Hány éves kortól lehet egyedül otthon hagyni a gyereket (éjszakára, ha dolgozom)?
16 ev korul talan?
Soha nem hagytam oket ejszaka magukra.
8, 13, 17 evesek.
Nekem jóval kisebbek a gyerekeim és a gyerek személyiségétől is függene, de egy 15 évest alkalmanként én otthon mernék hagyni.
Mondjuk lehet 11 év múlva változik a véleményem (most 4 évesek a nagyok)
Szerintem ha van elérhető felnőtt relatíve a közelben, akár nagyszülő, akár a szomszéd ha jóban vagytok, aki baj esetén át tud ugrani (pl. csőtörés van vagy ilyesmi), akkor 13. évtől már lehet. Meg persze kiírnám neki a mentők, a rendőrség és a tűzoltók számát valahová jól átható helyre, hogy gondolkoznia se kelljen ha nagy gáz van, rögtön tudja hívni őket.
Ez az én véleményem.
Ez teljesen a gyerektől függ. Ha megbízható, akkor olyan 16 éves kor körül. Viszont más miatt is függ a gyerektől!
Én például utáltam egyedül és féltem is! Kétszintes házban laktunk és egyszer anyukám éjszaka dolgozott,apukám meg küldföldön dolgozott. Akkor mondta anyukám hogy jó lenne ha otthon maradnék. Pedig akkor még a nagypapám is velünk lakott, de nem egy szinten laktunk és nem volt túl jó a viszonyunk. Hiába voltunk egy házban, álomba sírtam magam annyira féltem abban a nagy házban. Ekkor olyan 12 éves lehettem. Nagyon megbízható voltam! De a papához nem "mehettem", tehát úgy éreztem egyedül voltam. Ezt csak a lelki része miatt írtam le, mert így felnőttként már nyilván átlátom, hogy anyukám nem volt felelőtlen mivel ha valami bajom lett volna, csak szóltam volna a papának.
Persze van,aki nem ilyen félős. Bár én sem tudtam hogy az vagyok addig az éjszakáig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!