Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sok szülő most veszi csak...

Sok szülő most veszi csak magát észre, hogy mennyire nem volt tisztában a gyerekvállalás súlyával?

Figyelt kérdés

Nem értem az embereket. Több csoportban benne vagyok, illetve itthonról dolgozom és beszélünk a kollégákkal online. Akinek gyereke van, szinte kivétel nélkül szenved, azt mondja, megőrül, nem bírja a saját gyerekeit, miközben előtte, mikor le tudta passzolni őket valahova, ódákat zengett róluk és mindenkit rá akart dumálni a szülésre.

A szomszédban is a nagy mintacsalád mióta itthon van együtt, folyamatosan hisztizik. Tegnap is hallani lehetett a lakásomban is az üvöltést és a takonyban bugyogó sírását a gyerekeknek.

Most mi történt, kedves szülők? Rájöttetek, hogy az, aki nem akar gyereket, nem teljesen idióta, hanem meg lehet érteni azt az állaspontot is? Vagy mit kell szenvedni így, ha ez annyira jó móka? Ez az igazi anyaság, apaság, nem az, amikor este 6-kor hazaesel, 8-kor ágyba dugod aztán reggel viszed is el.

2020. márc. 19. 11:04
1 2 3
 11/30 Gabóca Kabóca ***** válasza:
74%
A gyerek a család tukre állitolag.A példa amit lát az tukrozodik vissza.Én sem ugy képzeltem hogy egyedul kinlodok vele anyámék nyakán.Ettől fuggetlenul sokat vagyunk a veteményesben,a szabadban.Játszotérre nem megyunk,nem buszozunk helyette a kutyánkkal kirándulunk egy kozeli erdőben.Sajnos a munkám ugy néz ki odalett a koronavirus miatt ettől idegesebb vagyok én is de inkább nem gondolok rá.Igyekezunk ebből is kihozni amit lehet.Ha lakhelyelhagyási tilalom lesz az udvaron,kertben akkor is elleszunk.Szerencsére nem panellakásban élunk...
2020. márc. 19. 13:15
 12/30 anonim ***** válasza:
75%
Mert tudod meddig jutnak el az előre gondolásban? Amíg a gyerek kisbaba, de nagyon max 3 éves korig. Ugyanazért, amiért beceneveket adnak a gyereknek, mert addig látnak, hogy a gyerek tünci bünci baba, lerakod valahová és ott marad. Ilyen embereknek háziállat kell, nem gyerek. Inkább még az se, mert az is megnő és foglalkozni kell vele.
2020. márc. 19. 13:35
 13/30 anonim ***** válasza:
86%

Idaig allandoan utazo, programokra jaro csalad voltunk. Sosem voltunk itthon egy napnal tobbet egyutt. Reggel ment mindenki suli ovi munka stb.. este ertunk haza mert edzesekre foglalkozasokra vittuk a gyerekeket. Hetvegente kirandulasok stb. Penteken mentunk vasarnap jottunk haza. Mindketten kapjuk ferjemmel a szepkartyat igy ki is hasznaltuk.

1 hete vagyunk itthon, szigoruan betartjuk, ferjem megy el a szukseges dolgokert, a gyerekekkel ki sem megyunk az utcara.

Jelenleg en ugy vagyok vele feladom, csinaljanak amit akarnak. Nem tudok szetszakadni, itthonrol kellene dolgoznom. Mellette a nagyobbik negyedikes, online orai vannak, es minden percben segiteni kell neki, egyedul nem akar semmit sem megcsinalni. A kisebb nagycsoportos ovis, o is csak vergodik semmi sem erdekli. A tesojat zavarna allandoan. Ez csak a tanulas idaig.

Mindketten jarnak focira es uszasra, a kicsi iskola elokeszito orara, nagyobb angolra is es ujabban teniszre..

Nem birok veluk annyira hianyzik a napi rutin, a mozgas, a csorda szellem mert kozossegben voltak csak hajlandok fott etelt enni. 4 napja csak sajt kifli es pirospaprika amit megesznek.

Nem haladok a munkammal, ferjem sem.

Igy telnek a karantenban a napok.

Az biztos tobb gyerekunk nem lesz.

