El akarok költözni apukámhoz, hogy mondjam el?
A gyermek kívánsága, feltéve, hogy az az érdekével nem ellentétes, különösen meghatározza a gyermekelhelyezésről szóló bírói döntést.
A a bíróságnak a gyermek elhelyezésével és az elhelyezése megváltoztatásával kapcsolatos eljárása során meg kell hallgatnia a gyermeket indokolt esetben, így akkor is, ha ezt a gyermek maga kéri.
Ez történhet közvetlenül a bíróság által, de előfordulhat, hogy szakértő hallgatja meg a gyermeket. A gyermek életkorától és érettségétől függ, hogy a bíróság közvetlen vagy közvetett meghallgatása mellett dönt. Az életkor a jogszabályokban nincs meghatározva. Ám általában 12-14 év alatt a szakértő útján való meghallgatást választja a bíróság, míg 12-14 év felett pedig a közvetlent.
szerencsére a törvény már téged véd,nem anyukádat.ha apukáddal akarsz élni és ő is szívesen látna téged, akkor nincs miről beszélni.
anyukád véleménye már nem mérvadó így,hogy 16 éves vagy.
egy kisebb gyereket még nem hallgatnak meg, de te már elég idős vagy,hogy dönthess róla kinél akarsz élni.
anyukád meg nyalja akkor az új pasi gyerekének a seggét.
te meg élj nyugodtan apukáddal.
Azt azert vegyetek alapul, hogy tinédzserkori hisztit nem fognak alapul venni.
Én is megkapom a lanyomtól, h ö elköltözik, mert volt h nem adtam mozira penzt, nem engedtem el helyekre.
A masik meg az hogy most apukad lehet "rendes" a szemedben,teljesen mas amikor együtt élsz vkivel, hetköznapi problemak feljönnek.ha szünet van menj el hozza egy hetre vagy több napra, életvitelszerűen.Én lanyom is most kezd pasizni..14 evesen, én is tiltom.ettől még a lelkemet kiteszem érte, de a nagy semmit kapom cserébe.úgyhogy nehez a mai gyerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!