Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim miért nem használják...

Szüleim miért nem használják a mosogatógépet?

Figyelt kérdés

Ebéd után mindig mindenki nyavajog, hogy tanulni kéne, fáradtak vagyunk, nem akarunk mosogatni.. Ott a mosogatógép...

Anyám is.. Ott szenved a csapnál, hogy már hulla fáradt, de akkor sem mossák el géppel.. Minden ebéd után mondom, hogy nagyon egyszerű ,csak belerakjuk a tányérokat és elindítjuk...

vagy nem figyelnek rá, vagy anyám jön a nagy környezetvédős dumájával, hogy nagyon sok vizet fogaszt..

MEGMÉRTEM!

mosogatógép oldalán fel van tüntetve, hogy milyen programban mennyi vizet fog elhasználni, ehhez képest anyám folyamatosan folyatja a vizet a csapnál..

több vizet pazarol sima mosogatással..

Hogyan tudnám meggyőzni őket?

2020. márc. 18. 19:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Az én mosogatógépem 13 litert használ el. Ebbe így belefér egy lábas, kb. 7 tányér, 10 evőeszköz, két müzlis tál, meg nyolc pohár. Kézzel a lábast mossa el az ember 13 liter vízzel. Sokkal több vizet pazarol, hogyha kézzel mosogat. A másik, a mosogatógép olyan magas hőmérsékleten mosogat, amit a mi kezünk nem bír el (például a negyven meg hatvan fokos mosás). Sokkal tisztábbak lesznek az edények az ilyen hőfokon. Megmondhatod neki azt is, hogy a mosógép is ugyanez. Nem kell a kádba kimosnia a ruhákat, hanem bedobja és a gép elintézi, majd pedig kitereget. Ugyan ez a mosogatógép is.

De amúgy meg megfogod és bepakolod a gépet, akárhogy kiabál veled. Ezt megcsinálod egy hétig. Rá fog jönni, hogy milyen jó, hogy nem kell ott állni mosogatni.

2020. márc. 19. 08:44
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

18-as,

az igaz, hogy kézzel gyorsabban, hamarább elmosogatsz, mint a mosogatógép, de nem mosogatsz el olcsóbban!!!

2020. márc. 19. 08:45
 23/31 A kérdező kommentje:

A miénk konrétan 14,8 liter... És jól mondjátok. 3 tányér alatt simán megtelik a 20 literes mosogató..

És ez is igaz. 70-80 fokban ezerszer több bacit öl meg a víz és több koszt old le, mint kézzel.. Sokan még a 40 fokot se bírják...

2020. márc. 19. 08:57
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem pakolsz be te helyette? Én azt csinálmám. Nekem sosem volt, anyámélnak sem, a kezem meg tök tropa a mosogatószertől. Ebéd után pakolj be te, mond, hogy kíváncsi vagy hogy hogy mosogat. Ennyi.
2020. márc. 19. 09:18
 25/31 anonim ***** válasza:
71%
# 18/_ De könyörgöm!!!! Miért lenne szükség gyorsaságra, ha közben te bármi mást tudsz csinálni...????? Nem mindegy, hogy pl. amíg munkában vagy, vagy kint kertészkedsz, vagy gyereket sétáltatsz a játszótéren, addig mennyi ideig mosogat a gép???????? HELYETTED!
2020. márc. 19. 11:06
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

# 22 : PONTOSAN!

Főleg, ha hozzáadja a saját "munkabérét", mondjuk azzal az órabérrel, amit a munkahelyén keres adott munkaidő alatt.

Ezt valahogy sose szokták számszerűsíteni...

2020. márc. 19. 11:09
 27/31 A kérdező kommentje:
25-ös teljesen igazad van!
2020. márc. 19. 11:57
 28/31 A kérdező kommentje:
Sokan nem olvassák el a kommenteket... leírtam valamelyikben, hogy ÉN BEPAKOLNÁM, HA ANYÁM HAGYNÁ..
2020. márc. 19. 11:58
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

28: na de ennyire fafejű, hogy nem képes felfogni azt, amit mINDENHOL leírnak, hogy mennyire víz- és energiatakarékos a gépi mosogatás...???

Nyilván nem ingyen melegedik az a víz, amivel folyóvízben mosogat! A gáz is pénzbe kerül, ha gázos vízmelegítő van otthon.... Apád nem tudja kezelni a helyzetet? :-D

2020. márc. 19. 12:19
 30/31 A kérdező kommentje:
jaés egyébként a mosogatógépbe belehet tenni a tányérokat anélkül is, hogy elmosnánk vele egyből. Mindig telítődik. ha egy nap csak 3 tányér lett koszos, akkor majd várunk a 6. napig, akkor lesz tele, és elindítjuk..
2020. márc. 19. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!