Milyen barátság maradhat ez, mikor valakik ennyire különböznek?
Előbb utóbb túl sok konfliktusotok lesz ebből a barátnőddel, így valószínűleg mem marad stabil a kapcsolatotok. Sajnos nagyon kevés ilyan barátság létezik, ami egész életben elkisérr.
A barátnődnek el kéne fogadnia azt, hogy mindenki úgy éli az életét, ahogyan neki jó.
Rajtatok múlik, hogy meddig tart a barátságotok. Nálam ez nem úgy működik, hogyha pár témában nem értünk egyet, akkor vége a barátságnak és kész. A házasságnak én sem látom értelmét, az egyik legjobb barátom viszont megházasodott, ott voltam az esküvőjén és örültem a dolognak. Sosem volt ebből probléma, elfogadtam a döntését, ő meg azt, hogy szerintem felesleges.
Viszont volt egy másik illető is, aki valamiért ezt óriási konfliktusforrásnak érezte, és amint kitalálta, hogy megházasodik, elkezdte leépíteni a barátságunkat. Igazából vele nem tudtam mit kezdeni, ha neki ez ennyit ért. Miután vele elváltak útjaink, feltűnt, hogy a húszas korosztályban elég sokan vannak, akik nekiállnak házasodni és/vagy gyereket csinálni és hirtelen olyanná válnak, mintha ők egy megvilágosodott kaszt lennének az emberek között és mindent jobban tudnak. Pár ilyen ismerősöm már leoktatott a házasságról, az igaziról, a családalapításról, az érettségről és hasonlókról. 1-2 év után elég nagy részük el is vált...
Nekem is van egy olyan barátnőm, akivel nagyon különbözünk jó pár dologban. Van amiben egyáltalán nem értünk egyet, és voltak már abban a témában "veszekedéseink" is. Mi leginkább azt csináljuk, hogy nem feszegetjük ezeket a témákat. Mindenkinek meg van a véleménye, de pár ellenkező vélemény miatt szerintem nem kéne egy barátságot eldobni.
De amúgy, amit mondott a barátnőd, hogy "lehet nem is a mostani páromtól akarok gyereket". Ez nekem nagyon fura. :D Mármint, együtt vagy valakivel, szeretitek egymást, komoly párkapcsolatom van, de "inkább majd mástól akarok gyereket". :D De na, ez most nem lényeges, csak nagyon szúrta a szememet az, amit mondott.
Igazából nálatok is megoldás lehet az, ha nem feszegetitek a témát. Csak ugye ahogy látom, a barátnőd az, aki nagyon feszegeti ezt... Gondolom beszéltél már vele erről. De nem tudom, jó lenne a tudtára adni, hogy ez a te életed, és had dönts már te el, hogy mikor akarsz házasodni, és kivel akarsz gyereket.
Hát, ha nem képes örülni neked, akkor végképp nem érdemes ezt a "barátságot" fent tartani. Mert azért oké, legyen meg a saját véleménye, de nehogy már a barátnőjét ne támogassa, és ne örüljen neki.
Amúgy számomra ez fura, hogy ennyire ehhez a 28 éves korhoz ragaszkodik. Pedig sokan pont azt mondják, hogy ugye nagyon kitolódott ez az egész gyerekvállalás mostanában, stb. (persze evvel se lehet általánosítani, ismerek olyanokat akik már 20 évesen tologatták a gyereküket babakocsiban :D).
Szóval nem tudom. Én az elején úgy véltem, hogy ilyen miatt kár megszakítani a barátságot, de ha ennyire lenéző... meg ott baj van, ha a barátnődnek nem fogod merni elmondani, hogy szeretnél családot alapítani.
Amúgy nem lehet, hogy azért ilyen a barátnőd, azért ilyen lenéző, mert ő nem sikeres a párkapcsolatokban? És emiatt néz le másokat, és titulálja gáznak azokat, akik mernek családot alapítani még mielőtt nyugdíjba mennének? Szóval a saját problémáját próbálja avval orvosolni, hogy mindenkit lenéz. Szóval hogy ő jöjjön ki ebből "tökéletesnek", és mindenki más a hibásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!