Apróság, de csak szerintem nincs kivetnivaló "apukám" viselkedésében?
A szüleim elváltak, mert édesapám egy nem dolgozó, tipikus suttyó fickó volt/és most is az.
Anyukám új párjára viszont úgy tekintek mintha az igazi apukám lenne, volt,hogy utálta a munkahelyét, nem úgy keresett, vagy kirúgták, de mindig napokon belül talált új állást, és sosem lógatta a lábát.
Anyukám ugyan ez, ő is mindig dolgozott, ugyan azon a munkahelyen van már évek óta, 8-tól 16-ig tart a munkaideje, aztán még itthon is tesz-vesz, főz,mos takarít, amit kell.
Apukám sofőrként dolgozik, általában reggel 4-re vagy 5-re megy dolgozni, és addig tart a munkaideje amíg nem végez.Így volt olyan,hogy reggel 8-kor már itthon volt, és olyan is,hogy csak délután 4-kor.Ez mindannyiszor ritka, legtöbbször délben van itthon, vagy annak magasságában.
Amikor hazajön, mindig lefekszik aludni még 1-2 óra hosszára.
Anyukám pedig mindig morog emiatt, hogy már megint lefekszik, meg hogy milyen jól megy neki stb...és volt,hogy már vitatkoztak is emiatt.
(volt amikor anyukám szabadságon volt és akkor látta, de amúgy is tudja)
Bennem ez fel sem merült,hogy "rossz", szerintem megérdemli, hisz általában este 22-kor fekszenek le, apukám meg már 3-kor kel, és ha a munka utáni alvásból felkel akkor ő is besegít itthon, igaz ő főként a ház körüli/kerti munkákat csinálja, de ha úgy van el is mosogat, néha főz is.
Ettől függetlenül anyukám dolgozik a legtöbbet, de én azt gondolom,hogy mi is besegítünk neki, csak azt kevésbé értékeli ami már meg van csinálva, hisz az tűnik fel neki, ami nincs kész, és neki kell megcsinálnia.
Mindig ez a délutáni pihenő a probléma, mert amúgy jól megvannak egymással, de nem értem,hogy ez miért akkora gond?
Mást is zavarná ez?
(Egyébként szó sincs róla,hogy rámenne erre a kapcsolatuk, mint írtam is, apróság, de érdekelne,hogy ki mit gondol)
Arra kíváncsi lennék, hogy mit szólna anyád ahhoz, hogy jó néhány országban (pl.Olaszországban) délben bezárnak a boltok, mert SZIESZTA van!
Mindenki hazamegy ebédelni, és alszik egyet, mielőtt visszamegy dolgozni.
Mindenkihez becsöngetne és ordibálna velük?!
Nagyon rosszindulatú anyukád van!
Apukádnak hajnali 4-re vagy 5-re be kell érnie a munkahelyére! Ha nem reggelizik, akkor is gondolom, legalább egy órával előbb föl kell kelnie, hogy beérjen. Az az ebéd utáni 1-2 óra az pont az a kihagyott idő, amennyivel kevesebbet alszik éjszaka a szükségesnél.
Apukád helyében megmondanám neki, hogy ha még egyszer megjegyzést tesz erre, akkor ezentúl fölébresztem őt is, amikor én kelek (3-kor vagy 4-kor). Mert gondolom, anyukád legalább 1-2 órával (de inkább többel) később kel, mint apukád. Akkor meg mit károg?
Ahhoz, hogy anyukádat megérthessétek, gondold át a következőket:
- amikor apud felkel, ő is kel vele? Készít reggelit, megvárja, míg apukád elmegy? Ha így van, utána ő még tud aludni, vagy ébren marad és tesz-vesz? Ha ezek teljesülnek, akkor ő is veszít az éjszakai alvásból, ám ő nem tudja visszapótolni. Ezesetben kialvatlan és ingerültebb, úgy érezheti, cserben hagytátok.
- Írod, hogy anyukád többet dolgozik otthon. Mennyit jelent ez időben? Apukádnak van ideje egy filmre, könyvre, lazításra az alváson kívül? És anyukádnak is van legalább ennyi? Ha anyukád csak robotol ébredéstől lefekvésig, megkeseredik.Főleg, ha azt látja, hogy emellett a párja lelkifurdalás nélkül pihen.
Ha ezek nem állnak fenn, akkor a probléma forrása nem az alvás, csak éppen abba köt bele, mert másba nem tud. Ezesetben nem a ti felelősségetek megtudni az igazi okot, hanem neki kéne összeszednie magát és elmondania mi is bántja igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!