Szerintetek hány éves korban lehet otthon hagyni a gyereket egy éjszakára?
Engem és nővéremet pici korunkban is hagytak egyedül itthon. Bár ugye nővérem vigyázott rám, de még ő is kicsi volt. Viszont voltam olyan eleven gyerek, hogy ha szüleim ott álltak mellettem akkor is esett bajom vagy csináltam valamit. Szóval ez nem volt gond. Nővérem meg jó gyerek volt, meg ha csinált valamit az engem is lekötött.
Anya napközben dolgozott, apa műszakba járt. Ha nem tudtak lepasszolni rokonhoz akkor kb fél nap egyedül voltunk amúgy is otthon. Szóval ilyen ovis korunk körül már voltunk estére magunkra hagyva. Persze közelben több rokon is lakott, ha bármi baj lett volna ránk tudnak nézni vagy valami. De soha nem volt semmi gond.
Mikor kettesben voltunk nővéremmel a legnagyobb baj az volt, hogy néha eltört 1-1 pohár vagy tányér. Ha 2 darabra nem szilánkosra akkor kidobtunk, felporszívóztunk, ha szilánkosra akkor nem mentünk arra (ahogy anya tanította).
De ha meg itthon voltak szüleim és ők ott álltak, ültek mellettem akkor többször is kellett vinni az ügyeletre, mert bajom lett :D
És nem azért mert nem figyeltek rám vagy valami, hanem csak "rossz" voltam. Ha 6an néztek is megcsináltam magamnak a bajt mire kettőt pislogtak.
Szerintem 20 éves kor alatt semikép,bár én 30 éves korban hagytam először otthon a gyereket az egyetemre is mindig én kisértem el...
Orvos a kicsi fiam,neurologus nagyon büszke vagyok rá ő a mama fénye.
18...jogilag ugyanis elotte, ha barmi nneadjist tortenik vele pont akkor pl betornek, magara gyujtja a hazat, megissza a dugi paleszt es belehal stb. a gyamja (szulo) felel erte.
De termeszetesen valakit 21 evesen se erdemes egyedul hagyni ejszakara, ha annyira gazul.nevelik.
Amugy elnezve a mai fiatalokat olyan 16 elott semmikeppen. 16 evesen is akkor, ha a gyerek megbizhato, felelossegteljes. (Alapkitetel, hogy nem.fogja egybol athivni a baratjat dugni, vagy baratnoit inni (a tudtom nelkul), tudja hogy kell segelyhivast intezni, tudja ugy hasznalni a tuzhelyet, elektromos gepeket, hogy nem leegett hazra/lakasra megyek haza masnap, ha hivom mobilon akkor is felveszi vagy azonnal visszahiv, ha akarmit is csinal. Ez utobbi szerintem jol mutatja mennyire felelossegteljes/megbizhato valaki, ugyanis az a tini, aki szandekosan nem veszi fol a szuleinek a telefont vagy ugy tesz mintha nem hallotta volna vagy ha kerik is legyen elerheto, de o ennek ellenere figyelmetlen es lehallkitja (ugy felejti) a telojat vagy a lakas masik vegeben hagyja stb. az nem megbizhato, arra ejszakara onmagat rabizni egyedul egy lakasban a szulo reszerol felelotlenseg.
Ha ezekez elobb megta itjuk neki es meg is tanulja akkor akar 14 evesen is otthon lehet hagyni egy ejszakara. (Bar en akkor se tennem:-)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!