Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól lehet egyedül...

Hány éves kortól lehet egyedül otthon hagyni a gyereket (éjszakára, ha dolgozom)?

Figyelt kérdés
Szubjektív vélemények is jöhetnek (ki hogy csinálja), illetve a törvényi szabályozás is.
2017. febr. 2. 14:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%

Törvényi szabályozás nincs. A szülő felel a gyerekért, neki kell tudnia, hogy egyedül hagyhatja-e, vagy sem.

Egy megbízható 14-15 évest, aki nem is félős típus, otthon lehet hagyni szerintem alkalomadtán, ha tényleg olyan, hogy akkor is lefekszik időben, ha nem cseszegetik miatta, lehet bízni benne, hogy tisztességesen megvacsorázik és elpakol maga után úgy is, hogy nem szólnak neki, nem felejti el bezárni az ajtót, stb. Mondjuk ez is szerintem azért úgy a legjobb, ha van egy megbízható szomszéd, akivel meg lehet beszélni, hogy időnként egyedül lesz otthon a gyerek, és ha valami olyan történne, amit nem tud egyedül megoldani, akkor átszaladhat-e.

Persze, ha rendes, megbízható a gyerek, akkor nem sok minden történik azon kívül, hogy alszik az ágyában, de azért na, nem felnőtt még.

2017. febr. 4. 22:53
 12/18 anonim ***** válasza:
17%
Hát, ha nincs a gyerek 18 akár fel is jelenthetnek a gyámügynél, mert elvileg veszélyeztetés vagy mi. Csak úgy mondom.
2017. febr. 6. 12:59
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem is hagyom ott.
2017. febr. 6. 21:01
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is nappal-éjszaka váltásban dolgoztak a szüleim. 8 éves voltam, amikor először nekem kellett zárni a lakást, 10 körül pedig már éjszaka is voltam egyedül. Ekkor kaptam saját mobilt is.
2017. febr. 8. 17:45
 15/18 anonim ***** válasza:
67%

"Hát, ha nincs a gyerek 18 akár fel is jelenthetnek a gyámügynél, mert elvileg veszélyeztetés vagy mi. Csak úgy mondom."

Rosszul mondod.

2017. febr. 8. 20:52
 16/18 A kérdező kommentje:
Utolsó, én nem tudom, rosszul mondja-e. Akkor mi a helyes?
2017. febr. 20. 06:29
 17/18 anonim ***** válasza:
85%

Írtam feljebb, nincs rá törvényi szabályozás, csak annyi, hogy a szülő felel a gyerekért. Nincs kimondva, nincs leírva, hogy x éves kortól lehet egyedül otthon. Szociális munkás vagyok, tanultam gyermekvédelmet, ismerem a gyermekvédelmi törvényt, még ha nem is ezen a területen dolgozom, de már akkor megvolt az egyik gyerekem, amikor egyetemre jártam, és érdekelt a dolog, úgyhogy meg is kérdeztem, hogy van-e rá törvény, mert én nem találom. Nem, nincs rá konkrét törvény.

Szóval nem értem, hogy az olyanok, mint a 12-es válaszoló, miért állítanak hülyeségeket, amikor tisztán látszik, hogy fingja nincs arról, amiről beszél.

2017. febr. 20. 09:14
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. febr. 21. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!