Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hány éves korban...

Szerintetek hány éves korban lehet otthon hagyni a gyereket egy éjszakára?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 7. 23:57
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
0%
Már mint csajozhatot bocsánat,késő van.
2020. ápr. 8. 03:24
 12/38 anonim ***** válasza:
3%
19-20 körül.
2020. ápr. 8. 04:18
 13/38 anonim válasza:
3%

14 fiú

17 lány

2020. ápr. 8. 05:36
 14/38 anonim ***** válasza:
69%
14 évesen még ne nagyon? 16 évesen? Hát nem csoda ha totál életképtelenek.. Jogilag azzal dughat akivel akar, de nem lehet egyedül hagyni? Tíz évesen már simán elvoltunk otthon egyedül. Sőt örültünk hogy nincsenek a nyakunkon a szülők. Tüzeskedni meg ilyesmi? Normálisan nevelt gyereknél ez három éves kor körül lecseng. Egy tíz évesnek simán tudnia kell megfürdeni egyedül, összedobni egy szendvicset magának vagy megmelegíteni a kaját, összeszedni miben akar másnap menni, sőt a leckét is megcsinálni, akkor is ha nem cseszteti senki hogy tanuljon már..... És ha nem totál debilek a szülei, hogy ijesztgetéssel akarják nevelni, nem is fél egyedül. Az persze nem árt ha átszaladhat a szomszédhoz ha baj van.
2020. ápr. 8. 06:40
 15/38 anonim ***** válasza:
30%

16+az alatt ėjszakåra semmikėp sem.

nappal egy ėrtelmesebb 10 ėvest egy idősebb testvėrel simån.

2020. ápr. 8. 06:47
 16/38 anonim ***** válasza:
87%

A lányom 14 éves, és volt már egyedül. Igaz nálunk ez fokozatosan történt. Először 9 évesen egyedül kezdett iskolába járni, aztán onnan hazajött. Utána többször hagytuk napközbeni magára. 1-2 órára, aztán már többre. Majd jött az este. Ha 10-11 körül értem haza, ő már aludt. Így, hogy sosem láttam gondot, nyugodtan ott hagyható akár éjszakára is. Persze mindig úgy hagyom ott, hogy mindent leellenőrzök. Gáz elzárva, mosógép nem megy, kaját csak mikrózni kelljen. Az ajtó bezárva stb... Éjszaka ha alszik, ahhoz isteni csoda kell, hogy baj történjen vele.

Nem beszélve arról, hogy a mai világban már sokkal könnyebb a kommunikáció is. Telefonon bár mikor elér. Akár még videóhíváson is. Régen a szülők csak reménykedhettek, hogy nem esett bajunk mire hazaérnek. Úgyhogy nálunk most 14 évesen volt olyan hogy egyedül maradt.

2020. ápr. 8. 06:48
 17/38 anonim ***** válasza:
73%
Utolsónál a pont- amúgy alap hogy normális szülő fokozatosan szoktatja hozzá a gyerekét hogy nem ül anyuci mindig mellette. Ne úgy hogy tizenhat éves koráig őrzik, utána meg ott hagyják napokra egyedül.
2020. ápr. 8. 06:52
 18/38 anonim ***** válasza:
57%
Ha nagyon okos és önálló, akkor 6-7 évesen is, nyugodtan. Meg kell neki tanítani a segélyhívást, a segélyhívó számokat pedig fel fell neki írni, hogy ha baj van, tudja, kit lehet elérni. Jó, ha egy kutya van mellette, és a szomszédok tudják, hogy egyedül van.
2020. ápr. 8. 07:43
 19/38 anonim ***** válasza:
91%
Engem 10 évesen már hagytak egyedül. De előtte folyamatosan szoktattak ehhez. Megbízható gyerek voltam, nem használtam a gáztűzhelyet, nem piszkáltam a konvektort, ki volt készítve a kaja, aztán néztem a tévét és aludtam. :D De ez szerintem mindenféleképpen gyerektől függ. Van akit már 8 évesen otthon lehet hagyni, van akit 13 évesen sem kéne.
2020. ápr. 8. 07:58
 20/38 anonim ***** válasza:
71%

OMG, nem tudom hova csöppentem... a túlféltő szülők közé?

Már 6 évesen úszótáborba ha azt vesszük különösebb felügyelés nélkül voltam, igaz a többi táborozóval, ahol a legnagyobb is talán csak 13 éves lehetett. A "nevelő" pedig magasról tett rá, hogy mit csinálunk magunkra este.

Egyes válaszok olyant írnak, hogy 16 éves kor alatt semmiképp... én 14 évesen kollégiumba kerültem, és sok vasárnap este voltam bent egyedül, mert a szobatársaim hétfőn reggel jöttek be.

Ha anyuék színházba mentek, akkor 9-10 évesen mamára voltam bízva. Aki viszont egy szinttel alattunk lakott és néha felnézett (tatámra is kellett ügyeljen). Szerintem 6.-os (kb. 12 éves) lehettem mikor igazán egyedül maradtam estére. Egy évre rá tatám súlyos beteg lett, mamám nem tudott rólam gondoskodni és magamnak kellett főzzek is. Szerintem a fokozatos engedékenység és magunkra való utalás az elengedés és nevelés célja.

Ezek ellenére mindig tudtam, hogy kit-mit kell hívni ha tűz lesz, ha baj van, ha megsérülök.

Valaki írta, hogy 9 évesen egyedül engedték hazajönni a suliból. Lehet, hogy azért mert viszonylag kisvárosban élünk, de nálunk 6-7 évesen anyu elvitt első nap a suliba, haza is jöttük, s onnan mindig magunktól kellett járjunk oda-vissza. Szobatársaim ugyanez (igen, ilyenekről is beszéltünk anno a koliba).

Most lehet le leszek pontozva, de sem én, sem a bátyáim (akik szinte sose vigyáztak rám, mert szintén kollégiumba voltak, majd albérletbe) nem vagyunk életképtelenek, és egyszer se gyújtottuk fel a házat.

2020. ápr. 8. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!