Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért nem fogadja el,...

Anyukám miért nem fogadja el, hogy mizofóniás vagyok?

Figyelt kérdés

Hát az a helyzet, hogy a mizofónia összes tünetét tapasztalom amgamon. Ami miatt képtelen vagyok egy légtérben lenni egy olyan emberrel aki épp eszik, rágózik iszik stb stb..

És itt jön a mégnagyobb probléma.

Anyukám ezt nem érti meg és azt hiszi, hogy azért csinálom, mert nem szeretem. Hiába mondom neki, hogy higgye el nekem százszor rosszabb ez, mint neki az, hogy nem eszem a családdal. A család alatt anyát és apát értem. De mivel apa orvos ezért az utóbbi időben nagoyn kevés az olyan alkalom amikor ebédkor itthon van..

Ezt kéne megértetnem vele.. Hogy nekem ez nagyon rossz, és nem ellene irányul. De ő akkor is csak azt mondja, hogy ezt is csak azért mondod, hogy minél távolabb kergessél.

Én már nem bírom! Állandóan olyan dolgokat mond rólam aminek a fele sem igaz. És nagoyn rosszul esik! Pont a fiáról aki a világon őt szereti a legjobban azt mondja, hogy nem szereti.

2020. ápr. 23. 20:47
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
39%
Szóval te szakképzett diplomás pszichológus vagy, aki több éven át tanult, publikált, dolgozott, és magadat diagnózisztáltad mizofóniával.. hmmm.. neked tényleg pszichológusra van szükséged. Igazira. Mert te hipochonder vagy..aki beképzel minden betegséget.
2020. ápr. 23. 22:34
 22/31 anonim ***** válasza:
72%
Nehogy már az ember ne érzékelhesse, hogy mi baja van. Azért, mert léteznek orvosok, attól nem kell teljesen hülyébe (tudatlanba) lemennünk a magunk állapotával kapcsolatban.
2020. ápr. 23. 22:41
 23/31 anonim ***** válasza:
59%

Érzékelheti, hogy mi a baja... Ezt senki nem mondta de pont, hogy azért vannak orvosok, hogy ezt diagnosztizálják. Ha csak azért lenne valakinek X betegsége mert neten stimmeltek a tünetek minden második embernek agydaganata lenne. Azt meg ne mondjuk, hogy ennek úgy kell lennie, hogy kérdezőnk kikeresett vmit google-n stimmelt valami aztán csinál magának vmi diagnózist ami vagy igaz vagy nem, és ahelyett, hogy rendesen elmenne orvoshoz és kapna egy normális diagnózist meg ha kell kezelést inkább az anyjának magyaráz, hogy ez neki 100 rosszabb mint neki higgye el.

Ha ebből családi konfliktusok vannak (és egy ennyire súlyos mentális állapot) esetleg nem pont ennek lenne az ideje? Vagy az nem lenne annyira logikus mint mondani anyának, hogy azért van a probléma mert olvastam neten, hogy mizofóniás vagyok és fogadd el.

2020. ápr. 24. 02:09
 24/31 anonim ***** válasza:
70%
De buta vagy. Simán megmondom magamról, hogy pókfóbiám van. Azért elég nagy idióta lennék, ha ezt nem venném észre. Akinek tériszonya van, az sem tudja orvos nélkül?
2020. ápr. 24. 05:53
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nem vagyok buta attól mert úgy gondolom, hogy érdemes ezzel meglátogatni egy orvost. Én úgy gondolom mondjuk egy pókfóbia meg egy tériszony egy viszonylag természetes dolog genetikailag belénk lett programozva az evolúció során, valakibe jobban valakibe kevésbé. Az, hogy valaki idézem

"képtelen vagyok egy légtérben lenni egy olyan emberrel aki épp eszik, rágózik iszik stb stb.."

már nem annyira természetes dolog. Ha pl. az zavarná csak, hogy eszik vki mellette és csámcsog megérteném, de a "képtelen vagyok egy légtérben lenni" már egy súlyosabb állapotot mutat, főleg ha ez az állapot családon belül is problémát okoz már. Azért ez ilyenkor mégis csak jobb egy orvosi diagnosztikával/kezeléssel. Nem azt mondtam, hogy nem lehet mizofóniás csupán annyit, hogy ha ilyen súlyos jobb lenne inkább orvossal diagnosztizálni magát és ha lehet akkor kezeltetni és nem csak googleről olvasni valamit aztán kész ezem van, mert interneten nem szakember nem tud felállítani pontos diagnózist. Például ilyen alapon ha hallucinálok és beírom googlebe egyből kidobná, hogy skizofrén vagyok pedig lehet, hogy csak nem aludtam eleget.

