Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Annyira tanácstalan vagyok a...

Annyira tanácstalan vagyok a lányommal kapcsolatban. Tényleg én gondolom rosszul?!

Figyelt kérdés

17 éves, a barátja 19. Kedves gyerek, de az a baj, hogy teljesen máshogy él/élnek a szüleivel, mint mi. Nagyon sok pénzük van, ez látszik a viselkedésén, még akkor is, ha nem akarja.

Pl:

Vettünk ősszel egy autót (Suzuki Vitara), nagyon vártuk, örültünk neki. 2 napja volt meg az autó, idejött a fiú és elkezdte mondani, hogy ez egy papírkocsi, nem is érti miért árulják és csak német márkáktól szabad autót venni. Jó, következő hétvégén mentünk volt kirándulni, a lányom kicsapta a hisztit, hogy ő nem jön velünk, mert a barátja megmondta neki, hogy be ne üljön abba a kocsiba, mert az az utakon egy négykerekű koporsó lesz, és inkább szóljon neki, ha valahová menni akar, majd ő elviszi. Persze, mi is jobban örültünk volna egy 20 milliós BMW-nek teszem azt, de erre is nehezen, nagy spórolás árán gyűlt össze a pénzt.

Utána az volt a probléma, hogy egyszer hazaállított a lányom tőlük, hogy elhívták Thaiföldre, és hogy elengedem-e?! Mondtam, hogy ne haragudjon, de nem fér bele nekünk egy 5-600 ezres út (minimum), és nem lenne fair a húgával szemben sem ez, meg úgy alapból 17 évesen ne repüljön tanév közben Dubaiba, meg Thaiföldre. Volt nagy összeveszés, vita, aztán duzzogva elvonult, gondoltuk megértette. Másnap hív a barátja édesanyja, hogy "hallotta problémám van az úttal", és hogy ők egy percig sem gondolták, hogy nekünk ebbe kéne bármit is belefizetni, fogjam fel úgy, mint egy ajándékot az ő családjuktól. Megalázó volt.

Ezek csak kiragadott példák, minden hétre jut valami hasonló. Már annyira belefáradtam ezekbe a csatákba, amiknek általában az a vége, hogy a fiú anyja hív fel, és szinte számonkér. Elhiszem, hogy nekik nem jelent gondot kifizetni több százezret csak úgy. Azt is, hogy náluk az autó 15 millió felett kezdődik. Más fizetés, más életstílus, neveltetés. De nem akarom, hogy a lányom természetesnek vegye ezeket, vagy hogy hozzászokjon és ha szakítanak, ugyanúgy elvárja, csak mástól és ez legyen a fő szempont párkeresésnél.

2020. ápr. 27. 15:11
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
77%

tehát nem kell prolin lereagálni, hogy elvileg a srác találkozik élete szerelmének szüleivel, akik mutatják az autójukat amit újonnan vettek, erre a srác nemhogy udvariasan annyit mond "nagyon szép", hanem közli hogy ez szar.

Ezt követően pedig még meg is mondja a szülők háta mögött a lánynak, hogy ebbe a vacakba ne üljön?

és erre még a kérdező ne akadjon ki?

2020. ápr. 27. 16:51
 22/36 anonim ***** válasza:
59%
"(Suzuki Vitara), .... a fiú és elkezdte mondani, hogy ez egy papírkocsi,..." Azért a Trabi mély nyomokat hagyott a nyelvi kulturánkban. Vszinüleg a kisfiu nem tudja, hogy a Trabit nevezték papirjaguárnak, de azért mondja a butaságát.
2020. ápr. 27. 16:51
 23/36 anonim ***** válasza:
61%
#21 Szerintem akinek a prolizás szólt (#18), azt egy percig sem érdekelte a az autó lefitymálása: kizárólag a külföldi nyaralás szúrta a szemét.
2020. ápr. 27. 16:54
 24/36 anonim ***** válasza:
29%

19 évesen a srác is csak egy gyerek, nem kell túlgondolni amit mondd.

Igen a kocsis elszólás bunkó volt, de ha odavan a kocsikért ahogy mondjuk egy ennyi idős srác oda szokott lenni, akkor nyílván megvan a véleménye mint az autókról általában. Nyílván fel sem fogta, hogy ez egy családi autó az élethez, vagy hogy az ember nem tudatlanságból vesz ilyet. Legyünk már annyira felnőttek, hogy helyén tudjuk kezelni amit egy 19 éves mondd, és nem egyből azt gondolni, hogy vérig akarta sérteni a kis családot. Ettől még nem kell lemenni proliba és átkozódni.

