlódás van közted és párod gyereke között, hogy most jól jön a virusra hivatkozás lehetősége?

Ha a te gyerekedről lenne szó, akkor sem látnád szivesen?

2020. ápr. 29. 18:56
 20/31 anonim ***** válasza:
0%
Kössetek kompromisszumot. Jöjjön a gyerek de ne aludjon ott, viseljen mindenki maszkot, kesztyűt és tartsátok a távolságot.
2020. ápr. 29. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!