Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El akarok költözni apukámhoz,...

El akarok költözni apukámhoz, hogy mondjam el?

Figyelt kérdés
Kicsit több mint fél éve vált el anyukám és apukám, én meg sem lettem kérdezve hogy kihez szeretnék menni. Azért szeretnék apához költözni mert egyszerüen nem tudunk meglenni anyukámmal...máris pár héttel miután szét mentek apukámmal új barátja lett és elviselhetetlen. Régen nagyon jó kapcsolatunk volt. Most pedig meg kell felelnem a kis elvárásainak, mosolyogjak folyton, legyek 5-ös mindenből a gimnáziumban(úgy hogy napi szinten kiabál velem, lecsesz, és a fejemhez vágja hogy krvára elege van belőlem...mindezt azért mert a barátja ellenem fordítja,folyton szid engem neki mert hogy én milyen vagyok meg hogy barátom van 16 évesen, még ha egy olyan lány lennék aki váltogatja és nem 2 éves kapcsolatom lenne,a ráadás hogy ezzel zsarol, tönkre teszi a kapcsolatomat és kivesz a mostani iskolámból ha nem csinálom amit mondanak. Persze a barátja lánya "tökéletes" főleg hogy nem is vele lakik. Már sokszor mondta hogy ha ennyire rossz nekem itt, akkor költözzek apához de soha nem mondja komolyan, hogy mondjam el neki hogy nem akarok vele élni? Lassan már tönkre megyek idegileg...

2016. nov. 6. 16:22
 1/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. nov. 6. 16:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg apukáddal, hogy mi a terved, és majd ő elmondja anyukádnak.
2016. nov. 6. 16:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Ő szeretné hogy vele lakjak, csak anyukám nem engedi. Mondta már neki, de lehetetlen...
2016. nov. 6. 16:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Apukád kérésre, vagyis megfelelő indok alapján a gyámhatóság engedélyezheti a gyermek tartózkodási helyének megváltoztatását, előbb azonban mindkét szülőt meghallgatják - és a gyermeket is.
2016. nov. 6. 16:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A gyermek kívánsága, feltéve, hogy az az érdekével nem ellentétes, különösen meghatározza a gyermekelhelyezésről szóló bírói döntést.

A a bíróságnak a gyermek elhelyezésével és az elhelyezése megváltoztatásával kapcsolatos eljárása során meg kell hallgatnia a gyermeket indokolt esetben, így akkor is, ha ezt a gyermek maga kéri.

Ez történhet közvetlenül a bíróság által, de előfordulhat, hogy szakértő hallgatja meg a gyermeket. A gyermek életkorától és érettségétől függ, hogy a bíróság közvetlen vagy közvetett meghallgatása mellett dönt. Az életkor a jogszabályokban nincs meghatározva. Ám általában 12-14 év alatt a szakértő útján való meghallgatást választja a bíróság, míg 12-14 év felett pedig a közvetlent.

2016. nov. 6. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:
86%

szerencsére a törvény már téged véd,nem anyukádat.ha apukáddal akarsz élni és ő is szívesen látna téged, akkor nincs miről beszélni.

anyukád véleménye már nem mérvadó így,hogy 16 éves vagy.

egy kisebb gyereket még nem hallgatnak meg, de te már elég idős vagy,hogy dönthess róla kinél akarsz élni.

anyukád meg nyalja akkor az új pasi gyerekének a seggét.

te meg élj nyugodtan apukáddal.

2016. nov. 6. 16:49
 7/8 anonim ***** válasza:
23%

Azt azert vegyetek alapul, hogy tinédzserkori hisztit nem fognak alapul venni.

Én is megkapom a lanyomtól, h ö elköltözik, mert volt h nem adtam mozira penzt, nem engedtem el helyekre.

A masik meg az hogy most apukad lehet "rendes" a szemedben,teljesen mas amikor együtt élsz vkivel, hetköznapi problemak feljönnek.ha szünet van menj el hozza egy hetre vagy több napra, életvitelszerűen.Én lanyom is most kezd pasizni..14 evesen, én is tiltom.ettől még a lelkemet kiteszem érte, de a nagy semmit kapom cserébe.úgyhogy nehez a mai gyerekekkel.

2016. nov. 6. 17:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Én nem hasonlítanék össze egy 14 éves pasizással járó hisztit az én problémámmal :) de köszönöm
2016. nov. 20. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!