A ti szüleitek mit reagáltak az egyetem, szakirány választásotokra?
Én két lehetőséget látok. Vagy Pécsre mész egyetemre támogatás nélkül, vagy megjelölöd másodiknak a Pécsit, és elintézed, hogy a Budapestire ne vegyenek fel.
Harmadik lehetőség lenne az, ha ultimátumként tálalva megmondod a szüleidnek, hogy a pécsi egyetemre mész, és ezt elfogadják, de az eddigi információkból leszűrve apád hozzáállását, ez kemény dió lesz.
1. A SOTE egy nüansznyival, egy lepkefinggal sem erősebb, mint Pécs, Debrecen vagy Szeged. Mind a négy magyar orvosi egyetem egyenlően erős és világszínvonalú. Érdekes, hogy csak azoktól hallottam sorrendet állítani, akiknek közük nem volt az orvosihoz - mondjuk annyi aggyal és felfogóképességgel jobb is, hogy nem. Amúgy a lőtéri sánta kutyát nem érdekli hol végzel.
2. Remelem, hogy csak trollkodaskent írtad, hogy majd kertészkedni szeretnél.
Btw. SZORGALMI időszakban (nemhogy vizsgaidőszakban...)néha szarni sem lesz időd.
sok közük nem volt hozzá. támogatták a szakválasztásomat, és szorgalmazták, hogy Pestre menjek, mert ott a legerősebb ez a szak. én nem akartam Pestre menni (valamiért úgy gondoltam, hogy tuti utálnék ott élni), de gyenge egyetemre se szerettem volna menni, úgyhogy Pest lett belőle (én döntöttem így), és nem bántam meg. imádtam az egyetemet, imádtam Pesten élni. a második évben jött hozzánk egy lány, aki ugyanezen a szakon tanult, de egy gyengébb egyetemen. elmesélte, hogy gyakorlati órájuk szinte sose volt, főleg nem labor, mert az egyetemnek nem volt pénze rá.
szakirányválasztásba nem szóltak bele.
Ha apukád jogász, akkor tudhatnád, hogy azoknak a jószágoknak a vérükben van a sznobizmus.
Aki azt hiszi, hogy a SOTE a jobb kb. azon a csökött szinten van, mint az az ember, aki szentül hiszi, hogy Mercedes-Benz a legjobb, minden más autómárka az ő szintjén (legyen az egy RS Audi vagy M-pakett BMW) szar és képes vitát nyitni.
van igazságod mikor a pro és kontra elveket irod.
Apudat is értem és Téged is értelek. Szeritem a család és Te is profitálnál abból ha nem a fővárosba mennél. Jók az ellenérveid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!