Kissé tanácstalan vagyok álláskereséssel kapcsolatban, szerintetek melyik opció lenne a járhatóbb út?
Most végeztem az egyetemen és jelenleg állást keresek, eddig nem sok sikerrel. Az a helyzet, hogy számomra a programozás inkább szakma, mint hobby, ezért nincsen mögöttem már több tucat project, amit bemutathatnék.
Egyetem alatt voltam gyakornok egy cégnél 4 hónapig, viszont a kötelező előadások bevezetésével azért próbálta az egyetem megnehezíteni a tanulás melletti munkavállalást, ezért túl sok konkrét munkatapasztalatom még nincsen.
Úgy gondolom, hogy jó a problémamegoldó készségem és gyorsan, hatékonyan tudok tanulni, hamar megértem az összefüggéseket, viszont ez alatt az 1 hónap alatt a munkaerőpiacon még nem sikerült eladnom magamat.
Két dolog jutott eszembe és ezekkel kapcsolatban érdekelne a véleményetek. Az egyik ötletem az az, hogy megpróbálnék gyakornoki pozíciókat megcélozni kifejezetten azért, hogy hasznos szakmai tapasztalatot is szerezzek végre. A másik ötletem pedig az lenne, hogy az eddigiekhez hasonló junior pozíciókat céloznék meg kevesebb bérigénnyel. Ezek mellett meg megpróbálnám át dolgozni az önéletrajzomat, hogy legalább azt a "kevés" projektet megemlítsem benne, amiken eddig dolgoztam.
Az eddigi tapasztalataim alapján úgy érzem, hogy csak a tapasztalt munkaerőből van hiány, persze ezt sehol nem mondják, mert akkor senki sem menne gyorstalpalókra, egyetemre, hogy ezt a szakmát tanulja. Ti hogy adnátok el magatokat pályakezdőként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!