2020. ápr. 27. 17:44
 25/36 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem az autó lefitymázása nem oké. De azt gondolom, hogy nem rosszindulatról van szó, egyszerűen kicsit éretlen a fiú, és az ő baráti körében ez a vélekedés. De attól még nem erőltetném bele a lányt a Suzukiba, nem is aláznám meg emiatt, hanem elbeszélgetnék vele, hadd jöjjön rá maga a tévedésére. Egy tininél normális, hogy arra hajlik, amerre a szél fúj, idő kell, mire a ténylegesen saját véleménye kialakul.

A nyaralás már más tészta, és összetett kérdés. Nekem nincs elvi problémám azzal, hogy a gyerekemet egy gazdagabb család drágább programba vonja be. Ehhez persze fontos, hogy az anyagi dolgokról, a családjaink közötti különbségről nyíltan lehessen beszélni és ne legyen bennem ezzel kapcsolatos sértettség. Meg persze ha az ő részükről sincs ebben magamutogatás - amit viszont egy szegényebb ember akaratlanul is beleláthat a dologba.

Számomra egy meghívásnál teljesen természetes, hogy ők fizetik a lányod útját, és az is, hogy nem várnak hasonló értékű viszonzást. De mivel a viszonzás része az etikettnek, ehhez tényleg kell, hogy nyíltan lehessen beszélni a pénzről is. Sajnos a különböző anyagi helyzetű emberek nem látnak bele egymás fejébe, és nehéz nekik megérteni a másik fél gondolatait, motivációit.

Ezen kívül persze van egy csomó pénztől független tényező: idegenekkel menne, tanévben, és hogy elég érett-e a lányom ahhoz, hogy ne alakuljon ki benne egy sugar daddy-sugar baby érzés, ne érezze úgy, hogy neki szexszel vagy bármivel viszonoznia kéne a srácnak. Talán ez az utolsó, ami a legnehezebb: sikerült-e olyan szilárd önértékelést ültetni a lányomba, hogy ne bukjon el egy ilyen próbán?

2020. ápr. 27. 17:49
 26/36 anonim ***** válasza:
62%
#25 szerintem ez az eddigi legérettebb hozzászólás.
2020. ápr. 27. 18:41
 27/36 anonim ***** válasza:
89%

Az autó fikázása egyértelműen nincs rendben.

Az utazással meg inkább az lenne a probléma, hogy iskolaidőben történik. Mondok egy ellenpéldát, le leszek pontozva biztosan, de tessék: amikor gimnazista voltam, volt egy barátom aki nálam sokkal rosszabb anyagi körülmények között élt. Nem voltak nagyon szegények, de a nyaralás kimerült annyiban, hogy kétévente egyszer eljutottak a Balatonra. Mi minden évben többször, nyáron és az érettségi szünetben mentünk nyaralni külföldre a szüleimmel, és amikor már több mint egy éve tartott a kapcsolat, meghívták a szüleim a volt páromat is. Minden évben jött velünk (3 és fél évig voltunk együtt). Nem tudom a szüleit ez hogyan érintette, a szüleim sose kérték el az árát. És az a helyzet, hogy azok voltak a srác legjobb élményei. Velünk volt először repülőn, először külföldön stb stb. Még amikor szétmentünk, akkor is hálásan mondta, hogy mennyire köszöni ezeket a szüleimnek, olyan élményeket adtunk neki, amiket amúgy nem élhetett volna át. Szóval én a helyedben, ha nyáron mennek, elengedném a lányodat. Fantasztikus élményekkel gazdagodhatna.

2020. ápr. 27. 20:47
 28/36 anonim ***** válasza:
73%
Azt, hogy érted, hogy nem lenne fair a húgával szemben, ha elmenne nyaralni?
2020. ápr. 27. 20:52
 29/36 anonim ***** válasza:
Elhiszem hogy ciki neked az ilyen helyzet.En megmondanám a lányomnak hogy beszeljen a barátjával hogy ne hozzon titeket ilyen helyzetbe mert neked ez kellemetlen.És ha a fiú szülei felhívnak akkor meg mondd meg nekik hogy ha erőtökön felül dolgoztok akkor se engedhetitek meg a 15 millás kocsit.
2020. ápr. 27. 21:47
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Családban rokon, egész pontosan a nagymamám elkövette a hibát, hogy felül választott...

A tanyasi, utolsó vályogházban élő lány szerelmes volt a gazdag iparos fiába..

Kölcsönös volt egyébként, de nem működött. Két év és rengeteg megalázó helyzet után végetért..

2020. ápr. 27. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!