Segítenél? Tanácstalan vagyok a szopi kiváltásával kapcsolatban a kialakult napirend miatt.
Amikor orvosi javaslatra 4 óránként kezdtem szoptatni a babát a 2-3 órás gyakoriság után, így alakítottuk ki a napirendet:
8-kor kelés, szopi
10-11 körül alvás
12-kor szopi
15 körül alvás
16-kor szopi
Este fél 8-8 körül fürdés, utána szopi és alvás.
Most 9 hónapos. Kb 2 hónapja arra szokott rá, hogy délelőtt nem alszik, hanem a déli szopival alszik el, majd a 16 óraival újra, aztán már csak a fürdés utáni alvás van. Délelőtt nem igazán akar semmit enni, leghamarabb 14 körül tudok neki "ebédet" adni, mivel alszik. Fürdés után is szokott kapni tartalmasabb ételt, és utána alszik el szopival.
Nem tudom, hogy így hogy válthatnám ki a napközbeni szopikat, hogy csak a reggeli és esti (éjszakai) maradjon, illetve hogy lesz ebből napi 5 étkezés. Azt is nagyon szeretném már, hogy végre átaludja az éjszakát. Mostanában éjjel 2 óránként kel és cici kell neki. :-((
Délelőtt nem alszik, akkor kóstolgassatok gyümit. Délben is lehet a szopi előtt főzeléket és húst adni neki. Délután a 15 órai alvás előtt és este a fürdés előtt is ehet valamit. Csak kreatívan! 😊 Ha borul egy kicsit a napirend, az sem baj, hiszen ez lesz az állandó, ennie kell az anyatejen kívül is.
Az anyatej csodás dolog, ne adj helyette műanyagot semmiképp sem.
Elsőnek:
Ragaszd vissza... ;-)
Semmi extra nincs, csak elhagyott egy alvást. Amikor az enyémnél történt ez, akkor ő is mindig bealudt délben. Mi ilyenkor bizony 10-11 körül ebédeltünk, tehát akkor volt zöldség, hús, stb. Aztán szépen lassan, nagyon lassan elhúztuk ezt az időt délre. Mondjuk kb mindegy volt, mert bölcsibe kerülve újra 11kor volt ebéd, pont ezért, mert délben már álmosak voltak, aludtak.
Mondjuk nekem nem fért volna bele orvosi tanácsra sem az időre szoptatás. Oké, hülyeséget mondok, mert én is megtettem, de 2-3 hónap alatt rájöttem, hogy nem jó nekünk, így kb 5hónapos gyerekkel tértem rá az igény szerinti szopira. Megváltás volt a korábbiakhoz képest!
Napi 5 étkezés?
1. akármikor kel reggel, cici
1,5. 8kor ha igénye van rá, reggel pár falat szalámi vagy gyümölcs, zöldség, pékáru, esetleg csak gyümölcslé
2. 10-11 körül valami tartalmas étel, főzelékféle addig, amíg nem tud tovább ébren maradni.
3. déli alvás előtt cici
4. ébredés után 15 körül uzsi, gyümölcs, joghurt, akármi
5. 18-19 körül vacsora, pl ugyanaz, mint ebédre
6. 20kor elalvás előtti cici.
ez máris 7 étkezés 5 helyett. Szabadon elhagyhatod belőle akármelyiket ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!