Mit tegyek ha az új párom nem fogadja el a gyermekeimet?
1 éve váltunk el a férjemmel, fél éve van egy kapcsolatom. A gyermekeim (11 és 4,5 évesek) már megismerkedtek az új párommal. Az elején még nem is volt probléma, de miután közös programokon veszünk részt, egyre többször türelmetlen a kicsivel, erőteljesen szól rá, flegmán szól hozzá, stb.
Csak egy példa…..vett nekem a párom egy üveg vizet, kisfiam rögtön kért belőle. Természetesen rögtön oda is adtam neki, erre a párom hangosan ráförmedt, hogy ne idd meg anya elől a vizet. Nálam ez végleg kiverte a biztosítékot.
Az tény, hogy eleven és néha hisztis a fiam, ha nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte, de azért nem kezelhetetlen.
Amikor próbáltam erről a párommal beszélni, megkaptam, hogy azért ilyen a gyerek, mert nem jól nevelem, semmi anyai szigor nincs bennem. Nekem ez nagyon rosszul esett, és az is hogy nem áll mellettem a nevelési elvemben, tény, hogy teljesen különbözik a kettőnké.
Mindezek ellenére sem gondolom, hogy a kapcsolat elején így kellene viselkednie a gyerekeimmel.
A nagylányom közömbös vele, se nem szereti, se nem utálja.
A mi kapcsolatunk felhőtlen, a tenyerén hordoz, lesi minden kívánságomat. Érzem, hogy szeret, de ugyanakkor azt érzem, hogy a gyerekeimet csak úgy megtűri, és olykor idegesíti is.
Nem lakunk együtt, csak a közös programokon találkozik a gyerekekkel.
Őrlődök magamban, hogy mit csináljak. Fussak, vagy tűrjek?
Egyetértek az elsővel.
Egy valamiről kell döntened: a gyermekeid, vagy a pasi.
Mint fiatal felnőtt, aki hasonló cipőben volt, mint a gyermekeid, remélem a gyermekeidet választod.
Pasit lehet találni, nem is olyan nehezen. Gyerekkel már nem ez a helyzet...
Természetesen a gyerekeim az elsők!
Teljesen igazatok van,hogy fel is út le is út, én is ezt érzem, csak egy kis "megerősítésre" vágyom! Köszönöm a hozzászólásokat!
Értelemszerűen két dolgot tehetsz.
a) kidobod a srácot
b) megneveled a gyerekeket
Az utóbbi logikusabb döntésnek tűnik.
A párodnak van gyereke? Lehet azért más a hozza állása mert nem szokta meg ezt...kis időt adj neki hogy hátha jobban idomul hozzá
Ha nem akkor sajnos inkább szakits ,a gyerekek az első.
Menekülj.
Jó volna, ha nem , lenne igazam, de az irányításmániások, nárcisztikusok hasonlóan viselkednek.
Sajnos nagyon nehéz gyerekkel párt találni. Van olyan ismerősöm, aki ezért vált el a második férjétől, mert nem tudta megszeretni a gyerekeit a férje. Hiába volt jó a házasságuk ezenkívül, a gyerekek szenvedtek és érezték, hogy nem szereti őket az anyjuk férje.
Anyagi problémák is voltak, egy doboz édességet sem fizetett ki a pasi a gyerekeknek, mert nem az övéi.
Hosszútávon szerintem ilyen hozzàllàssal sérülnek a gyerekek.
Én nem erőltném a dolgot. Fél év után szakítani hátha neked is könnyebb, mint sok év múltán.
Persze egy beszélgetést megérne, de nincs rá garancia, hogy ér valamit. Magától kéne jönnie, hogy elfogadja a gyerekeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!