A ti szüleitek mit reagáltak az egyetem, szakirány választásotokra?
"eleve abba egyeztünk meg, hogy fizet mindent, nyit nekem egy praxist és mindennek a fele övé lesz" - ez így eleve nagyon rosszul hangzik: eladod magad, ha ebbe belemész
Én vagy Pécsre mennék önerőből vagy más hivatást választanék, függetlenül a jelenlegi problémátoktól.
Hát, Kérdező, elég nagyképű vagy. Nem épp olyan, amilyennek egy orvosnak lennie kéne.
Válassz inkább más hivatást, és probléma megoldva.
en is videki vagyok, de nem ertem hogy nehanyan kozulunk miert hiszik azt hogy budapesten csak a kosz es a ferto van, meg hogy az emberek mind egyforman borzalmasak.... 🤦🏼♀️
ha apad kifizet mindent, ami lassuk be, orvosin nem olcso, akkor miert nem kotsz vele kompromisszumot, hogy pesten elkezded az egyetemet, es ha tenyleg annyira szenvedsz a pesti elettol, akkor atjelentkezel a pecsire?
lehet nem lesz az annyira borzaszto, nem muszaj a koli-egyetem-konyvtaron kivul mashova menned sokat ugyse
Szerintem a kapcsolatszerzés, ismerkedés nem a helytől, hanem inkább a személyiségtől függ. Nem csak Pesten lehet és orvosként meg tényleg nem ez a legfőbb dolog. És én megértem hogy Pécsre akarsz menni, mondjuk szerintem Pest se teljesen olyan ahogy leírtad, attól függ milyen közegbe kerülsz és hol laksz, de én megértem hogy nem akarod, az meg biztos hogy olcsóbban kijöttök, szóval ha az érzelmi részét nem nézzük csak a logikát, akkor is több érved van, mint apukádnak.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, engem a szüleim teljesen támogattak az alapképzés kapcsán, egy tanárom akarta hogy Sopronba menjek Pest helyett, mert az ottani jobb egyetem szerinte, de én semmiképp nem akartam elköltözni pestről, szóval második helynek se írtam be. Most a mesternél nagyobb a "konfliktus", mert apukám erőteljesen kapacitál, hogy menjek külföldre. Ő is a kapcsolatok és a jobb lehetőségek miatt mondja, de én nem igazán akarok menni és nem is értek teljesne egyet vele, mert utána nem sokat tudok kezdeni a kapcsolatokkal és a lehetőségekkel ha nem kint tervezem az életem. És nekem is főleg érzelmi érveim vannak az itthon maradás mellett és az sokszor fontosabb, mint a logikus érvek. Lehet minden tökéletes papíron, ha nagyon nem érzed jól magad nem fog semmi se jól menni, se a tanulmányok, se a kapcsolatépítés. Szerintem ezt próbáld megértetni vele, remélem sikerül.
Hát nem, rohadtul nem alap, hogy apuci bármit is kifizessen neked. Vegyél vissza magadból.
Apád sem szent, de te meg ezzel elárultad, milyen gusztustalanul követelőző vagy. Megérdemled, hogy előírja, mit támogat és mit nem. Ha ez királyi fenségednek nem tetszik, akkor szépen indulj el önerőből. Vagy ha neked csak azért sem kell az egyetem, akkor nosza, irány dolgozni. Mire vársz?
Nem olyan pályára mentem, mint amire ők számítottak. Ők inkább ilyen hagyományos elit szakokban (orvos, jogász) gondolkodtak, én meg műszaki, természettudományos irányban indultam el végül. Abban viszont egyetértettünk kezdettől fogva, hogy mindenképpen Budapesten fogok továbbtanulni annak ellenére, hogy vidékiek vagyunk, voltunk mindig is. Nekem nagyon jó szüleim vannak, mert támogattak végig mindenben. Még manapság is érdeklődnek folyton, meg szeretnének segíteni, ahol csak lehet, pedig már felnőtt, dolgozó ember vagyok régóta.
33/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!