Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el, hogy el...

Hogy mondjam el, hogy el szeretnék költözni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom, hogy nem a legjobb időzítés most a emiatt a járvány miatt, de tegnap barátaim (akik egy pár, és gyerekkori barátok vagyunk) felajánlották, hogy költözzek oda hozzájuk. Én nagyon szívesen mennék, de sajnos lassan 25 évesen elég rövid pórázon "tartanak" itthon. Hogy tudnám szépen, finoman beadagolni, hogy mit szeretnék? Több szabadságra lenne szükségem. Itthon sajnos semmi magánszférám nincs. Se saját szoba, se egy zúg ahová elbújhatnék. Barátoméknál ez mind adott lenne.

Válaszokat előre is köszönöm. 24/F

2020. ápr. 3. 09:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
97%
Nos,ha 24évesen is még korlátoznak a szüleid,minden bizonnyal ez nem is fog változni amíg velük élsz. Igen biztos sértődés lesz abboól ha bejelented és próbálnak majd visszatartani. Csak is határozottan megmondod,hogy elköltözöl és nem hagyod,hogy befolyásoljanak. Különben sose lesz önàlló életed,ha engedsz a szüleid nyomásának. Idővel úgyis megenyhülnek és kénytelenek lesznek elfogadni,hogy a fiuk már önálló,felnőt ember aki a saját èletét éli.
2020. ápr. 3. 10:38
 12/28 anonim ***** válasza:
99%
Sajnos az ilyen szülői nevelésnek szinte természetes következménye, hogy bűntudatot érzel amiatt, amihez jogod van. Egy normális szülő önállóságra neveli és támogatja a gyerekét, de nem minden szülő normális. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a tieid sem azok, ha így gondolkodnak, így hát nem is abból kell kiindulni, hogy egy egészséges nevelési sémákkal operáló család 24 éves gyereke minden bűntudat nélkül el tudna költözni. Nem a te hibád, hogy bűntudatot érzel, és félsz, hogy megharagszanak. Neked ez lett a normális, mert valószínűleg gyerekkorod óta mossák az agyadat és manipulálnak bűntudatkeléssel. Tudod, hogy jogod van elköltözni, de mélyen belül nem hiszed, hogy megteheted, mert erre neveltek. Velem is ez van, és ugyanúgy 24 vagyok, tehát tudom, milyen. Mindenképpen ragadd meg ezt a lehetőséget. Nem azért születtél, hogy a szüleidet szolgáld egész életedben, akármennyire is ezt próbálják elhitetni veled. Ez a költözés lehet az első lépés a szabaduláshoz, szóval tedd meg.
2020. ápr. 3. 10:52
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Megsértődnek aztán majd megnyugodnak. Ne próbáld adagolni, felesleges ezzel időt húzni. Beszéld meg a barátaiddal, mikor költözhetsz és jelentsd be a szüleidnek úgy, mintha a lottó ötöst nyerted volna meg. "Képzeljétek, találtam albérletet, 15-én tudok költözni!" Igen, lesz hápogás, de majd lenyugszanak. Te foglalkozz csak azzal, hogyan és mikor tudsz költözni, és maradj nyugodt akkor is, ha a fejükre állnak. Magadban ilyenkor mindig mondogasd, már csak x nap és vége. :)

Egyébként anyagilag meg fogsz tudni állni a lábadon? Be tudsz majd szállni a rezsibe is?

2020. ápr. 3. 11:22
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Határozottan kijelented, hogy költözöl és kész. Majd beletörődnek és megnyugszanak.
2020. ápr. 3. 11:27
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem SZERETNÉL elköltözni, hanem BEJELENTED, hogy elköltözöl.
2020. ápr. 3. 11:36
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem érdekel ha megsértődnek. Majd megnyugszanak. Pakolsz és mész.
2020. ápr. 3. 11:54
 17/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató válaszokat. Akár azonnal tudnék menni, és igen be tudnék szállni mindenféle koltsegbe. Van saját keresetem.
2020. ápr. 3. 12:15
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg ismerősökkel hogy x időpontban oda költözöl és otthon jelentsd be egy két napokkal elötte hogy még annyira se kössenek beléd.
2020. ápr. 3. 12:36
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
A 14 éves öcséddel is próbálkozott, valószínűleg az idősebb tesóddal is, de ők nem hagyták ezt. Te se hagyd! Szomorú nagyon, hogy ilyen anyukád van.
2020. ápr. 3. 12:55
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért viselkednek így veled, mert hagyod. A leírásod alapján semmi következménye nem lenne, ha "ellenszegülnél" az akaratuknak, hiszen egyedül annyit írsz, hogy különben megy a sértődés. És te a sértődés miatt inkább meghajlasz az akaratuk előtt? 24 éves férfiként? Ne nevettess már... Kit érdekes a sértődés? Azt megértem, ha valaki azért nem "lázad", mert különben megveri az apja, meg egy hétig nem kap enni. Nyilván ilyen esetben az ember megalkuvó. De itt ilyenről szó sincs. Állj a sarkadra, 24 éves felnőtt, dolgozó férfi vagy! Nehogy egy kis ejnyebejnye miatt hagyd magad rövid pórázon tartani. Itt egyedül az a baj, hogy te inkább lapítasz a családi béke miatt. Öreg hiba...
2020. ápr. 3. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!