Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell minden apróság...

Miért kell minden apróság miatt velem ordibálnia anyámnak? 17l

Figyelt kérdés

Azóta ilyen, amióta apu nem alkoholista. Szerintem megszokta, hogy van kivel veszekednie (jó azért annó jogos volt).

Konkrétan amióta kolis vagyok egyre többet veszekszik velem, minden baromságon. Amikor koliba voltam az volt a baj, hogy miért nem írok neki üzenetet, ha írok, akkor miért írok, nem kellene tanulnom. Ha közösen vásárolunk ruhát és valami nőiesebb ruhát megnézek, akkor tuti útszéli vagyok, ha fiúsat, akkor meg az undorító, mert transznemű/leszbikus vagyok biztosan. Amikor huzamosabb ideig itthon vagyok, mint most akkor sokkal rosszabb. Ha elmosogatok, amíg nincs itthon az a baj, hogy túl sok vizet használok, meg max három tányért felesleges elmosni, ha nem mosogatok el akkor meg a következő mondvacsinált vitába tuti, hogy én milyen rossz vagyok, hogy egész nap semmit nem csinálok. A múltkor evés közben leszedtem egy random szöszt az arcomról és amiatt kezdett el velem ordibálni, és az lett a vita vége, hogy bolond vagyok. Ha megkérdezem tőle, hogy milyen napja volt, akkor vérig van sértődve. Egyébként meg mindig panaszkodik, hogy milyen magányos itthon, és senki nem szól hozzá, és persze én vagyok a legrosszabb ember a sztoriban, nem apu a múltbeli alkoholizmusa miatt és mert senkihez sem szól, nem anyám, aki mindenben a rosszat látja, és hobbi jellegűen ordítozik velem mindenért. Nem, minden az én hibám. Szerinte én hibáztatom folyamatosan őt, én sajnáltatom magam állandóan. Jó ha nagyon felidegesít akkor visszaszólok, hogy biztos tőle örököltem, aztán ő megsértődik, és ha mázlim van akkor utána napokig duzzog és nem szól hozzám. Ha saját szobám lenne, akkor még nem is lenne enyire súlyos, de én anyámmal vagyok egy szobába, mert anno kisbabaként apu nem akart este felkelni, aztán anyu jött azzal, hogy a horkolástól nem tudna aludni, aztán ugye jött az alkoholprobléma, és most itt vagyok lassan 18 évesen anyámmal egy szobában. Konkrétan azon is megsértődik, ha szólok neki, hogy ne jöjjön már be ha öltözök. A kollégiumban négy szobatárssal több magánéletem van, mint vele. Néha mondja hogy szóljak nyugodtan, ha egyedül akarok lenni. Gondolom senki sem lepődik meg, ha azt mondom, hogy ilyenkor mindig megsértődik, hogy én nem bírom őt elviselni, neki sehol nincs helye itthon, meg ilyenek. Aztán csodálkozik, hogy inkább zenét hallgatok, őszintén erre nem vagyok kíváncsi. Ha meg nincs bedugva a fülem a fülhallgatóval, akkor meg ő nem szól hozzám.

De abban biztos vagyok, hogy egyetemre tuti koliba megyek ismét, pláne ezek után. Aztán a független leszek akkor átgondolom, hogy akarok-e vele kapcsolatot tartani.

Komolyan, miért kell neki minden apróság miatt ordibálnia? Mit tudok vele kezdeni, ha neki semmi nem jó?

2020. ápr. 29. 09:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
39%
Mintha én írtam volna ki a kérdést. Szerintem depressziós anyud. Légy vele türelmes. Segíts neki. Megfontolandó egy szakember.
2020. ápr. 29. 09:07
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem is depresszio van a dologban,a Depressziosok meg sokat mondanak kötekszenek,Szóval tűrelmesnek kell lenned és fel kell hogy keress neki egy pszhiologust)
2020. ápr. 29. 09:22
 3/13 anonim ***** válasza:
43%

Honnan tudjuk?!

Lehet most a te vádaskodásod alapján írnak valamit, aztán anyukád is kiírna egy ilyen kérdést, csak az ő szemszögéből, és akkor ö pont ellentétes válaszokat kapna mint te.

Ennek a kérdésnek max. annyi az értelme, hogy kiírtad magadból a gondodat.

2020. ápr. 29. 09:23
 4/13 anonim ***** válasza:
40%

#3: nekem is pont az jutott eszembe, hogy azért szívesen elolvasnám ugyanerről az anyuka véleményét is....

auditur et altera pars... :)

2020. ápr. 29. 09:37
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

Hát ez durva.. Hogy lehet ilyen egy anya?

Sajnállak.

Halisten az én anyukám tok normálisan szól akkor is ha valami nem tetszik neki.

Vagy néha nem is szól

Mindig azt mondja, a munkaba sok a hülye örül ha itthon van. Legalább itthon legyek szeretet békesség. És igaza van!! Az ember pihenni megy haza..jó persze néha kell főzni takarítani de az más. Ne kelljen már otthon is stresszelni

2020. ápr. 29. 09:37
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
A dühfüggőkről azt olvastam, az agyuk megszokja, hogy dührohamoznak, és szüksége lesz a dühroham által keltett kémiai anyagokra, ezért újra és újra kitörést produkálnak. Anyád az iszákos apád miatt ezekkel a dührohamokkal "kábította" az agyát, most nincs indoka rá, de továbbra is szüksége van a kitörésekre, valószínűleg apád vissza fog miatta szokni az italra. Mert nincs nyeresége így apádnak a nem ivásból, a felesége ugyanúgy "bünteti", mint amikor ivott. Eric Berne az Emberi játszmák c. könyvében leírja a mechanizmusát, gyakran hogyan "működik együtt" egy családban az iszákos, meg az ő házastársa: ha az előbbi felhagy az ivással, a partnere kiborul, és úgy alakítja a dolgokat, hogy az előbbi megint inni kezdjen (pokollá teszi pl. a család hangulatát).
2020. ápr. 29. 11:09
 7/13 A kérdező kommentje:
Igazából apuval nem veszekszik, mert ő elvan magában, max két szót beszél mindenkivel. Egyébként az akkori munkahelye miatt ivott.
2020. ápr. 29. 11:12
 8/13 anonim ***** válasza:
81%
költözz ki a nappaliba és mindig minden hisztijénél nyugodtan faarccal válaszolj vissza és szépen hagyd ott a hisztijével, hátra se nézz. Apukádnál láthatóan bevált. anyukád érzelmi vámpír.
2020. ápr. 29. 11:27
 9/13 anonim ***** válasza:
53%
Az előzőnek igaza van, tégy úgy, mint apád, anyádnak csak addig "hasznos" a veled való botrány, ha érzelmileg reagálsz a hisztijére. Ha nem veszed figyelembe, nem reagálsz, fel fog hagyni vele. Nekünk egy botrányozós rokon emiatt velem nem tudott semmit kezdeni, a többiek borultak csak ki rajta.
2020. ápr. 29. 11:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Én viszont azt javaslom, hogy ne hagyd magad semmiképpen se. És ne sajnáld. Anyád magának csinálta ezt a cécót. Ha akarta volna, megtehette volna azt a lépést, hogy elválik apukádtól. Látja, h te vagy a gyengébbik fél és azért veri el rajtad a port. Szólj vissza neki, de keményen! És ha megsértődik, sértődjön. A lakásnak hány százaléka a tiéd és hány a szüleidé? Ha te vagy többségben és el akar zavarni, nyugodtan mond meg, h nagyrészt tiéd a lakás, így mehet ha neki nem tetszik.
2020. ápr. 29. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!