Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy el szeretnék költözni itthonról?
19 éves vagyok, főiskolára járok, dolgozom, stabil párkapcsolatom van.
Párommal szeretnénk szeptembertől összeköltözni, Pestre egy albérletbe (50km-re lakom Pesttől). Rengeteg oka van, pl a munka és a suliba járás is könnyebben megoldható lenne mind a kettőnknek, valamint az egy plusz dolog, hogy együtt is lennénk. A kérdés az, hogyan tálaljam ezt az egészet a szüleimnek? Csak szimplán mondjam nekik, hogy el szeretnék itthonról költözni? Félek, hogy azt mondanák, még korai, nem bíznának bennem, hogy képes vagyok ellátni magam stb.
19/L
Felvezetésként mondjuk érdemes volna megemlíteni, hogy úgy érzed, egyre komolyabb a kapcsolatotok a barátoddal. Én anyaként ebből már levenném, hogy vagy eljegyzésre, vagy összeköltözésre kell készülnöm lelkileg.
Pár napra rá pedig említsd meg, hogy gondolkodtok a dolgon, nézitek már a hirdetéseket (érdemes volna a tanév végével gőzerővel nekilátni keresni, augutsztusban nem fogtok találni normális albérletet).
Szerintem, ez csak attol fugg, hogy mennyire stabil az a parkapcsolat.
Egy osszekoltozes alberletbe eleg sok kellemetlenseget kepes szulni, nem beszelve arrol amikor valaki egyszer csak dobbant..
Hogy neked egyszerubb legyen, semmilyen papiron ne szerepeljen a neved, se szerzodes, se internet, se levelezesi cimkent, igy le tudsz lepni egyik pillanatrol masikra, ha ugy jon ki a lepes.
Hogy ez mennyire fair?
Az elet nem a fairsegrol szol..
Az biztos hogy lakva ismerkszik meg az ember :P
Milyen a kapcsolatod a szüleiddel?laza?
Nekünk elég laza és én odaalltam hogy ha már üres a lakás(ami az övéké) akkor bekoltoznenk :P semmi gond nem volt belőle!
Ne félj mondani nekik!egyszer ugyis eljön az idő hogy elköltözz ezt ők is tudják! ;)
Anya, apa, júniusban összeköltözök Petivel.
Szeretném, ha segítenétek a nehezebb dolgok pakolásában. Kb. ennyit kell mondanod, ha hápognak meg hisztiznek, akkor úgyis megette a fene.
Csak mond el nekik egyszerűen. Ha kételkednek benned, mond meg, hogy szeretnéd megpróbálni ezt a dolgot a barátoddal. Mivel albérletről van szó, nem pedig hitelre vett lakásról, így ha mégsem működik a dolog, maximum a költözködés költségeit bukod.
Ezt meg fel ne hozd, csak neked mondom: Már nagykorú vagy, szóval ők maximum tanácsot adhatnak, parancsot nem.
Így ahogy itt leirtad. Normális esetben ennek örül a szülő, ha a gyereke elindul az életben és látják, hogy tenni akar és meg is tudja valósítani a terveit.
Nem lesz semmi probléma. Megszokják, hogy nem leszel ott mindennap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!