Mit tegyek ha az új párom nem fogadja el a gyermekeimet?
1 éve váltunk el a férjemmel, fél éve van egy kapcsolatom. A gyermekeim (11 és 4,5 évesek) már megismerkedtek az új párommal. Az elején még nem is volt probléma, de miután közös programokon veszünk részt, egyre többször türelmetlen a kicsivel, erőteljesen szól rá, flegmán szól hozzá, stb.
Csak egy példa…..vett nekem a párom egy üveg vizet, kisfiam rögtön kért belőle. Természetesen rögtön oda is adtam neki, erre a párom hangosan ráförmedt, hogy ne idd meg anya elől a vizet. Nálam ez végleg kiverte a biztosítékot.
Az tény, hogy eleven és néha hisztis a fiam, ha nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte, de azért nem kezelhetetlen.
Amikor próbáltam erről a párommal beszélni, megkaptam, hogy azért ilyen a gyerek, mert nem jól nevelem, semmi anyai szigor nincs bennem. Nekem ez nagyon rosszul esett, és az is hogy nem áll mellettem a nevelési elvemben, tény, hogy teljesen különbözik a kettőnké.
Mindezek ellenére sem gondolom, hogy a kapcsolat elején így kellene viselkednie a gyerekeimmel.
A nagylányom közömbös vele, se nem szereti, se nem utálja.
A mi kapcsolatunk felhőtlen, a tenyerén hordoz, lesi minden kívánságomat. Érzem, hogy szeret, de ugyanakkor azt érzem, hogy a gyerekeimet csak úgy megtűri, és olykor idegesíti is.
Nem lakunk együtt, csak a közös programokon találkozik a gyerekekkel.
Őrlődök magamban, hogy mit csináljak. Fussak, vagy tűrjek?
Én a saját gyerekemre is rászólok, ha az anyjs kezéből kivenné a vizet! Ebben nincs semmi megbotránkoztató. A férfiakat sokszor idegesítik a nyafogó, elégedetlenkedő gyerekek és valljuk be, rengeteg tejbetök anyuka van, aki tutujgat, de nem nevel, nem tanít.
Első körben ezt beszéljétek át, mond el, hogy ha téged választ, azzal a gyerekeidet is választja. Azt kell letisztázni, hogy neki hol a helye ebben a családban. Van beleszólása a nevelésbe, vagy ez még korai? A bizonytalanság a legrosszabb és ezt a gyerekek is érzik.
Szerintem meg mielött lapátra tennéd a párodat beszéljetek erröl egy olyan alkalomkor amikor se gyerek se más nincsen ott és van elég idötök rá.
ÌRd fel elöre miröl is akarsz vele beszélni. Mi az amit ö nem lát, mert nicnsen gyereke. Mi az aminél te nem fogsz változni, és el kell fogadnia téged úgy ahogy vagy.
Mit jelent egy kisgyerek és egy nagy.
Mi az amiben ö is tud segíteni. Vagy legyen egy kód ha azt kimondod akkor ö is bele szólhat a nevelésbe.
Fontos, hogy ö is mondjon el konkrét dolgokat ami zavarja. (az nem válasz, hogy nem tudsz nevelni, ezt fejtse ki) Ès ezen ne megsértödj, hanem gondold végig.
Pl az a víz dolog tényleg durva. DE mi elözte meg? Pl fagyiztatok és a gyerek kapott 2 gombocot és még a te 2 gombocodat is elkunyerálta??? Ha esztek a kicsinek csak az kell amit te eszel, ha megkérdezitek mi kell neki, akkor nem kell, de ha te eszed akkor rögtön kell? Vagy esetleg a párod a víz vétele elött öt is megkérdezte, hogy akar-e inni?
Ezért nem jövök össze olyan nővel, akinek van gyereke. Nem szeretem a gyerekeket és nem viselem el őket.
Szerintem koptasd le a pasidat, állandó vita lesz a gyerekek miatt.
Szerintem lépj túl azokon, akik szerint nem találsz gyerekkel normális párt, akik szerint örülj, ha valaki két gyerekkel hajlandó veled szóba állni stb.
A kellő embert meg fogod találni. Aki NEKED is megfelel, és nemcsak neked kellene törnöd magad miatta. Nyugodtan lehetnek igényeid, elvárásaid.
Én ezt a jelenlegit nem erőltetném. Szerintem egy idő után téged sem hordozna a tenyerén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!