Mit csináljak már az anyámmal, ha minden apróság miatt hívogat?
Külön élek a barátommal, dolgozok. Apám vállalkozó, anyának nincs állása, csak néha beugrik apának segíteni, amikor kell.
Anyám meg már az agyamra megy, hogy én elhintek valamit és ő már rögtön ugrik és intézkedni kezd... Például mondtam anno neki, hogy a barátommal akarunk venni egy új kanapét. Csak ennyit. Anyám meg már aznap legalább 10x hívott fel, hogy milyen kanapé kell nekünk meg hol nézzünk, meg hogy hol vegyünk, hol ne vegyünk, meg hogy ő már ott van az üzletben, küld képet arról amit ő nézett hogy az jó-e nekünk, hogy akkor szólhat az eladónak hogy azt foglalják le?
Másik; valami van a kocsinkkal mert nem indul el. Szintén csak ennyit mondtam a telefonba, hogy rossz az autó, nem tudunk átmenni hozzájuk. Na akkor megint elkezdett intézkedni, 3 napja hívogat, de naponta 10-15 alkalommal, hogy hova visszük az autót szervizbe, kihez meg mi a baja meg miért nem szóltunk apámnak, de úgy, hogy képes volt emiatt felhívni minket este 22 órakor is hogy ezt megkérdezze...
Ma már betelt nálam a pohár, a barátom is már tiszta ideg lesz ha látja hogy anyámmal beszélek, már menekül is ki a szobából, hogy dolga van, nem tud beszélni anyámmal, szóval mérgemben már azt mondtam anyámnak, hogy "de jó neked hallod hogy ennyire ráérsz", és akkor még ő sértődött meg hogy meeeert?! Rohadt idegesítő az is amikor dolgozok és látom hogy van 5 nem fogadott hívásom, és még ő van felháborodva hogy nem veszem fel a telefont...
Elegem van már ebből. Mi a francot kezdjek az anyámmal már?
Itt van 50 évesen, egész nap vásárol, egyik boltból a másikba járkál, vagy kis színház, kis mozi, kis koncert, kis barátnőzés vagy megy apumnak segíteni. Egész életében 2 kemény évet dolgozott, aztán jöttem én és azóta így él. Barátom szülei mai napig dolgoznak, normális, állandó munkahelyen, sőt még a nagymamája is eljár dolgozni virágkötészetbe amikor ráér. Anyám meg itt van 50 évesen, úgy pörög mint egy tini és akkor jajgat, hogy neki nincs ideje főállásban dolgozni meg hova menne...
Szerintem hiányzik neki a csevegés és unatkozik.
Szakíts rá egy kis időt és legyél egy nap csak az övé, említsd meg a csacsogás közben ezt is neki és kössetek kompromisszumot! :)
Ne hagyd, hogy felőröljön! Kitartás! ( az én anyukám is ilyen, fél évente rájön ez, de ez segít)
25/L
Van olyan funkció a telefonon, hogy szelektíven fogad hívást. Tehát pl beállíthatod, hogy kinek csörögjön ki vagy kinek nem. Így ha anyád hív akkor ugyan csörög a telefon, de némán, viszont ha bárki más hív kicsöng rendesen és észreveszed.
Mert leszerelni nem fogod tudni. Unatkozik, pörög, nem érti meg, hogy van akinek állása, élete van. Neki ez az élete, a semmittevés. Majd ha lesz unoka akkor lehet még durvább fokozatra kapcsol, viszont lehet lesz ingyen bébiszittered és hamarabb visszamehetsz dolgozni.
Jaj, de ismerős, anyukám is pont ilyen. Leszámítva hogy neki nincs pénze, ezért tőlem akar kérni, mert én dolgozom és nekem van :D
Én egyszer nagyon kiosztottam a munkahelyemen, hogy hogy képzeli ezt, és soha többé ne hívjon munkaidőben. Azóta pedig ha nem érek rá, egyszerűen nem veszem föl. Így rászokott a facebookra, ami tök jó, mert akkor nézek rá, amikor van időm.
A beleszólásokra nem hinném, hogy van megoldás. Amiről lehet, arról ne mesélj neki, megoldandó problémákat ne is említs. Én már inkább csak beszéltetem anyukám, az a tuti.
Vagyis az se: amikor nekiálltam szakdolgozatot írni, képes volt két napot a könyvtárban ülni, aztán előállt egy forráslistával... aztán megsértődött, hogy nem használom. Az ilyen embernek sajnos tényleg egyszerűen túl sok ideje van, nem lehet vele mit tenni.
Anyád hív:
"Most nemtudok beszélni, hívj pl. 2 óra múlva."
Hív 2 óra múlva, lenémítod. :)
Gyakorold, milyen változatosan tudsz neki "nem"-et mondani,
s elutasítani a kéretlen segítséget.
Valahogy értesd meg vele,
hogy a kéretlen segítség
inkább teher számotokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!