Többnyire városi közlekedésre szeretnék egy új KIA CEED autót vásárolni, ugyanakkor - tanácstalan vagyok a motorválasztékkal kapcsolatban: Turbós vagy szívómotor?
Figyelt kérdés
Elbizonytalanít, főleg városban turbós autót használni, a hétköznapi közlekedést illetően hallani legendákat, hogy a városi "daráló" negatívan hat a motor élettartalmára. Ugyanakkor, hosszabb távra is el szeretnék jutni néha, gyanítóm akkor meg a turbó dinamizmusa hiányozna, közben meg azon aggódom, hogy városban a turbómotor csak "öngyilkosság" lenne?2018. dec. 22. 20:09
1/6 anonim válasza:
Elvileg a turbós kevesebbet eszik, gyakorlatilag meg ruti szívot vennék...
2/6 anonim válasza:
Mennyi időre tervezel az autóval kapcsolatban?
Az 1.4 szívó városban sem egy rakéta.
3/6 anonim válasza:
Van még belőle 1.4szivó? Egyébként meg Ceed klub Facebook ott kérdezd meg. Én azt vettem 1.4mpit de még az utolsó 2generációs volt, imádom. Városba tökéletes, azon kívül meg évi 2-3ezret megyek országúton és autópályán.
4/6 A kérdező kommentje:
Kb. 10-12 évre tervezek vele.
2018. dec. 22. 22:17
5/6 anonim válasza:
A kis turbós motorok sokkal hamarabb bemelegszenek, ez városban előny, mert a motor élettartamának a hidegen járatás tesz be.
Szerintem egy kis turbós motor 10-12 év alatt fogyasztásban bőven behozza azt a pénzt, amennyivel többe kerül a fenntartása (drágább olaj, gyakoribb csere, ilyenek).
Akkor ne vegyél kisturbóst, ha szereted taposni neki, mert egy ilyet könnyebb széthajtani mint egy hagyományos szívómotort. "Normálisan" vezetve viszont ugyanolyan tartós ha nem tartósabb.
6/6 anonim válasza:
10-12 evre nem turbosat nem vennék, azt a par hosszu utat kibirod turbó nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!