Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti szüleitek mit reagáltak...

A ti szüleitek mit reagáltak az egyetem, szakirány választásotokra?

Figyelt kérdés
Nekem apukám közölte hogy csak akkor fizeti az orvosit ha a pestire megyek, pedig az tőlünk messze van, és itt van fél órára pécs, és itt olcsóbb is lakást bérelni úgyhogy nem értem miért erőlteti.

2020. ápr. 25. 12:47
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
Én meg úgy vagyok vele hogy biztos borzasztó nehéz lesz az egyetem, és az túl fárasztó ha a koszos és ismeretlen pesten kéne egy teljesen idegen helyen újrakezdeni mondent. Pécsen az orvosihoz közel is vannak kertesházak, tudnék kertészkedni meg minden.
2020. ápr. 25. 12:49
 2/34 anonim ***** válasza:
88%
Örültek.
2020. ápr. 25. 12:54
 3/34 anonim ***** válasza:
18%
Igaza van apádnak. A SOTE jobb. És Büdöspesten van élet.
2020. ápr. 25. 13:00
 4/34 anonim ***** válasza:
95%

Hozzám Bp lett volna a legközelebb, de második helyre vettek fel, ami meg a nagyszüleimhez van nagyon közel. Abszolút nem érdekelte őket melyik városba vesznek fel. Most örülök is, hogy nem kell Pesten lennem, már nem bírom a nagyvárosi embereket.

Amúgy nagyon meglepődtek, megdöbbentek mert jogász akartam lenni egészen a fakt választásig. Akkor mondtam, hogy inkább a bioszt és a kémiát írom be.

Miért nem jó apukádnak Pécs? Ennek a te döntésednek kéne lennie...

2020. ápr. 25. 13:05
 5/34 A kérdező kommentje:
De NEKEM nem tetszik. Eleve német család vagyunk, szeretem hogy pécsen körül tudom magam venni németekkel, és maga a város is barokk, nem pedig olyan sötét francia depressziós hangulatú mint budapest. És pécsen minden van ami kell, az hogy nincs mindenből 100ag meg engem nem érint.
2020. ápr. 25. 13:06
 6/34 anonim ***** válasza:
93%
Az első szakot ők találták ki, én meg fiatal voltam és még egy nagy gyerek, hagytam magam befolyásolni. Aztán 30 felett saját elhatározásból beiratkoztam másoddiplomát csinálni, eléggé húzták a szájukat (egy olyan területről van szó, ahol főleg anyám sose volt jó, és elég nehezen érti meg, hogy én nem a meghosszabbítása vagyok, hanem egy másik ember). Ebben a korban értelemszerűen nem foglalkozom vele, hogy a szüleim mit gondolnak, nem bűncselekmény tanulni. Egy idő után le is álltak a morgással. Nehezebb, mint az első menet volt, mert magamat kell finanszírozni, de nem adom fel.
2020. ápr. 25. 13:08
 7/34 anonim ***** válasza:
88%
Sosem szóltak bele, támogattak az eddigi döntéseimben. Először az SZTE-n vágeztem, most az ELTE-re járok, mesterre pedig Hollandiába jelentkeztem. Gondolom Szegednek örültek a legjobban, mert közel volt hozzánk, a 2. képzem egyedül Budapesten van az országban és ugye külföld volt a legbajosabb eddig velük. Nem örülnek neki, de szerintem megértik, hogy miért akarok menni.
2020. ápr. 25. 13:14
 8/34 anonim ***** válasza:
84%

Ram biztak. Hozzatettek azert jo lenne olyat amivel nem halok ehen, de alapvetoen azt akartak azt tanuljam amit en szeretnek, amiben en erzem jonak magam. De megkertek ne csk egy hanem ket intezmenyt legalabb jeloljek meg, nehogy az elsore ne vegyenek fol.

Apukaddal kellene leulnod beszelni, ugy hogy elotte valahogy megprobalsz utanajarni melyik egyetem miben jobb rosszabb es melyik varosban miylenek az alberletarak, kollegiumi arak. Aztan meg meg is kellene kerdezned miert akar mindenkepp Pestre kuldeni, miert nem Debrecen vagy Szeged? Ha mar azt akarja lass vilagot es menj masik varosba (szerintem ez a legfontosabb celja:-)).

Ismerek jo orvost aki Pecsen tanult, egy darabig ott dolgozott majd Bp-re jott egy nagyon elit es magas szinvonalu helyre. Azaz valoszinu a pecsen megszerzett orvosi alapok ugyanugy jok mint a SOTEsak. Mondjuk teny a sote oriasi es itt sokkal tobb a korhaz, ami gyakorlatszerzes es kesobbi elhelyezkedes szempontjabol is elonyosebb. Persze ha tanulsz.

2020. ápr. 25. 13:14
 9/34 anonim ***** válasza:
91%
Ere lehet mondani, hogy Dr. Papp Lajos is a pécsi egyetemre járt például.
2020. ápr. 25. 13:17
 10/34 A kérdező kommentje:
Ő azt mondja hogy mert pesten lehet a legjobban hasznos ismertségeket tenni, azt nem gondolja hogy jobb. Azért vagyok mérges, mert tudja nagyon jól hogy nekem nem való a ,,hippibirodalom”. Szeretem a szerényebb élére vasalt fiúkat lányokat akikből itt van egy csomó, de pesten a gimibe konkretan hírből nem láttam ilyet, és a fiúk is borzasztó hímsoviniszták voltak pedig elvileg ők a naagy városiak.
2020. ápr. 25. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!