A törvény szerint hány éves kortól lehet szabadon, egyedül lovagolni?
Kresz az állatok hajtásáról, vezetéséről (a lovaglás is ide tartozik):
"Az úton állatot olyan személy hajthat, illetőleg vezethet, aki az állatot irányítani képes és meg tudja akadályozni azt, hogy az állat a személy és vagyonbiztonságot veszélyeztesse. Az állatok csoportos hajtásához annyi hajtó szükséges, amennyi e feltételek teljesítéséhez elegendő. Az állatot hajtónak, illetőleg vezetőnek - ha a lakott területen kívüli út úttestjén vagy leállósávján tartózkodik - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie."
Magyarul nincs korhatár a lovagláshoz, pusztán az a feltétel hogy a lovasnak képesnek kell lennie biztonságosan közlekedni a lóval.
Előttem szólóhoz:
valószínű a kérdező még fiatal, és az a dolga, hogy kérdezzen, tanuljon! Nekünk, idősebbeknek pedig az a feladatunk, ha tudunk tanítsuk, segítsük a fiatalabbakat, és ne akadékoskodók legyünk, hisz nem kötelező válaszolni...
Csicsoo: Mégis honnan veszed azt hogy a kérdező fiatalabb nálad? Én nem látom hogy leírta volna, mint ahogy a te korod sem derült ki (vagy az előtted szólóé vagy az enyém). Üdv az internet világában, ahol bárki bármit állíthat magáról.
Az meg a másik hogy attól még hogy a kérdező esetleg(!) fiatalabb, az nem azt jelenti hogy nekünk kéne a kezét fognunk. Ha már egyszer be tudta írni a kérdést, akkor a kressz szabályzatot is megtalálhatja a google segítségével. Hol itt az önállóság?
Kedves Idegen! (előttem szóló)
Ha zavar egy kérdés, nem kell válaszolni...a fórumok pedig azért vannak, hogy kérdezzünk és ha tudunk, válaszoljunk, a tudásunknak a legjavából, lehetőleg építő jelleggel. Akinek ez nem megy, az ne fórumozzon. Sajnálom, ha nem esett jól valakinek az, amit írtam, de én mindig mindent építő jelleggel írok, legalábbis erre törekszem....ezt ajánlom Neked is, és mindenkinek...a lovasok (és persze mindenki más) tartsanak össze, ne támadják azt, aki tudatlan...segíteni, segíteni, segíteni...nekem is jólesik, ha segítenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!