A törvény hány éves kortól engedi meg, hogy a gyerek egyedül maradjon?
Elvieg 14év felett, de sokan 12-13 évesen már lazán egyedü hagyják a gyereket, mert melózni kell és nincs kire bízni.
Én 13 éves koromtól egyedül voltam minden nap, sokszor 7-től 18-19-ig, mert anya már nem élt, apának pedig dolgoznia kellett.
Kaja volt, néha pizzát rendeltem, de apa főzni is engedett, azzal a kikötéssel, ha tűz van, menjek a házból, inkább égjen le, csak nekem ne legyen bajom.
Addig, amíg valaki fel nem jelent vagy baj nem történik, nincs gond. Ha feljelentenek vagy baj történik, kiskorú gondatlan veszélyeztetese miatt büntető eljárás indul ellened.
Én egy 12 évest nem mernék éjszakára egyedül hagyni
:O
Engem anya 11-12 évesen simán egyedül hagyott, persze nem egész napra, de pár órára simán
Azért az, hogy 14 évesen lehet egyedül hagyni a gyereket először szerintem kicsit késői ( mar persze, ha a gyerek felelossegteljes :) )
Mert valakit 14 évesen sem lehet 1 napra egyedül hagyni az nagyon nem jó :/
15/L :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!