Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti szüleitek mit reagáltak...

A ti szüleitek mit reagáltak az egyetem, szakirány választásotokra?

Figyelt kérdés
Nekem apukám közölte hogy csak akkor fizeti az orvosit ha a pestire megyek, pedig az tőlünk messze van, és itt van fél órára pécs, és itt olcsóbb is lakást bérelni úgyhogy nem értem miért erőlteti.

2020. ápr. 25. 12:47
1 2 3 4
 11/34 Thispain ***** válasza:
93%

Én két lehetőséget látok. Vagy Pécsre mész egyetemre támogatás nélkül, vagy megjelölöd másodiknak a Pécsit, és elintézed, hogy a Budapestire ne vegyenek fel.

Harmadik lehetőség lenne az, ha ultimátumként tálalva megmondod a szüleidnek, hogy a pécsi egyetemre mész, és ezt elfogadják, de az eddigi információkból leszűrve apád hozzáállását, ez kemény dió lesz.

2020. ápr. 25. 13:33
 12/34 A kérdező kommentje:
Igazad van:/ az a baj, hogy eleve abba egyeztünk meg, hogy fizet mindent, nyit nekem egy praxist és mindennek a fele övé lesz. Sztem meg fogom neki mondani hogy valasszon: vagy pécs vagy elmegyek mérnöknek .
2020. ápr. 25. 13:37
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Apukád is orvos, aki a Sotén végzett? Rendszerint nekik szokott ez a “csak a Sote az Egyetem, minden más gagyi” hozzáállásuk lenni, ami egyébként elég szomorú.
2020. ápr. 25. 13:40
 14/34 anonim ***** válasza:
79%

1. A SOTE egy nüansznyival, egy lepkefinggal sem erősebb, mint Pécs, Debrecen vagy Szeged. Mind a négy magyar orvosi egyetem egyenlően erős és világszínvonalú. Érdekes, hogy csak azoktól hallottam sorrendet állítani, akiknek közük nem volt az orvosihoz - mondjuk annyi aggyal és felfogóképességgel jobb is, hogy nem. Amúgy a lőtéri sánta kutyát nem érdekli hol végzel.

2. Remelem, hogy csak trollkodaskent írtad, hogy majd kertészkedni szeretnél.

Btw. SZORGALMI időszakban (nemhogy vizsgaidőszakban...)néha szarni sem lesz időd.

2020. ápr. 25. 13:45
 15/34 A kérdező kommentje:
Budapesten meg németországban tanult jogot. Azt értem hogy a jogon van értelme ,,ismerkedni” de egy orvosin mégis minek? Meg szerinte ott lenne nekem való parti🙄
2020. ápr. 25. 13:50
 16/34 anonim ***** válasza:
50%

sok közük nem volt hozzá. támogatták a szakválasztásomat, és szorgalmazták, hogy Pestre menjek, mert ott a legerősebb ez a szak. én nem akartam Pestre menni (valamiért úgy gondoltam, hogy tuti utálnék ott élni), de gyenge egyetemre se szerettem volna menni, úgyhogy Pest lett belőle (én döntöttem így), és nem bántam meg. imádtam az egyetemet, imádtam Pesten élni. a második évben jött hozzánk egy lány, aki ugyanezen a szakon tanult, de egy gyengébb egyetemen. elmesélte, hogy gyakorlati órájuk szinte sose volt, főleg nem labor, mert az egyetemnek nem volt pénze rá.

szakirányválasztásba nem szóltak bele.

2020. ápr. 25. 13:52
 17/34 anonim ***** válasza:
24%
Én államilag finanszírozott képzésre jártam. Nem is értelek, elvárnád, hogy fizesse a sulit meg a magánpraxisodat, de abba már nem szólhat bele, hol tanulsz. Ha már kiad kitudja hány milliót, valami beleszólása csak van - van csak adja a pénzt, de ne szóljon bele semmibe?
2020. ápr. 25. 14:02
 18/34 A kérdező kommentje:
Neki is teljesen megéri, ez olyan mint egy befektetés. És nem olyan hülye hogy azt higgye hogy a sote a jobb, csak ,,kapcsolatokat szerezni”. Én úgy vagyok vele hogy ilyen nehéz egyetemet csak úgy akarok elvégezni ha amúgy kényelmesen élek.
2020. ápr. 25. 14:08
 19/34 anonim ***** válasza:
64%

Ha apukád jogász, akkor tudhatnád, hogy azoknak a jószágoknak a vérükben van a sznobizmus.

Aki azt hiszi, hogy a SOTE a jobb kb. azon a csökött szinten van, mint az az ember, aki szentül hiszi, hogy Mercedes-Benz a legjobb, minden más autómárka az ő szintjén (legyen az egy RS Audi vagy M-pakett BMW) szar és képes vitát nyitni.

2020. ápr. 25. 14:11
 20/34 gömbicica ***** válasza:
85%

van igazságod mikor a pro és kontra elveket irod.

Apudat is értem és Téged is értelek. Szeritem a család és Te is profitálnál abból ha nem a fővárosba mennél. Jók az ellenérveid.

2020. ápr. 25. 14:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!