Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fiatalkorúak utazhatnak...

Fiatalkorúak utazhatnak külföldre egyedül?

Figyelt kérdés
Nem kiskorú, nem nagykorú, hanem fiatalkorú. 15 éves vagyok, azaz a korlátozottan cselekvőképes kategóriába tartozom. Egy találkozó miatt a Szerbiában lévő Palicsra kellene utaznom vonattal. Megtehetem egyedül, vagy csak szülői felügyelettel?

2014. aug. 7. 15:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. aug. 7. 15:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid nyugodt szívvel elengednek, akkor mehetsz. 6 hónap intervallumban 90 napot tartózkodhatsz ott. Amennyiben rendelkezel személyi igazolvánnyal, akkor azzal is ki tudsz menni.
2014. aug. 7. 19:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Elég az egyik szülő engedélye vagy mindkettőé kell?
2014. aug. 8. 11:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nem együtt élnek, akkor tudjon róla a másik fél is, mert bejelentheti az eltűnésed.
2014. aug. 10. 00:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerbiába legjobb információim szerint a személyiigazolvány kevés a határátlépésre, ha 90 napnál TÖBBET akarsz ott tölteni. Ha 90 napnál KEVESEBBET töltesz ott akkor viszont elég a személyi. Abban azonban nem vagyok egyáltalán biztos, hogy kell szülői beleegyezés vagy sem. (Szerintem kell.)
2014. szept. 2. 19:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Én viszont teljesen biztos vagyok benne, mert a Szerb határon voltam útlevélkezelő.
2014. szept. 2. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!