Szülők! Ti hozzá szoktatok szólni, hogy a gyereketek mire költ?
Nekem van egy 21 éves lányom, és soha nem szóltam bele, hogy mire költ és mennyit. Max. ha megkérdezett, akkor elmondtam a véleményem. Viszont sokszor azt látom, hogy össze-vissza vásárol olyanokat, amikre nincsen szüksége vagy nem használja és közben meg sajnálja a pénzt olyan dolgokra, amikre pedig nem kellene.
Például nagyon sok könyvet rendel, de nem olvassa el őket, mindig csak félreteszi, hogy majd elolvassa és ott is marad. Vagy például sokszor olyan ruhákat vesz, amiket aztán soha nem vesz fel csak őrizgeti a szekrényben. Vett egy 60 ezer forintos színes ceruza készletet, de azt is csak hébe-hóba vette elő az elején. Most például egy majdnem 200ezer forintos biciklit szeretne venni magának, de már most tudom, hogy azt sem fogja sokat tekerni, ahogyan az eddigieket sem.Ehhez képest úgy kellett noszogatni, hogy cserélje le a laptopját (már többször lett javítva, de mindig lett valami baja és olyankor mindig valaki másét használta a családban) és végül a születésnapjára mindannyian pénzt adtunk, hogy ezt most tényleg arra kellene költenie. Ugyanez van a telefonjával is, már nem az igazi, de halasztgatja és nem akar újat venni. Vagy például nyelvkönyvekre, tanfolyamokra, ösztöndíj programokra, külföldi lehetőségekre is sajnálja a pénzt. Az edzések árát is hónapokig nézegeti és siránkozik, hogy akkor most kell vennie egy pár ezer forintos sportcipőt...
Szóval néha nem értem. Nem lenne semmi bajom azzal, hogy miket és mennyit vesz magának (szerintem még alapvetően egyáltalán nem is esik túlzásba, mert sok mindent tényleg sajnál magától). Csak valahol az bántja a szemem, hogy feleslegesen költ és nem olyan dolgokra költ, amiket ő valóban kihasználna.
Ti ezt mondanátok neki, vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!