Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el, hogy el...

Hogyan mondjam el, hogy el akarok költözni?

Figyelt kérdés
4 éve vagyok együtt a barátommal és úgy terveztük, hogy ha leérettségizek akkor összeköltözünk. Tavaly leérettségiztem de végül nem költöztünk össze mert nem volt kilátásban munka és anélkül nem akartam. Elkezdtem szeptemberben egy tanfolyamot és pár hét múlva fogok vizsgázni. Most már viszont mindketten nagyon szeretnénk ha hozzá költöznék. Pár hónapja kezdtünk el komolyabban beszélni erről de a szüleimnek nem szóltam róla mert valószínűleg anyukám kiakadna rajta és veszekedés lenne. Az a baj, hogy anyukám egyedül maradna itthon. Apukám dolgozik és 1-2 hetente hétvégén van csak itthon, a testvérem pedig már régen elköltözött. Én nem költöznék messzire, kocsival 15 percnyire lennék egy másik településen szóval szinte bármikor haza tudnék jönni, de a testvérem az ország másik végén él. Én már évek óta a barátomnál töltöm a hétvégéket és az a baj, hogy anyukám így is sokszor marasztal, hogy maradjak már itthon mert ő nem akar egyedül lenni. A megoldás az lenne ha apukám gyakrabban itthon lehetne de sajnos ez jelen állás szerint nem megoldható. Szeretem és sajnálom anyukámat de 20 éves elmúltam, lassan a saját lábamra kell állnom. Félek, hogy nagy veszekedés lesz mert sajnos anyukám hajlandó hirtelen felindulásból csúnyákat mondani...
2017. jún. 19. 17:35
 1/3 anonim ***** válasza:
43%
El fogod tudni tartani magad? Albérletbe vagy a barátod saját lakásába mennétek?
2017. jún. 19. 17:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Anyukádnak el kell tudnia fogadni hogy nem leszel vele örökké. Nagy önzőség lenne elvárni, hogy apukád nyugdíjas koráig élj vele. Amit megtehetsz hogy rendszeresen látogatod ha van kedved. Ha esetleg bejelented még érzelmi zsarolást is bevethet ellened, de erre azt mondom, hogy nem Te vagy a rossz ember, hogy elköltözöl, ez az élet rendje, és nagy önzőség volna ha elvárná tőled, hogy áldozd fel a fiatalságodat és boldogságodat azért, hogy ő ne érezze magát magányosan, ez a férjének lenne a feladata. Erre megoldás lehetne az hogy anyukát az apukád munkahelyével egy városba költözne és akkor nem lenne egyedül.

Ha hétvégére nem szeret elengedni mert egyedül lesz, nem hiszem, hogy létezik bármilyen egyszerű megoldás a fenti problémára. De Te döntésed, hogy sarkadra állsz, elkezded a saját életed, vagy inkább otthon maradsz anyukáddal, hogy ne legyen egyedül. Egyik sem lesz egyszerű vagy kompromisszum mentes.

2017. jún. 19. 17:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt már rég adagolni kéne neki befelé, hogy ne érje váratlanul. Most kezdd el mondogatni, de egyelőre csak finoman, aztán majd megszokja a gondolatot, hogy nem maradsz örökre otthon.

Egyébként ha a barátod szüleihez költözöl, az nem jelenti azt ,hogy saját lábra állsz.

2017. jún. 20. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!