Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A törvény szerint hány éves...

A törvény szerint hány éves kortól lehet szabadon, egyedül lovagolni?

Figyelt kérdés
2013. dec. 10. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen törvény, de amennyiben a rendőr úgy látja, hogy ön- és közveszélyes vagy, korodtól függetlenül leszállíthat és mehetsz haza gyalog a ló mellett.
2013. dec. 10. 11:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Hanácska
2013. dec. 10. 12:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Kresz az állatok hajtásáról, vezetéséről (a lovaglás is ide tartozik):

"Az úton állatot olyan személy hajthat, illetőleg vezethet, aki az állatot irányítani képes és meg tudja akadályozni azt, hogy az állat a személy és vagyonbiztonságot veszélyeztesse. Az állatok csoportos hajtásához annyi hajtó szükséges, amennyi e feltételek teljesítéséhez elegendő. Az állatot hajtónak, illetőleg vezetőnek - ha a lakott területen kívüli út úttestjén vagy leállósávján tartózkodik - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie."

[link]

Magyarul nincs korhatár a lovagláshoz, pusztán az a feltétel hogy a lovasnak képesnek kell lennie biztonságosan közlekedni a lóval.

2013. dec. 10. 13:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Minek kell ugyanazt a kérdést egy órán belül kétszer kiírni?
2013. dec. 10. 14:47
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Előttem szólóhoz:

valószínű a kérdező még fiatal, és az a dolga, hogy kérdezzen, tanuljon! Nekünk, idősebbeknek pedig az a feladatunk, ha tudunk tanítsuk, segítsük a fiatalabbakat, és ne akadékoskodók legyünk, hisz nem kötelező válaszolni...

2014. febr. 5. 07:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Csicsoo: Mégis honnan veszed azt hogy a kérdező fiatalabb nálad? Én nem látom hogy leírta volna, mint ahogy a te korod sem derült ki (vagy az előtted szólóé vagy az enyém). Üdv az internet világában, ahol bárki bármit állíthat magáról.

Az meg a másik hogy attól még hogy a kérdező esetleg(!) fiatalabb, az nem azt jelenti hogy nekünk kéne a kezét fognunk. Ha már egyszer be tudta írni a kérdést, akkor a kressz szabályzatot is megtalálhatja a google segítségével. Hol itt az önállóság?

2014. febr. 5. 20:44
 7/8 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Idegen! (előttem szóló)

Ha zavar egy kérdés, nem kell válaszolni...a fórumok pedig azért vannak, hogy kérdezzünk és ha tudunk, válaszoljunk, a tudásunknak a legjavából, lehetőleg építő jelleggel. Akinek ez nem megy, az ne fórumozzon. Sajnálom, ha nem esett jól valakinek az, amit írtam, de én mindig mindent építő jelleggel írok, legalábbis erre törekszem....ezt ajánlom Neked is, és mindenkinek...a lovasok (és persze mindenki más) tartsanak össze, ne támadják azt, aki tudatlan...segíteni, segíteni, segíteni...nekem is jólesik, ha segítenek...

2014. febr. 5. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez nem egy fórum, ha még nem vetted volna észre. Ennek az oldalnak az a lényege hogy teljesen anonim módon (a megszokott felhasználónevek nélkül, amiket más oldalakról vagy a való világból már ismerhetnek) kérdéseket tehetsz fel vagy válaszolhatsz. Ha fórumozni akarsz akkor keress egy olyan oldalt, ahol a honlap szerkesztői által meghatározott témában lehet beszélgetni (nem kérdezz-felelek formában). például: [link]
2014. febr. 6. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!