2020. ápr. 24. 07:54
 26/31 A kérdező kommentje:

HÁt azért csak tudom, hogy mi bajom van. direkt leírtam. az összes létező zünetét tapasztalom. Tudod mennyire örültem amikor rátaláltam a mizofóniára?

Ugyanis feltettem itt egy kérdést, hogy mi lehet ez. és 14-en írták, hogy mizofónia.

2020. ápr. 24. 10:11
 27/31 anonim ***** válasza:
59%

"azért lenne valakinek X betegsége mert neten stimmeltek a tünetek minden második embernek agydaganata lenne" - én diagnosztizáltam magamnak interneten az inzulinrezisztenciát, megállapítottam, hogy pajzsmirigyalulműködésem van. A hetedik orvos vett komolyan, pedig szakorvosoknál jártam és egy normális kivizsgálás után be is igazolódott, az, amit én már fél éve tudtam.

Aki nem teljesen hülye az igenis kiderítheti, mi baja van. Persze, nem lehet 100%-osan biztos, mert orvos nem erősítette meg, de én az orvosokkal is szkeptikus vagyok, főleg miután 6 elhajtott, hogy nekem semmi bajom, miközben napról napra szärabbul voltam.

2020. ápr. 24. 10:44
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

"egyes források szerint akár a társadalom 20%-át is érintheti"

Ez megint valami erősen túlzó szám!

Érdekes módon nemhogy a környezetemben nem fordul elő, de 50 év alatt SOHA, SEMMIKOR nem hallottam erről a "betegségről".

Ha az minden 5. embert érint, nagy valószínűséggel már MINDENKI találkozott volna ilyen emberrel.

A valóság meg az, hogy a GYK-en kívül még soha... :))))

2020. ápr. 24. 12:02
 29/31 anonim ***** válasza:
39%

Azért félelmetes, hogy gyakoris válaszok alapján kijelented magadról, hogy mi a betegséged.

Anyukád helyében én se vennélek komolyan. Öndiagnózis laikus részéről mindig necces. Oké, ha utána olvastál, lehet jó tipped, feltételezésed, de azért orvosnak, pszichológusnak ezt meg kéne erősítenie.

Te meg el se vagy hajlandó menni ilyenekhez. Eszerint tehát (ha feltételezzük, hogy jól diagnosztizáltad magad), akkor meg se akarsz gyógyulni. Ez külön megérne egy pszichológust, hogy miért ragaszkodsz a bajodhoz. Talán figyelmet akarsz kicsikarni, veled való foglalkozást, vagy egyedi mivoltodat, különlegességedet akarod megélni? (Persze mindezek tudat alatti motivációk.) Szóval én a sarkamra állnék, és azt mondanám, hogy amíg szakember nem mondja meg, mi a bajod, addig én ezt tinihisztinek tekintem. Szakember keresésében szívesen segítek, maszek orvost/pszichológust fizetem, sőt tudomásul veszem azt is, ha a pszichológus azt mondja, hogy valamit nekem is másképp kéne veled csinálnom, hogy rendbe jöjjél. De a te motivációdnak is benne kell lennie a dologban! Erővel nem tudlak és nem is akarlak szakemberhez vinni. És ha nem mész, akkor nem is tekintelek betegnek, csak hisztisnek.

2020. ápr. 24. 14:22
 30/31 anonim ***** válasza:
27-es válaszoló vagyok. "Ha az minden 5. embert érint, nagy valószínűséggel már MINDENKI találkozott volna ilyen emberrel." - az inzulinrezisztencia óvatos becslések szerint minden 2. embert érint hazánkban, mégis tágra nyitott szemekkel néznek rám a legtöbben, akiknek mondom, hogy mi van.
2020. ápr. 24. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!