2020. márc. 19. 13:48
 14/30 anonim ***** válasza:
53%

@9 Beleláttam pár család életébe (unokatestvéreim, nővérem, barátaim, szomszédok, akiknek a gyerekére vigyáztam, gyerekek, akiket korrepetáltam). Illetve én magam is felnőttem valahogy. Ha anyám helyett apámmal maradtam volna, semmi emlékem nem lenne a szüleimmel a tv nézésen kívül.

Nem kell verni a nálad és felsőbbrendűnek hinni magad azért, mert belőled kijött valami a szaron kívül is. Pontosan látom én is és valószínűleg a kérdező is, hogy mit csinálnak egyesek.

2020. márc. 19. 14:11
 15/30 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem max akinek van 1(2) az nem fog többet vállalni és szépen belebuknak a csok-ba. Vagy aki most elveszti a munkáját, de ketyeg a babaváró, ott se lesz gyerek, csak mindenki adósságban fog úszni
2020. márc. 19. 14:45
 16/30 anonim ***** válasza:
87%

Nyilván senki nem erre a helyzetre van berendezkedve, hanem arra, hogy van iskola, ott oktatják-nevelik a gyerekeket, lefoglalják őket. A legjobb szülő is frusztrált ilyenkor, amikor a gyerekből is egyszerre ömlik az összes frusztráció, nem érti, mi a helyzet.

Most az egyik kolléganőm szenved otthon. Nem azért, mert olyan k...a jó szülőnek gondolja magát, tök normális a hozzáállása az anyasághoz, nem akar senkit rávenni a szülésre, nem veri a mellét, nem mondja magát szuperanyunak és rendesen neveli is a gyereket. De egyik szülő sem, még a htb-k sem arra vannak berendezkedve, hogy iksoláskorú gyerekkel huzamosabb ideig legyenek otthon... az összessel egyszerre.

Most pl. a kolléganőm azzal szenved, hogy 1. otthon kell neki oktatnia a gyereket, amikor tudja, hogy ő nem tanár, nem jó tanárnak, nyilván ezért nem is ilyen irányban szerzett végzettséget, 2. az egyik gyereke hiperaktív, aki kb. 1 napig értette meg és bírta ki, hogy nem lehet kimászkálni játszóterezni, és pár napja már leadott egy hörgőszájú hisztit emiatt, pedig szépen hosszasan megpróbálták a saját szintjén elmagyarázni neki, hogy miért nem szabad, mi ez a vírus stb.(közben a másik gyerek meg tök nyugodtan tűri, és ugyanúgy voltak nevelve)...

2020. márc. 19. 15:14
 17/30 anonim ***** válasza:
88%
16 vagyok, bocs, azt kifelejtettem beleírni, pedig akartam, hogy az is súlyosbítja a helyzetet, hogy nemcsak otthon kell lenniük egütt, hanem nem is mehetnek ki, és egy csomó szabadidő-eltöltési lehetőség így automatikusan kiesik... sokuknál még hely sincs arra pl., hogy a kölkök mozogjanak és levezessék az energiáikat.
2020. márc. 19. 15:18
 18/30 anonim ***** válasza:
56%

nekünk három van:) óvodás+iskolások. felváltva vagyunk velük itthon, tök jól elvagyunk. szerencsére nyugodt, értelmes gyerekek. amúgy meg nem is szerencsére, mert mi neveltük őket:) mi történik? semmi különös. amúgy mindenki álláspontját megértem, az én álláspontom az, hogy szeretjük egymást, összetartozunk és élvezzük egymás társaságát:)

azt hiszem családnak hívják, vagy minek:)

2020. márc. 19. 18:06
 19/30 anonim ***** válasza:
87%

18-as, bírom, amikor valaki ilyen burkoltan dicsekszik... nem, nem feltétlen csak az a család, ahol szerencséd van azzal, hogy nyugodt TERMÉSZETŰEK a gyerekek, ez nem feltétlen csak a nevelésed eredménye. Legyél ezzel boldog, de ne jegyezd meg kárörvendően a bajuszod alatt kuncogva, hogy ez a család...

(én vagyok a 16-17-es válaszoló, kevés jobb szülő van, mint ez a munkatársam... de ha hiperaktív természetű a gyereked, a nevelésed nem tud teljes érvényű lenni)

2020. márc. 19. 18:18
 20/30 anonim ***** válasza:
28%

18-as vagyok. Véletlenül mind a három normális lett. Hát kérem a jó gének, meg a sok c vitamin:)

(A szülők legalább fele fogyatékos szerintem, milyen legyen a gyerek)

2020. márc. 19. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!