Szerintetek hány éves korban lehet otthon hagyni a gyereket egy éjszakára?
Lehet erről veszekedni, mindenki csinálja úgy ahogy jónak lássa. Ha valaki akarja hagyja otthon a 7 éves gyereket egyedül. Én biztos nem tenném. Mindig meg lehet oldani valahogy, áthívni valakit aki vigyáz rá vagy legalább addig ott van amíg elalszik. És bármikor felhívhassa ha baj van pár perc alatt ott van nála.
Ez nagyon nem függ azzal össze hogy életképtelenek a 20 évesek. Arra kell tanítani már kis kortól hogy tudjon főzni, takarítani stb., és akkor nem lesz életképtelen.
Gyerekfüggő. Engem már ovisan is hagytak otthon kb fél napra. Tudták, hogy egyszerűen félek pl felmászni a szekrényre...
9 évesen hagytak először otthon éjszakára is. A szüleim esküvőben voltak, ahova én nem akartam menni, mert senki ismerős nem lett volna ott nekem.
Gyerekfüggő; amikor a gyerek már "felelős" viselkedést tanúsít - ez alatt értem, hogy ismeri a saját képességeit és nem fog bele olyan feladatba, amit nem tud teljesíteni ; pl, ha nem tud sütni, nem kezdi el akkor, amikor nem felügyelik, hogy aztán leégjen a ház, ha nem tudja, mi baja van a mikrónak, nem kezdi el babrálni "megszerelem" címszóval, stb. Illetve benne legyen az, hogy, ha gond van, felkeresse a szülőt telefonon. Ezen kívül pedig a gyerek el tudja látni magát szülői segítség nélkül.
Én szerintem olyan 14 éves kora körül alakul ki egy átlag gyereknek, de mondom ez gyerekfüggő. Lehet egy 12 éves már teljesen felelős, de van olyan 17 éves is, akit nem lehet egyedül hagyni.
Amikor kamaszok voltunk, a mostohatesóimmal minket egy csapatban már fél éjszakákra is otthon hagytak; én voltam 11 a többi gyerek 13, 11 és 5. Azért, mert mi többen voltunk ott és vigyáztunk egymásra; de azért egyedül már nem hagyták volna ott egyikünket sem.
Arra is oda kell figyelni, hogy mennyi a korkülönbség a gyerekek között,ha mondjuk nem egy, hanem két gyereket hagysz egyedül, ugyanis hiába is tudna az egyik ellátni magát, lehet a kistestvére már kifogna rajta. Pl egyik ismerősömet simán ott hagyták a bátyjával (6 év korkülömbség), amikor kicsi volt és a szülők dolgoztak, a suliban meg tanítási szünet volt, de, amikor arról volt szó, hogy a 2 szülő elment volna valahova napokra akkor vagy a kicsit elvitték szitterhez vagy a lakásba hívtak egy szittert. Így volt például, hogy a 11 éves gyerek szitternél volt és a 17 éves testvére otthon egyedül pár napig.
A mi esetünk más volt, ert mi hárman is ott voltunk egy 5 évesnek, szóval ezért merték ott hagyni velünk, amúgy ha egyedül lett volna bármelyikünkkel akkor már szittert hívtak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!